Dodaj do ulubionych

proszę o potwierdzenie - barcelona

03.02.14, 10:05
Czy aerobus z terminala 1 dowiezie mnie na Placa Catalunya?
Jeśli nie, to jak najprościej dotrzeć z lotniska w Barcelonie na ten plac (mam hotel blisko)
dziękuę!
Obserwuj wątek
    • lilek Re: proszę o potwierdzenie - barcelona 03.02.14, 10:51
      tak, dokładnie ;) dojedziesz nim do Placa Catalunya.
    • 2adasiek Re: proszę o potwierdzenie - barcelona 15.02.14, 19:35
      Aerobus dojeżdża na sam Plac Katalonii.
    • 2adasiek Re: proszę o potwierdzenie - barcelona 15.02.14, 19:36
      Aerobus dojeżdża na sam Plac Katalonii.Druga opcja to pociąg.
      • Gość: Bożena Re: proszę o potwierdzenie - barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.14, 21:17
        To gdzie trzeba wyśiąść jadąc pociągiem i jaki jest koszt? wyjeżdżam we wtorek! dzięki!
        • tom.basiak Re: proszę o potwierdzenie - barcelona 15.02.14, 22:05
          a ja mam pytanie o zwykły autobus z lotniska - na zwykły bilet

jak dostane się tym autobusem na Pl. Catalunya?
          • Gość: nina104 Re: proszę o potwierdzenie - barcelona IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.14, 20:36
            O ile dobrze pamietam to jeździł zwykly autobus na Plac Katalonia nr 46. Może ktoś potwierdzi.
        • 2adasiek Re: proszę o potwierdzenie - barcelona 16.02.14, 10:41
          Na pociąg można kupić bilet T10(10.12€-10 przejazdów),albo jednorazowy.Wysiąść na plaza Catalunia(okola pól godziny).Autobus jest trochę droższy
          • Gość: Bożena Re: proszę o potwierdzenie - barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 12:24
            Jesli wyląduję na terminalu 1 to skąd odjeżdża pociąg? czy Pl Catalunya to ostatni przystanek pociagu?
            • 2adasiek Re: proszę o potwierdzenie - barcelona 16.02.14, 15:10
              Dokładnie nie wiem,bo zawsze lecę z Girony,ale będą oznaczenia na Cercanias Renfe.Pociąg jedzie dalej po pl.Catalunia,kierunek jest Barcelona.Wszystko jest wyraźnie oznaczone ,nie ma problemu.
            • Gość: & Re: proszę o potwierdzenie - barcelona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.14, 17:55
              Z T1 podjedź do T2 bezpłatnym. Między A i B jest przejście naziemne,wcześniej wchodzisz do terminala i jedziesz schodami na górę. Idzie się ciągle wzdłuż oznaczeń. Nie sposób się zagubić. Bilet kupuje się albo w automacie albo w kasie. Czas przejazdu to ok. 25 min/2-3 euro Jeżdżą co 1/2 godz.
    • Gość: Bcn -----> IP: *.57.154.46.dyn.user.ono.com 18.02.14, 11:16
      Pociagi jezdza z TERMINAL 2. Pomiedzy terminalami kursuja darmowe busy (z tego co pamietam - zielone). To najtansza opcja dostania sie do miasta, pod warunkiem, ze nie kupi sie biletu w kasie (sprzedadza drozszy), tylko w automacie, najlepiej dziesiecioprzejazdowke. Pociagi odjezdzaja co 30min (:08 i :38) i niestety nie zatrzymuja sie Plaza Catalunya, ale na Passeig de Gracia (ok. 7min na piechote od Plaza Catalunya).
      www.forum-barcelona.pl - tutaj znajdziesz wiecej informacji na temat miasta :)
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka