Dodaj do ulubionych

Torrevieja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.14, 14:36
Zapadał decyzja: jedziemy na 2 tyg. w lipcu do Rorrevieja. Pierwszy raz w Hiszpanii. Pierwszy raz bez auta. Przylatujemy do Alicante. Proszę o podpowiedzi co warto zobaczyć, gdzie tanio a dobrze zjeść, może ma ktos namiar na wynajem samochodu (znam parę portali ale tam są wysokie ceny), jak sie dostać z lotniska? (samolot przylatuje o godz. 22:20). Wiem że to jeszcze sporo ale powolutku zbieram przydatne informacje.Z góry wielkie dzięki! Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: azul1 Re: Torrevieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 17:52
      Najlepiej zarezerwuj z Polski np. w Hertz. My braliśmy auta na lotnisku - nie zawsze się trafia na samochód jaki potrzebuje się. Kiedyś zabrakło tanich aut we wszystkich wypożyczalniach i sporo przepłaciliśmy. Dlatego lepiej wcześniej przez jakąś polską firmę.
      • Gość: paczus300 Re: Torrevieja IP: *.Red-83-54-42.dynamicIP.rima-tde.net 08.04.14, 21:31
        Auto to najlepiej poszukac przez strone doyouspain.com, wyszukuje we wszystkich wypozyczalniach i do tego sa nizsze ceny niz bezposrednio w danej firmie. ja jestem obecnie w cabo roig ok 9km od torrevieja a samochod bralem z lotniska i wyniosl mnie 46E za 9 dni plus ubezpieczenie 11E za dzien, jest mozliwosc nie brania ubezpieczenia lecz wowczas trzeba zaplacic depozyt 600E.
    • Gość: gosc Re: Torrevieja IP: *.iberbanda.es 14.02.14, 18:07
      Przyjezdzacie w tak zwany czas temporada alta najnizej co ja znalazlem to 300 euro za dwa tyg,
      niestey gdzie teraz w tej wypozyczalni na miesiac kosztuje autko 100 euro.Ceny moga spasc zalezy od zapotrzebowania tak dzialaja systemy.
      Hmmm autobusy w taki goracz,nie wszedzie dojedziesz,pamietajcie ze autobus nie jezdzi po lokalnych plazach .
      Pozdrawiam.
    • Gość: Piotr Re: Torrevieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.14, 11:00
      Witam! Też planuję wakacje w Torrevieja w pierwszych tygodniach lipca. Czy udało Ci się pozbierać jakieś ciekawe informacje, jeżeli tak to proszę o podzielenie się nimi.
      • agnes783 Re: Torrevieja 01.04.14, 18:29
        Póki co planujemy pojechać do Terra Mitica, Aqualandia, skorzystać z kapieli błotnych w Torrevieja i ogólnie zwiedzić kilka miast na Costa Blanca: Benidorm, Alicante, Alche, inne mniejsze; może uda się poplażować codziennie na innej plaży. Tam mi się marzy;)
    • Gość: Benidorm12 Re: Torrevieja IP: *.mynet.com.pl 05.04.14, 08:10
      W ostatnim czasie dwa razy przebywalem w Torravieja za kazdym razem byly to tygodniowe pobyty co prawda nie pojechalem tam na wypoczynek ale wypozyczonym samochodem zwiedzilem wszystkie plaze w okolicach i nie tylko i mysle ze dobrże sie tam orientuje.
      Pierwsza sprawa jesli nie dysponuje sie samochodem to ciezko jest spedzic czas pobytu za kazdym razem na innej plazy poniewaz komunikacja dziala w samym miescie i w najblizszej okolicy i dostac sie na inna plaze potrzeba dużo czasu dlatego pobyt w Torravieja podzielilbym na dwie czesci , w pierwszym wypadku nie potrzebujecie samochodu bo wypoczywacie na najblizszych plazach (woda wszedzie taka sama) i tak plaza Cura i Los Locos sa w miescie dlatego tam dojdziecie na piechote a jak nie chcecie chodzic mozna dojechac wszedzie komunikacja miejska ,druga czesc pobytu prżeznaczylbym na zwiedzanie i zeby ograniczyc koszty wynajalbym samochod na trzy dni w wypozyczalni Centauro przy Avenida Cortes Valencianes samochody sa od 38 euro za dzien i co najwazniejsze zatankowany jest do pelna i oddajecie samochod zatankowany do pelna tak ze placicie faktycznie tylko za to co sami wyjezdzicie praktycznie bez zadnych dodatkowych kosztow naprawde sie oplaci jak chce sie zobaczyc wiecej i jedzie sie w kilka osob i tak pierwszy dzien przeznaczylbym na zwiedzane najblizszych plaz i dlatego zeby niepotrzebnie nie nabijac kilometrow najpierw pojechalbym na La Mate w kierunku na Alicante potem Guardamar del Segura ,Santa Pola i piekne Elche z niesamowita iloscia palm cos niesamowitego , wracajac juz z wycieczki zatrzymalbym sie na kapiel blotna w salinas San Luiz mysle ze to na jeden dzien wystarczy, drugo dzien przeznaczylbym na dalsza podroz do Alicante warte zwiedzenia a potem Benidorm z plaza Lewante , pozniej Altea i Calpe z cudownymi widokami z samochodu kiedy sie tam dojezdza jak wyjechalibyscie wczesniej zdazylibyscie jeszcze zajechac do Walencji to cudowne miasto i bardzo mi bliskie bo tam mieszka moja rodzina i tam jestem najczesciej i za kazdym razem mnie zachwyca moglbym o tym pisac w nieskonczonosc ale trudno jest wszystko zwiedzic w jeden dzien ale daje pewne wskazowki bo moze wynajmiecie samochod na wiecej dni i bedziecie mogli przeznaczyc jeden dzien tylko na Walencje , trzeci dzien przeznaczylbym na zwiedzanie plaz w kierunku na Murcie i tak cudowna La Zenia , playa Flamenca i Dehosa de Campoamor i Cabo Roig z pieknymi klifami , dalej jedziecie na Mar Menor i mozna zwiedzic juz bardziej hiszpanskie klimaty San Pedro de Pinatar , Los Alcazares piekna Cartahene sama Murcie i koniecznie La Mange nie wiem czy to wszystko zobaczycie ale ja tak zrobilem poniewaz bylem zainteresowany zakupem nieruchomosci i musialem wszystkie miejscowosci poznac daltego wiem gdzie warto pojechac, jesli chodzi o jedzenie naprawde nie ma problemu i za niewielkie pieniadze 7 euro na osobe zjecie obfity i bardzo smaczny obiad niedaleko plazy w Torravieja znajdziecie bez problemow,oczywiscie tez mozna wydac ponad 10 euro ale naprawde jak sie poszuka to mozna zjesc naprawde smacznie i tanio , z lotniska w Alicante macie autobus do Torravieja o godz 00 za ok 7 euro osoba i tak dojedziecie w 50 minut na dwozec w miescie potem nie wiem gdzie macie kwatere i jesli trzeba wziaz taksowke i jak sie jedzie w kilka osob to nie wiem czy nie lepsza opcja jest wziasc taksowke z lotniska i za 50 euro nie czekajac na autobus zajedziecie na samo miejsce juz sami sobie policzycie co sie bardziej oplaca , jak bedziecie miec jakies pytania to w miare mojej wiedzy odpowiem ,pozdrawiam i zycze milego pobytu.
      • Gość: Santa Re: Torrevieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.14, 12:48
        Przestrzegam was przed temperaturami w okresie wakacji. Choć wszyscy jadąc do Hiszpanii spodziewają się wysokich wysokich odczytów na termometrze to w tym regionie jest to wyjątkowo uciążliwe. W niedalekiej Murci zanotowano temperaturę 48C. Temperatury powyżej 40C nie są niczym niezwykłym a wysuszone skalne podłoże potęguje uczucie gorąca. Latem polecam samochód z klimą. Przejazd pomiędzy hotelem, apartamentem a plażą przestanie być udręką. Plaż jest dużo ale nie wszystkie są piaszczyste, ładne i "pod nosem". Na te najpiękniejsze zazwyczaj trzeba dojechać. No i oczywiście zwiedzanie. Dziesiątki miejsc wartych odwiedzenia ale rozsianych wzdłuż wybrzeża.
        • Gość: azul1 Re: Torrevieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 18:25
          Nad morzem temperatury są znacznie niższe. W Torrevieja jest przewiewnie, powietrze jest czyste i upał nie jest tak uciążliwy jak np. w Alicante czy Murcji. Temperatura morza w lipcu-sierpniu 26-29 st.C w zależności od miejsca.
      • Gość: beata Re: Torrevieja IP: *.tbg.edge.wdm.pl 13.04.14, 09:30
        prosze mi doradzic- kolezanka zaprosila nas do cartageny, jedziemy wiec ja , maz, 3 letnia coreczka- tylko jak dostac sie z lotniska po godz. 22.30 do cartageny, bez potrzeby wynajmu auta i angazowania kolezanki w przyjezdzanie po nas
        • Gość: azul1 Re: Torrevieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 18:21
          Z tego co wiem ostatni autobus do Torrevieja odjeżdża z lotniska o 22.00, wydaje się więc, że należy wypożyczyć tani samochód w popularnej wypożyczalni np. Goldcar przynajmniej na dobę i oddać go na miejscu.
      • Gość: azul1 Re: Torrevieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 18:44
        Potwierdzam, to wszystko naprawdę warto zobaczyć !!! I jeszcze wiele innych ciekawych miejsc jest do odkrycia w tym regionie Hiszpanii !!!!
        • Gość: playamarina Re: Torrevieja IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.14, 19:40
          odnośnie autobusów :)
          www.facebook.com/media/set/?set=a.650187815029090.1073741890.331866190194589&type=1
          Jak powyżej polecamy, wypożyczalnie w przystępnych cenach Goldcar, centauro :)
      • Gość: dorka Re: Torrevieja IP: *.120.123.91.telemedia.pl 27.05.14, 23:21
        Witam, mam pytanie czy daleko jest z dworca w torreviei do playa flamenca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka