Dodaj do ulubionych

samochodem na Costa Blanca

IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 18:54
Odbylismy w ubiegłym roku wyprawę samochodami z Polski przez Słowację, Austrię, Włochy, Francję (Monte Carlo, Lazurowe WYbrzeże) ANdorra (raj podatkowy i zakupowy), potem przystanek w Barcelonie, i na południe przez Valencję do Torrevieja (koło Alicante)
NA tym forum doświadczyłem wiele pomocy i wsparcia. Oferuję w zamian to samo. Dokładny opis trasy, noclegi "po drodze", atrakcje do zwiedzania po drodze oraz niezwykle atrackyjne cenowo noclegi na Costa Blanca. POrady i wskazówki.
Po szczegóły zapraszam na jotemon@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: samochodem na Costa Blanca IP: 213.73.26.* 16.03.15, 10:26
      Witam jestem na Forum nową osobą. Właśnie w tym Roku wybieramy się całą 4 osobową rodzinką Do Benidorm. Jeżeli jeszcze dysponuje Pan trasą z hotelami gdzie spaliście Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
      • Gość: Marcin Re: samochodem na Costa Blanca IP: *.Red-83-42-184.dynamicIP.rima-tde.net 16.03.15, 11:03
        Dlaczego do Benidorm?? Jest tyle pieknych miejsc a ludzie wybieraja te betonowa pustynie :(
        • kazeryk Re: samochodem na Costa Blanca 16.03.15, 15:08
          www.hiszpania.com.pl/benidorm.xml tu macie trochę informacji o Benidorm
          • Gość: Marcin Re: samochodem na Costa Blanca IP: *.Red-83-42-184.dynamicIP.rima-tde.net 16.03.15, 16:07
            Czyli tak jak mowilem, nic ciekawego.
        • Gość: miszasty Re: samochodem na Costa Blanca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.15, 08:52
          Nie każdy lubi wieś i za.upie - tak w skrócie i humorystycznie ;)
          A może DLATEGO Benidorm, bo:
          - jest tanio,
          - jest dużo tanich i dużych sklepów, gdzie można się zaopatrzyć,
          - wszystko ukierunkowanie na turystów i... - tanio!
          Skoro dużo turystów - to tym bardziej jak na tego typu warunki: tanio. Natomiast tanio tutaj - nie oznacza źle.
          Przez pełne 2 tygodnie dla 5-os. rodziny wydaliśmy 202 Euro, wliczając w to bluzkę i buty dla żony: tyle wyniosło jedzenie, a że byliśmy samolotem, to nic a nic z PL nie przywieźliśmy.
          Co do jazdy samochodem - najdalej w Hiszpanii byłem o jakieś 200 km wcześniej niż Benidorm - natomiast niech Kolega uważa na innych: tam obcierki i stłuczki parkingowe są na porządku dziennym: nikt się tutaj w ogóle niestety autami nie przejmuje. Więc albo samolotem albo dojechać i wstawić na strzeżony parking i nie parkować w mieście.
          Ale będzie z tym ciężko, bo wiadomo, że po to jest auto - żeby jeździć :)
          • Gość: miszasty Re: samochodem na Costa Blanca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.15, 08:53
            Aha! O tym "tanio" w Benidormie miałem na myśli tanio JAK NA DUŻY KURORT - wiem, że są mniejsze miejscowości, gdzie jest jeszcze taniej. :)
          • Gość: Marcin Re: samochodem na Costa Blanca IP: 213.143.48.* 19.03.15, 12:37
            202 euro na 5 osob na 2 tygodnie? Wybacz ale trudno mi to sobie wyobrazic.
            • Gość: miszasty Re: samochodem na Costa Blanca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.15, 15:22
              A po co masz sobie wyobrażać, skoro to żaden wyczyn - ceny w dużych marketach podobne jak w PL, gotuje żona. Albo tam nie byłeś i nie wiesz jakie ceny albo... albo nie wiesz co to gotować samemu :))
              20 Euro to byłby wyczyn - ale prawie tysiąc złotych za 1/2 m-ca? Ludzie przy podobnych cenach w PL przez cały m-c wydają dużo mniej... - robisz problem kolego z niczego. ;)
              • Gość: Marcin Re: samochodem na Costa Blanca IP: *.Red-88-15-61.dynamicIP.rima-tde.net 19.03.15, 19:41
                Sa dwie mozliwosci albo twoja Zona potrafi czynic cuda albo moja jest strasznie rozrzutna :) w kazdym razie utrzymanie tygodniowe mojej piecioosobowej rodziny kosztuje ok 200 euro tygodniowo .czyli dwa razy wiecej nie liczac kosztow wyjscia do knajpy na romantyczna kolacje. I mowie tu o zyciu codziennym a nie wakacyjnym wyjezdzie.Oczywiscie kazdy wypoczywa jak chce ale ja nie wyobrazam sibie wakcji na ktorych nie wybiore sie sprobowac lokalnych przysmakow jak np pieczony kalmar w barze na plazy.
            • benidorm12 Re: samochodem na Costa Blanca 19.03.15, 17:38
              Absolutnie zgadzam się z Marcinem 202 euro na pięcioosobową rodzinę na dwa tygodnie to niecałe 15 euro dziennie to jest wyczyn nawet w Polsce a w Hiszpanii żywność jest jednak trochę droższa no ale zawsze można zrobić sobie głodówkę to jest to prawdopodobne.
      • Gość: Benidorm12 Re: samochodem na Costa Blanca IP: *.mynet.com.pl 17.03.15, 21:21
        Nie rozumiem ludzi ktorzy tak krytykuja Benidorm ,czy tak nakazuje polityczna(turystyczna poprawnosc)?jak miejsce bardzo popularne oblegane przez turystow to jest bee bo cool jest jechac gdzies gdzie jest zacisznie i cicho, czy ci co tak krytykuja to miasto nie rozumieja tych ludzi ktorzy lubia te klimaty kiedy jest duzo bawiacych sie ludzi na plazy do wczesnych godzin porannych, czy te setki tysiecy turystow ktorzy tam przybywaja sie myla, czego brakuje w Benidormie ? Nie ma szerokich i piaszczystych plaz? Nie ma cieplego morza? Nie ma atrakcji dla chcacych sie bawic w wakacje? A to ze jest to betonowa pustynia tak samo jak New York City w ktorym tez bylem a dla wielu najlepsze miejsce na swiecie, Ania jesli chcesz w Hiszpani miec namiastke Manhatanu z tym ze masz jeszcze wspaniale i cieple morze i piekne szerokie plaze ,mase glosnych brytyjskich i niemieckich turystow i zabawe do bialego rana ale tez tlok na plazy to polecam Benidorm,Calp,Gandie,Cullere a jesli ci ten klimat nie odpowiada to wybierz mniej zatloczone miejsca bo ci wszyscy co tam przybywaja to ci co sluchaja disco polo ale sie do tego nie przyznaja.
        • Gość: Marcin Re: samochodem na Costa Blanca IP: 90.174.2.* 17.03.15, 23:30
          Zapewne zabawa do bialego rana to jest to czego potrzebuje 4 osobowa rodzina :)
          A jesli ktos szuka miejskiego zgielku obok plazy to czemu nie Walencja? To przynajmniej ladne miasto jest ,ze o atrakcjach dla dzieci nie wspomne. Cullera moze nie jest zacisznym miasteczkiem jednak do Benidormu bym jej nie porownal. A co do discopolo to kto wladciwie go slucha w tajemnicy? Ci co lubia namiastke Manhatanu z plaza czy ci co nie?
          • benidorm12 Re: samochodem na Costa Blanca 18.03.15, 13:15
            Ja nie porównuję Cullery do Benidormu tylko wymieniłem niektóre miejsca gdzie jest mnóstwo turystów
            i gdzie ciężko będzie znaleźć ciszę i spokój a jeśli chodzi o Walencję to rzeczywiście jak ktoś będzie w tamtych okolicach to polecam bo to piękne miasto, Ania nie prosiła o poradę gdzie jechać na wakacje tylko napisała że jedzie z rodziną do Benidormu czyli jest już zdecydowana gdzie chce spędzić wakacje a na forum od razu znajduje się ktoś któremu to miasto sie nie podoba i odradza to miejsce, niech jeszcze napisze gdzie by proponował spędzić wakacje z rodziną.
    • Gość: janek Re: samochodem na Costa Blanca IP: 91.231.93.* 16.03.15, 17:04
      Aniu, kolega podał maila, napisz sama do niego, o ile jeszcze jest aktualny, bo troszkę czasu minęło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka