Dodaj do ulubionych

Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kierunek

IP: *.nyc.res.rr.com 14.08.05, 04:49
Mam dylemat co wybrac. Interesuja mnie krajobrazy, ciekawe miejsca do
zwiedzenia, ogolne wrazenia.
Jak z Waszymi typami ww miejsc?
Obserwuj wątek
    • Gość: ASIK Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie IP: *.echostar.pl 17.08.05, 18:21
      BYLAM WSZEDZIE I MAJORKA THE BEST
      • Gość: yurek Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:38
        byłem 2 tygodnie na gran canarii i 2 tygodnie na fuerteventurze jedź tam w tej
        kolejności w tym roku gran canaria za rok fuerteventura gran canaria to
        kontynent w miniaturze plus metropolia jak na tutejsze warunki las palmas
        polecam pzdr
    • Gość: agnieszka Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:09
      gran Canaria - ladnie ale nudno na maksa nie ma za wiele do zobaczenia juz
      ciekawsza jest Teneryfa
      co do Majorki to moze jest troche wiecej do zobaczenia ale tez nie za wiele za
      to brak jakichkolwiek tubylcow - sami niemcy i biali mlodzi anglicy , dyskoteki
      na kilkatysiecy ludzi i golowasy kapiace sie nad ranem pijane w hotelowych
      fontannach
      generalnie jesli chcesz ogladac widoki i robic zdjecia i szukasz klimatu plecam
      andaluzje w hiszpanii czyli lot do malagi w tamte okolice ale tu uwaga:
      miejscowosci Torremolinos i Fruingello (czy jakos tak) sa na maks turystyczne
      no ale zawsze przynajmniej jyst gdzie pojechac stamtad: polecam Kordobe Grenade
      Ronde i male miasteczka takie jak Nerja (plus jaskinie w okolicy) oraz
      Frigilliana
      • Gość: bah7 Re: Gran Canaria vs Teneryfa... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 18.08.05, 22:39
        > gran Canaria - ladnie ale nudno na maksa nie ma za wiele do zobaczenia...

Kwestia gustu - w/g mnie 2/3 tej wyspy są nudne na maxa, natomiast 1/3 jest
        wspaniała na maxa, tylko mało który polski turysta tam dociera...

Moje dokładne porównanie tych 2 wysp zamieściłem tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=19272410&a=19333416

Może się przyda...

bah7
    • ania.priv Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie 19.08.05, 00:18
      Bylam na Majorce (Cala Millor i Zat. Alkudyjska) i na Teneryfie (Costa Adeje).
      Polecam TENERYFE, jest cudowna!
    • reniferek1 Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie 19.08.05, 08:42
      Teneryfa - jest tam wszystko. Przez dwa tygodnie nie znudzisz się.
      • Gość: Ala1 Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie IP: *.one.pl 19.08.05, 18:30
        Zdecydowanie polecam Teneryfę. Majorka też fajna, ale to nie to, co Tene.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie IP: 62.57.248.* 20.08.05, 23:24
          MAJORKA! Ja mieszkam na Majorce i uwazam ze to jest jedno z najpiekniejszych
          miescj na swiecie. Gory, morze, plaza, male wioski z kamiennymi domami, krete
          drogi po gorach z widokami, polecam!!!
          Wyspy Kanaryjskie to piasek i krajobraz wulkaniczny, nic ciekawego.
          Na MAjorce warto wypozyczyc samochod i odpuscic typowe plaze i wybrac sie
          gdzies dalej. Cudo!
    • ola2124 Re: Majorka vs Gran Canaria vs Teneryfa. Jaki kie 20.08.05, 23:55
      Czesc! co osoba to inna opinia. ja przed 2 tyg. wrocilam z gran canarii. z
      cystym sumieniem wyspe polecam. mielismy wynajete auto n atydzien ,w sumie
      bylismy tam 2 tyg. jezdzilismy 5 dni po wyspie a chetnie poswiecilibysmy wiecej
      czasu na to wszystko co mozna zobaczyc, ale chcielismy tez troche poplazowac,
      plaza w maspalomas super lacznie z pieknymi wydmami dunas maspalomac.
      generalnie wyspa to 3 strefy klimatyczne, od palm i kaktusow na poludniu po
      normalne lasy lisciaste na polnocy. gory cudowne, piekne widoki z prawie 2 tys
      m npm. do tego pogoda super, tzn goraco ale z wiaterkiem stale powiewajacym
      znad oceanu. och chetnie bym wrocila tam, no nic moze w lutym. pozdrawiam i
      zycze udanego urlopu aska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka