Gość: roy IP: *.pl 23.09.02, 12:02 PŁN.CZY PD. TENERYFY. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: PŁN.CZY PD. TENERYFY. IP: *.zzgnig.com.pl 01.10.02, 15:19 Piękna, zielona roślinność jest na północy, bo tu jest więcej deszczu i częściej niebo jest zachmurzone. Południe jest bardziej suche i słoneczne - lepsze warunki dla tych którzy chcą spędzać czas na plaży. plaże wszędzie są ciemne, niektóre nawet czarne.Jedyna plaża z biały piaskiem (przywiezionym z Sahary) znajduje się koło Santa Cruz (Playa de las Teresitas). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: PŁN.CZY PD. TENERYFY. IP: *.pl 03.10.02, 13:16 Dziękuję za informację.Napisz z jakim biurem byłaś i jak wyglada podróżowanie wypożyczonymi samochadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: PŁN.CZY PD. TENERYFY. IP: *.zzgnig.com.pl 07.10.02, 12:10 Wypożyczyliśmy na 4 dni Fiata Punto za 140 euro (paliwo we własnym zakresie ok 0,60 euro/litr). Była to cena "optymalna", bo na Teneryfie jest generalnie drogo (wszystko zależy od portfela), ale jest to moja subiektywna ocena. Samochód był w porządku na autostradzie. W górach, gdy wjeżdżaliśmy do miejscowości Maska (warto pojechać-super widoki i niesamowite serpentyny) obawialiśmy się, że przy 4 osobach nie podjedzie - jechał tylko na jedynce. Wypożyczalni jest bardzo dużo, dosłownie na każdym kroku. Podają ceny "netto", bo trzeba do tego doliczyć ubezpieczenie kierowcy i podatek. Byłam z Biurem TUI i jestem bardzo zadowolona. Jak masz jakieś pytania-pisz śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś