Dodaj do ulubionych

Barcelona: hotele i inne porady

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:32
Witajcie :-)
Lecimy z mężem do Barcelony na Wielkanoc. Pomysł wyjazdu pojawił się nagle i
niespodziewanie. A że nigdy nie byliśmy w tamtych okolicach, potrzebuję
porady, gdzie zanocować. Niekoniecznie w Barcelonie, może być w okolicach,
jeśli byłby łatwy dojazd do Barcelony.
Czy lecąc samolotem wystarczy dowód osobisty, czy potzrebny paszport?
Co warto zobaczyć (oprócz tego o czym piszą we wszystkich przewodnikach)?
Będziemy tam 10 dni - gdzie warto się wybrać na wycieczkę?
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki, bo "w temacie Hiszpanii" jestem
debiutantem.
Obserwuj wątek
    • Gość: FreLAnd Re: Barcelona:rezerwuj szybko na WLKNOC IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 19.03.06, 15:53
      co do zakwaterowania radze szybko zaklepac, bo jest to lokalny szczyt sezonu w
      miescie -jak w okolicach, nie wiem.
      fakt Ze mozna dojezdzac kolejka RENFE 1 i 2 -
      co zobaczyc, znajdziesz na tym forum

powodzenia
      • Gość: jaso Re: Barcelona:rezerwuj szybko na WLKNOC IP: *.ct.gemini.ntplx.com 19.03.06, 16:07
        A kiedy w Barcelonie konczy sie sezon turystyczny?
        • icaro Re: Barcelona:nigdy 19.03.06, 16:40
          nigdy.
          troche mniej turystow jest w styczniu,lutym i w listopadzie.
          • Gość: FreLAnd Re: Barcelona: sezon "nigdy sie nie konczy " IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 19.03.06, 17:17
            tak tak
            w marcu-kwietniu oZywia sie stopniowo,
            od maja do wrzesnia to peLnia,
            z tym Ze w sierpniu zazwyczaj nieco mniej, ze wzgledu na upaLy
            potem spada stopniowo spada,
            zawsze sa wahania, zaleZnie od np nie/pogody
            no i lokalne szczyty <- oprocz BoZego Nar.+N.Roku, Wlknocy, Wsz.Swietych
            i goorki <- weekendy, ferie, swieta w Hiszpanii i rooZnych krajach, np 23.IX La
            Merce, 6-8 XII Purisima, w Izraelu N.Rok (Rosz Haszana?) jest we wrzesniu

kongresy i targi teZ zapeLniaja w 100% miasto i nawet dalekie okolice
            jak w lutym GSM i ALimentaria,
            potem FormuLa 1 , SONAR...
            • Gość: jaso Re: Barcelona: sezon "nigdy sie nie konczy " IP: *.ct.gemini.ntplx.com 19.03.06, 18:02
              A, ktore okolice Barcelony sa najbardziej uprzemyslowiaone(moze w elektronice
              lub w stocznie jachtowe) i tym samym nie odwiedzane przez turystow?
              • freland Re: Barcelona nieturystyczna 19.03.06, 20:07
                Zona Franca to wielkie magazyny, gieLda zielenin
                Poble Nou to byLa dzielnica przemysLowa,
                ale nie polecam dzielnicy Mina
                Pedralbes dla bogaczy

CHodzi Ci o nieturystyczne zeby byLo taniej?
                stoczni nie ma
                o el-nice nie wiem, w miescie raczej nie

Gość portalu: jaso napisał(a):

> A, ktore okolice Barcelony sa najbardziej uprzemyslowiaone(moze w elektronice
                > lub w stocznie jachtowe) i tym samym nie odwiedzane przez turystow?
                • Gość: jaso Re: Barcelona nieturystyczna IP: *.ct.gemini.ntplx.com 19.03.06, 20:16
                  Tak, chodzi mi o okolice(moga to byc miasteczka pod Barcelona), aby sie tam
                  osiedlic. Wiec musi to byc troszke wygodne i schludne. Nie musi to byc calkiem
                  tanie. Nie dbam o widok z okna, czy basen, ale duze mieszkanie dla 3-4 osob z
                  wygodami, jak duza kuchnie najlepiej dwie lazienki, balkon i jedn garaz
                  wystarczy.
                  • Gość: FreLAnd no to odbieglismy od tematu-wynajem czy kupno? IP: *.bcn1.adsl.uni2.es 20.03.06, 00:03
                    CHcesz wynajmowac czy kupic?

loquo.com
                    casaspain.com

PoloniaMadryt.com

• Gość: jaso Re: no to odbieglismy od tematu-wynajem czy kupno IP: *.ct.gemini.ntplx.com 20.03.06, 01:03
                      No wiec ja jeszcze nie bylem w samej Hiszpani(planuje sie tam przenies w
                      wrzesniu), wiec rozsadek nakazuje, zeby wynajac mieszkanie na dluzej i sie
                      rozejrzec. Pracy raczej nie szukam. Zarabiam na internecie i wszendzie to moge
                      robic. Ale kocham gwar miejski, bo jestem urodzony i wychowany w Poznaniu.
                      Takze uwielbiam chodzic godzinami po miescie i ruszac sie w tloku.
                      • Gość: jaso Re: no to odbieglismy od tematu-wynajem czy kupno IP: *.ct.gemini.ntplx.com 20.03.06, 01:07
                        FrelAnd, wybacz, nie podziekowalem za info. Tej pierwszej strony nie mialem
                        jeszcze, a ona jest super. Wielkie Dzieki i Pozdrowienia.
                        • freland Re: no to odbieglismy od tematu-wynajem czy kupno 20.03.06, 11:16
                          DZiEki.
                          Loquo jest b. popularne.
                          a strony wziALem z postu 'icara' o Majorce.

"
                          No wiec ja jeszcze nie bylem w samej Hiszpani(planuje sie tam przenies w
                          wrzesniu), wiec rozsadek nakazuje, zeby wynajac mieszkanie na dluzej i sie
                          rozejrzec. Pracy raczej nie szukam. Zarabiam na internecie i wszendzie to moge
                          robic. Ale kocham gwar miejski, bo jestem urodzony i wychowany w Poznaniu.
                          Takze uwielbiam chodzic godzinami po miescie i ruszac sie w tloku. "
                          A mi zostaLo "musisz miec duZo pieniedzy", bo ceny sa wysokie.
                          A jesli lubisz duZe miasto, to Barna cosmopolita taka jest.
                          btw moowisz po hiszpansku?
                          pozdrawiam.

• Gość: jaso Re: no to odbieglismy od tematu-wynajem czy kupno IP: *.ct.gemini.ntplx.com 22.03.06, 00:26
                            Nie martw sie o mnie tak bardzo. Ja naprwde jestem przygotowany do zycia
                            wszendzie na swiece. Z Hiszpania, to taki kaprys, bo chce spedzic troche czasu
                            na Morzu Srodziemnym. Juz wspominalem gdzies, ze pracy nigdzie nie szukam, bo
                            ona zasze idzie zemna. Ale mam duzo czsu i trzeba cos wymyslac aby sie nie
                            nudzic. Dlatego Hiszpania teraz.
    • Gość: Lodzia Hotele: Monteplaya i H-Top Olympic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:36
      Może ktoś z Was tam nocował? Z jednego z portali do rezerwacji on-line te 2
      hotele wydają mi się dość atrakcyjne. Ciekawi mnie, jak dobry jest do nich
      dojazd środkami komunikacji publicznej z Barcelony.
    • Gość: luk Re: Barcelona: hotele i inne porady IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.06, 10:08
      jeśli chodzi o hotele to zobaczcie na www.hotelowerezerwacje.pl - ja
      rezerwowałem akurat w Mediolanie-ale do Hiszpanii wybieram się na kilka dni w
      czerwcu-też na tej stronie pewnie będę szukał. pozdrawiam i miłego zwiedzania
      • Gość: Lodzia Re: Barcelona: hotele i inne porady IP: 213.134.155.* 20.03.06, 10:12
        Powiedz, czy nie miales zadnych przykrych niespodzianek z rezerwacja hoteli
        przez ten serwis?
    • Gość: AB Tanie Noclegi!! IP: *.pool85-50-132.dynamic.orange.es 08.01.07, 02:36
      Oferujemy wynajem pokoji w apartamencie w centrum Barcelony!!
      Blisko do Las Ramblas i plazy! Z tarasu widok na morze, Sagrade Familie i gory.
      Mamy jeden pokoj dwoosobowy (40euro za noc, za pokoj) i jednoosobowy (30 euro
      za noc).
      Gwarantuje, ze te ceny sa baaardzo niskie jak na standardy barcelonskie.
      Poza tym mieszkanko jest czyste, zadbane no i lokalizacja jest doskonala dla
      kazdego turysty :)
      Zapewniamy posciel, reczniki i mapy, takze odpada dodatkowy ciezar w Waszych
      bagazach. Gwarantujemy rowniez mila atmosfere w domu i pomoc jesli chodzi o
      dojazdy i dogadanie sie z tubylcami.
      Dwie sympatyczne Polki z Barcelony zapraszaja!!!
      Istnieje mozliwosc kontaktu przez gg: 8512828, lub maila: loozik@gmail.com .
      Dla zainteresowanych: mozemy przeslac zdjecia.

Zapraszamy do odwiedzania tego pieknego miasta, w ktorym Slonce zawsze
      swieci... :)

Agata
    • Gość: Blazej Re: Barcelona: pokoje 20E/osoba IP: *.red-62-57-138.user.auna.net 10.01.07, 00:02
      Dwa podwojne pokoje w centrum, 20e/osoba, placa Espana, 7 linii metra pod nosem.
      Apartament w pelni wyposazony, kuchnia, pralka , net (4mb), posciel reczniki,
      osobna lazienka no i slonce :) sluze info co gdzie jak, rzecz jasna

Blazej

gg: 5095183
      email: 1blaise@gmail.com
      • Gość: katalan Re: Barna???? IP: *.Red-83-38-132.dynamicIP.rima-tde.net 10.01.07, 12:31
        czy ktos mi wyjasni co to jest skrut "barna" "barnie" kto takie cos wymyslil
        dla mnie jest jasne Barcelona -miasto BCN - lotnisko el prat FC BarÇa -
        klub sportowy i tyle niewymyslajcie bzdur poprosze ok'
        ja wiem to skruty ale beznadziejne "barana" ludzie dajcie spokoj
        za bledy ortograficzne przepraszam
        • af-bcn Barna? uZywajA go barcelonins od lat 10.01.07, 20:43
          Nie wiem kto wymysliL ale uZywajA go od lat barcelonins.
          Barcelonczycy
          Barcelonki teZ

ma siE rozumiec:)

www.google.es/search?hl=es&q=barna%2Bbelsaita&meta=
          forum.virtualtourist.com/discussion-285998-1-8-Travel-1-193-Barcelona-discussion.html

www.google.es/search?hl=es&q=barna&meta=

no pateixis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka