niedaleko.stad 29.04.06, 17:10 Kto byl w Peniscoli i zna dobre, sprawdzone apartamenty ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kszyhoa Re: Peniscola 29.04.06, 23:54 Witaj.Dlaczego Peniscola?.Byłem tam przejazdem parokrotnie i kazdym razem najwęcej czasu zajmowało mi szukanie wolnego parkingu.Zgadzam się z opinią ze stare miasto jest urokliwe ,plaze piaszczyete,wieczorem jest gdzie pójsc,ale....Pochodze z duzego miasta i osobiscie szukam miejsc bardziej kameralnych ,niezadeptanych ,jezeli szukasz spokoju i wolnego kawałka plazy to polecam inne miejsce.Popatrz na wątek Gdzie na Costa Brawa i mój komentarz (kszyhoa).Wybrzeze Kwiatu Pomarańczy (Costa de Azahar)polecam wszystkim.Wątek ...Walencja i okolice...jedzcie w głąb lądu!!!(interior) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niedaleko.stad Re: Peniscola 30.04.06, 12:55 Witaj, pytasz dlaczego akurat Peniscola, poniewaz w ubieglym roku bylam tam i zachwycilo mnie to miasteczko, chociaz bylam juz w innych miejscowosciach w Hiszpanii zarowno w malych uroczych miasteczkach , jak rowniez w duzych metropoliach.W Peniscoli wynajmowalam apartament z garazem, tak ze nie mialam problemow z parkingiem.Niestety osoba z biura wynajmujacego apartamenty w Peniscoli u ktorej zarezerwowalam pobyt juz nie pracuje, a inni z tego biura nie znaja angielskiego, a moj hiszpanski jest na tyle slaby ze nie moge porozumiec sie z nimi.Oczywiscie czytalam tak jak poleciles Twoje inne watki, ale chodzi mi o to zeby znalezc jakas mala spokojna miejscowosc, a apartamenty zawsze zamawiam z widokiem na morze, moze cos mi polecisz, z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyhoa Re: Peniscola 30.04.06, 20:26 Witam.Ok.23 km za Peniscola jadąc N-340 lub autostradą w kier.Walencji jest Torreblanka (częsc plazowa Torrenostra).Mozna na nią popatrzyć z satelity- Google Earth.Są nieliczne apartamentowce w pierwszej linii od morza ,plaza <miodzio>.Spotkałem ofertę wynajmu w katalogu duzej firmy turyst. (Neckerman lub TUI -nie pamiętam).Na stronie Torreblanka -imobilarias (agencje wynajmu) znajdziesz osoby mówiące po angielsku.UWAGA-wiem ze tereny połozone dalej od brzegu zostały sprzedane pod budowe pola golfowego i osiedla i nie wiem czy nie jest juz to plac budowy.Wybieraj częsc miejscowosci od wjazdu na prawo (z frontu morze od tyłu rezerwat przyrody i kilka km. dzikiej plazy az do OROPESA DEL MAR .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
niedaleko.stad Re: Peniscola 01.05.06, 11:36 Witaj, bardzo dziekuje za podpowiedzi gdzie warto sie wybrac. Z Twoich wpisow zauwazylam, ze bardzo dobrze znasz Hiszpanie i chyba jestes jej fanem, tak samo jak ja :-)Rzadko mozna spotkac kogos kto, tak chetnie doradza innym i za to Ci dziekuje, fajnie ze jestes i ze mozna Ciebie o wszystko zapytac, mam nadzieje, ze jezeli bede miala jeszcze jakies pytania, to odpowiesz. Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za wszystko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kszyhoa Re: Peniscola 01.05.06, 22:56 Do usług..Proponuje załozyć amatorski klub miłosników Hiszpanii.Wszystkich zakochanych w Hiszpanii proszę o wpisy . Odpowiedz Link Zgłoś