Gość: Sławek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:13 Będę wdzięczny za informacje i opinie o hotelu Ipanema . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlodekcz1 Re: Majorka hotel Ipanema 29.05.06, 18:27 Zobacz www.majorka.pl lub storonę ecco.Ja też tam będę od 20 lipca.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.toya.net.pl 30.05.06, 20:38 Tyle to i ja wiem. Interesują mnie opinie ludzi ktorzy byli w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!Agnieszka!!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:33 Byłam w hotelu Belgravia naprzeciwko hotelu Ipanema, ale moi znajomi byli właśnie w tym drugim i nie narzekali, jedzenie dobre,pokoje ok (zreszta i tak się chodzi do nich tylko spać) okolica spokojna do nadmorskiej promenady 350 m, do jednej z największych dyskotek "Mega Arena" ok 20 min spacerem. Blisko sklepiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.toya.net.pl 31.05.06, 21:47 A jak z porządną plażą , daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!Agnieszka!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:03 Plaża jest ok 350 m trzeba pojsc w prawo i w lewo w dół do promenady. Plaża jest piękna (Ładny piasek, szeroka), a co najważniesjze bardzo długo jest płytko więc spokojnie można położyć się na materacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.toya.net.pl 03.06.06, 10:44 Dzięki. Piszesz , że okolica spokojna. A w nocy - nie należę do zwolenników nocnych imprez, nie jadę bawić się do późna, ale poleniuichować, wygrzać się na słońcu i co nieco zobaczyć. Wiem ,że Majorka nie należy do najspokojnieszych miejsc latem i El Arenal to miejscowośc wakacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!Agnieszka!!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.chello.pl 04.06.06, 17:37 Okolica jest spokojna akurat na tej uliczce ponieważ do głównej jest kawałek wieczorem obok z tego co pamietam są 2 bary ale malutkie wiec żadnych ekscesów tam nie ma :). Z zasypianiem w nocy nie ma problemu. A jak sie szuka czegoś żeby poszaleć to zawsze można pójść. Aha wstęp na dyskotekę kosztował 18 euro ale w cene wliczone są alkohole do bólu :) (różne drinki więc wsumie cena jest ok). Jeden bilet uprawnie do wstępu na 4 dyskoteki jednej nocy (Riu Palace, Mega Arena, Paradies beach i Soul Suite) w każdej jest zawsze jakiś pokaz począwszy od streaptise. Codziennie na plaży rozdają ulotki i na promenadzie można dowiedzieć się co danego dnia jest. Przy wejściu także rozdawali gadzety nie wiem jak jest teraz ale pewnie sie nic nie zmieniło (czapeczki, jakies latarki, plecaki). Pozatym w ciągu dnia na górze dyskoteki Mega Arena jest taki duży Bar gdzie również można świetnie się pobawić. Co do zakupów typu piwo czy coś to chodziłam do supermarketów ponieważ w pobliskich sklepikach dla turystów było znacznie drożej. Najbliższy supermarket był jakies 5-7 min od hotelu trzeba wyjść z hotelu na prawo i iść cały czas prosto przejść przez skrzyżowanie i później kawałek w prawo w mniejszą uliczkę i jest duży supermarket, gdzie można kupić wszystko, aha na Majorce są bardzo tanie alkohole i perfumy (perfumy były tańsze niż na bezcłówce lotniskowej). Przystanek autobusowy do Palma de Mallorca na tyłach hotelu Ipanema. Aqua Park w odległości 15 min spacerem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivonne76 Re: Majorka hotel Ipanema - 18.06 z Warszawy 09.06.06, 10:13 Lecę do tego hotelu 18 czerwca na 2 tygodnie z wyżywieniem HB, z Warszawy. Jest gdzieś w okolicy plaża naturystyczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema - 18.06 z Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:32 Chętnie poczytam o Twoich wrażeniach po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:46 Dzięki za informacje. Cały czas stoję przed dylematem Majorka Kos czy Korfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!Agnieszka!!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.chello.pl 18.06.06, 17:36 Stojąc przed wyborem Majorka, Kos czy Korfu - bez zastanowienia wybrałabym Majorkę byłam na Rodos, które jest trochę większe od Kos czy Korfu i wynudziłam się jak mops. Na majorce nie mozna sie nudzic piękna plaza - w Grecji jest kamienista na dodatek naprawdę tam nie można się nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ivonne76 Re: Majorka hotel Ipanema Park 03.07.06, 18:08 Wróciłam dzisiaj z Majorki z hotelu Ipanema Park w El Arenal. Hotel w porządku, czysty, zadbany, bardzo sie starają. Daję mu porządne 3 gwiazdki tak jak ma. Jedzenie również OK, szwedzki stół śniadania i obiadokolacje - duży wybór sałatek, natomiast zawsze był 1 rodzaj mięsa i 1 rodzaj ryby. Reszta to makarony, ryż, pizza w kawałkach, warzywa, na deser owoce, musy, lody, galaretki itp. Moja Ocena: +4 - śniadania raczej takie same, aczkolwiek co drugi dzień zmieniały się niektóre składniki. Okolica, hmmmm, chyba raczej już tu nie zaglądnę jeśli chodzi o tę część wyspy - głosno, gwarno, dużo małolatów, nocne imprezy do 5 rano. Jesli ktoś chce odpocząć w spokoju to odradzam. Dyskoteka jest na przeciw tyłu hotelu, nawet przy zamknietych oknach trudno było usnąć. Moze od strony basenu lepiej ale tego nie wiem, bo Polacy nie są raczej umieszczani w tej części. Jednak sama promenada i plaża są bardzo przyjemne, dużo sklepików, perfumerie, kawiarnie, restauracje, puby i dyskoteki. Generalnie oceniam miejscowość jako rozrywkową typowo dla młodzieży. Ale warto wypożyczyc samochód bo naprawde warto. Po objeździe mozna dopiero zobaczyc jaka jest piękna Majorka. Wypożyczyliśmy auto na 7 dni i w zwiazku z tym, ze jesteśmy z mężęm naturystami to jeździlismy 45 km od hotelu na plażę Es Trenc na południe Majorki - biłay piasek, turkusowe morze - plaża przy promenadzie nawet się do tego nie umywa. I to był nasz ból, bo zapewniano nas w biurze, ze jest tam plaża naturysyczna a to był kit. Schodzilismy wszystko co sie dało w okolicy w poszukiwaniu plaży i ...........klapa. Autobusy też nie jeźdzą na tą plażę. W ogóle fatalnie mają rozwiniętą sieć BUS. Został samochód. Tak wiec, jak ktoś liczy na opalanie sie nago w okolicach El Arenal i Playa de Palma to niech zapomni. Zostaje tylko Es Trenc. Wszyscy Niemcy z okolicy jeżdzą własnie tam. Pełna kultura. Gdybym miała jeszcze raz pojechać na Majorkę to juz nie do El Arenal. Wybrałabym Alcudię, Can Picafort albo Cala o'dor. Odpowiedz Link Zgłoś
ivonne76 Re: Majorka hotel Ipanema Park 03.07.06, 19:00 tak dokładnie wyglada ten hotel www.hotelipanemapark.es www.mallorca.com/english/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś