Dodaj do ulubionych

Majorka hotel Ipanema

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 13:13
Będę wdzięczny za informacje i opinie o hotelu Ipanema .
Obserwuj wątek
    • wlodekcz1 Re: Majorka hotel Ipanema 29.05.06, 18:27
      Zobacz www.majorka.pl lub storonę ecco.Ja też tam będę od 20 lipca.Pozdrawiam
      • Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.toya.net.pl 30.05.06, 20:38
        Tyle to i ja wiem. Interesują mnie opinie ludzi ktorzy byli w tym hotelu.
      • Gość: !!!!Agnieszka!!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:33
        Byłam w hotelu Belgravia naprzeciwko hotelu Ipanema, ale moi znajomi byli
        właśnie w tym drugim i nie narzekali, jedzenie dobre,pokoje ok (zreszta i tak
        się chodzi do nich tylko spać) okolica spokojna do nadmorskiej promenady 350 m,
        do jednej z największych dyskotek "Mega Arena" ok 20 min spacerem. Blisko
        sklepiki.
        • Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.toya.net.pl 31.05.06, 21:47
          A jak z porządną plażą , daleko?
          • Gość: !!!!!Agnieszka!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:03
            Plaża jest ok 350 m trzeba pojsc w prawo i w lewo w dół do promenady. Plaża
            jest piękna (Ładny piasek, szeroka), a co najważniesjze bardzo długo jest
            płytko więc spokojnie można położyć się na materacu.
            • Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.toya.net.pl 03.06.06, 10:44
              Dzięki. Piszesz , że okolica spokojna. A w nocy - nie należę do zwolenników
              nocnych imprez, nie jadę bawić się do późna, ale poleniuichować, wygrzać się na
              słońcu i co nieco zobaczyć. Wiem ,że Majorka nie należy do najspokojnieszych
              miejsc latem i El Arenal to miejscowośc wakacyjna.
        • Gość: !!!!Agnieszka!!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.chello.pl 04.06.06, 17:37
          Okolica jest spokojna akurat na tej uliczce ponieważ do głównej jest kawałek
          wieczorem obok z tego co pamietam są 2 bary ale malutkie wiec żadnych ekscesów
          tam nie ma :). Z zasypianiem w nocy nie ma problemu. A jak sie szuka czegoś
          żeby poszaleć to zawsze można pójść. Aha wstęp na dyskotekę kosztował 18 euro
          ale w cene wliczone są alkohole do bólu :) (różne drinki więc wsumie cena jest
          ok). Jeden bilet uprawnie do wstępu na 4 dyskoteki jednej nocy (Riu Palace,
          Mega Arena, Paradies beach i Soul Suite) w każdej jest zawsze jakiś pokaz
          począwszy od streaptise. Codziennie na plaży rozdają ulotki i na promenadzie
          można dowiedzieć się co danego dnia jest. Przy wejściu także rozdawali gadzety
          nie wiem jak jest teraz ale pewnie sie nic nie zmieniło (czapeczki, jakies
          latarki, plecaki). Pozatym w ciągu dnia na górze dyskoteki Mega Arena jest taki
          duży Bar gdzie również można świetnie się pobawić. Co do zakupów typu piwo czy
          coś to chodziłam do supermarketów ponieważ w pobliskich sklepikach dla turystów
          było znacznie drożej. Najbliższy supermarket był jakies 5-7 min od hotelu
          trzeba wyjść z hotelu na prawo i iść cały czas prosto przejść przez
          skrzyżowanie i później kawałek w prawo w mniejszą uliczkę i jest duży
          supermarket, gdzie można kupić wszystko, aha na Majorce są bardzo tanie
          alkohole i perfumy (perfumy były tańsze niż na bezcłówce lotniskowej).
          Przystanek autobusowy do Palma de Mallorca na tyłach hotelu Ipanema. Aqua Park
          w odległości 15 min spacerem. Pozdrawiam
          • ivonne76 Re: Majorka hotel Ipanema - 18.06 z Warszawy 09.06.06, 10:13
            Lecę do tego hotelu 18 czerwca na 2 tygodnie z wyżywieniem HB, z Warszawy.
            Jest gdzieś w okolicy plaża naturystyczna ?
            • Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema - 18.06 z Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:32
              Chętnie poczytam o Twoich wrażeniach po powrocie.
          • Gość: Sławek Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:46
            Dzięki za informacje. Cały czas stoję przed dylematem Majorka Kos czy Korfu.
            • Gość: !!!!Agnieszka!!!!! Re: Majorka hotel Ipanema IP: *.chello.pl 18.06.06, 17:36
              Stojąc przed wyborem Majorka, Kos czy Korfu - bez zastanowienia wybrałabym
              Majorkę byłam na Rodos, które jest trochę większe od Kos czy Korfu i wynudziłam
              się jak mops. Na majorce nie mozna sie nudzic piękna plaza - w Grecji jest
              kamienista na dodatek naprawdę tam nie można się nudzić.
              • ivonne76 Re: Majorka hotel Ipanema Park 03.07.06, 18:08
                Wróciłam dzisiaj z Majorki z hotelu Ipanema Park w El Arenal.
                Hotel w porządku, czysty, zadbany, bardzo sie starają. Daję mu porządne 3
                gwiazdki tak jak ma.
                Jedzenie również OK, szwedzki stół śniadania i obiadokolacje - duży wybór
                sałatek, natomiast zawsze był 1 rodzaj mięsa i 1 rodzaj ryby. Reszta to
                makarony, ryż, pizza w kawałkach, warzywa, na deser owoce, musy, lody,
                galaretki itp. Moja Ocena: +4 - śniadania raczej takie same, aczkolwiek co
                drugi dzień zmieniały się niektóre składniki.
                Okolica, hmmmm, chyba raczej już tu nie zaglądnę jeśli chodzi o tę część wyspy -
                głosno, gwarno, dużo małolatów, nocne imprezy do 5 rano. Jesli ktoś chce
                odpocząć w spokoju to odradzam. Dyskoteka jest na przeciw tyłu hotelu, nawet
                przy zamknietych oknach trudno było usnąć. Moze od strony basenu lepiej ale
                tego nie wiem, bo Polacy nie są raczej umieszczani w tej części. Jednak sama
                promenada i plaża są bardzo przyjemne, dużo sklepików, perfumerie, kawiarnie,
                restauracje, puby i dyskoteki. Generalnie oceniam miejscowość jako rozrywkową
                typowo dla młodzieży.
                Ale warto wypożyczyc samochód bo naprawde warto. Po objeździe mozna dopiero
                zobaczyc jaka jest piękna Majorka. Wypożyczyliśmy auto na 7 dni i w zwiazku z
                tym, ze jesteśmy z mężęm naturystami to jeździlismy 45 km od hotelu na plażę Es
                Trenc na południe Majorki - biłay piasek, turkusowe morze - plaża przy
                promenadzie nawet się do tego nie umywa. I to był nasz ból, bo zapewniano nas w
                biurze, ze jest tam plaża naturysyczna a to był kit. Schodzilismy wszystko co
                sie dało w okolicy w poszukiwaniu plaży i ...........klapa. Autobusy też nie
                jeźdzą na tą plażę. W ogóle fatalnie mają rozwiniętą sieć BUS. Został samochód.
                Tak wiec, jak ktoś liczy na opalanie sie nago w okolicach El Arenal i Playa de
                Palma to niech zapomni. Zostaje tylko Es Trenc. Wszyscy Niemcy z okolicy jeżdzą
                własnie tam. Pełna kultura.
                Gdybym miała jeszcze raz pojechać na Majorkę to juz nie do El Arenal.
                Wybrałabym Alcudię, Can Picafort albo Cala o'dor.
                • ivonne76 Re: Majorka hotel Ipanema Park 03.07.06, 19:00
                  tak dokładnie wyglada ten hotel www.hotelipanemapark.es
                  www.mallorca.com/english/index.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka