Dodaj do ulubionych

Blanes - Tossa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:57
Witam wszystkich znawców temetów związanych z Costa Brava. Mam pytanie:
Jak najprościej dojechać z Blanes do Tossa de Mar i z powrotem. Do Blanes
dojadę kolejką z Canet i potem chciałbym pojechać do Tossa. Słyszałem, że są
jakieś autobusy - podobno nawet coś w rodzju naszego podmiejskiego. Proszę o
pomoc.

Pozdrawiam serdecznie
Artur
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiku_san Re: Blanes - Tossa IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.06.06, 19:59
      Zdaje się, że z Blanes płynie do Tossy statek - niestety dokładnych kosztów nie
      znam. Tak chyba będzie najprzyjemniej!
      • Gość: aaa Re: Blanes - Tossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:20
        Zgadza się... na plaży w Blanes ustawione są budki, w których mozna kupić bilet
        na statek - DOFIJET (www.dofijetboats.com). Statek przypływa bezpośrednio na
        plażę kilka razy dziennie i tam się wsiada.
      • Gość: aaa Re: Blanes - Tossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:30
        Wg ulotki z 2004 roku rejs z Blanes do Tossy kosztował 10 EURO. Statek wyrusza
        z Calleli i poprzez Pinedę, St. Sussanna, Malgrat de Mar, Blanes, Lloret de Mar
        i kilka mniej znanych miejscowości kończy trasę w Tossie.
        • Gość: edart25 Re: Blanes - Tossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:17
          Dzięki serdeczne za info. Ale czy istnieją ównież inne mozliwości niż tylko
          rejs statkiem. Wiem że statkiem najprzyjemniej - ale czy jest inna opcja - np.
          autobus?

Pozdrawiam
          Artur
          • Gość: Kiku_san Re: Blanes - Tossa IP: *.bu.uni.wroc.pl 03.07.06, 12:50
            Jak najbardziej są autobusy :)
            • Gość: edart25 Re: Blanes - Tossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:07
              Super - teraz już wiem na pewno, że są. Możesz jednak coś więcej powiedzieć na
              ten temat?
    • Gość: edart25 Re: Blanes - Tossa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:56
      Nikt nie jeździł autobusami z Blanes do Tossa? Moze jednak znajdzie sie jakas
      zorientowana osoba?

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka