Dodaj do ulubionych

teneryfa zycie

IP: *.upc-e.chello.nl 13.10.06, 16:53
a ja wlasnie wybieram sie na teneryfe z moim chlopakiem holendrem czy moze mi
ktos powiedziec cos na temat tej pieknej wysepki,chodzi mi o zycie jak tam
naprawde jest,dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad Re: teneryfa zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:52
      Teneryfa - super wysepka. Koniecznie trzeba wybrać się autkiem obejrzeć wulkan
      Pico del Teide. Warto wybrać się również do Loro Parque lub Aqualand'u .Na Loro
      potrzeba kilka godzin aby to obejść. Odbywa się tam również wiele pokazów np.
      delfinów , fok , orek itp - naprawde godne obejrzenia. Aqualand nie dostarcza
      tak wielkich przeżyć - nie jest jakiś super nowoczesny , można się wybrać jeśli
      nigdy nie byliście w czymś podobnym. Do WaterLandu z wyspy Rhodos to mu daleko.
      Na pewno wybierzcie się do stolicy. Jest tam kilka ciekawych pomników i budynków
      ale należy uzbroić się w cierpliwość - korki. Koło stolicy jest przepiękna plaża
      jak z raju wycięta. Jest to jedna z niewielu plaż z białym piaskiem.Została
      stworzona sztucznie przez nawiezienie piasku z Sahary ale naprawde super. Jeśli
      bedziecie mieli ochotę wybrać się na oglądanie delfinów w oceanie to takie
      wypady sa organizowane w przepięknym portowym miasteczku Los Gigantes. Puerto de
      la Cruz na północnej części wyspy teżjest warte obejrzenia - fajne miasteczko ,
      troszkę inny klimat niż na południu , częściej tu wieje i dla tego przyciąga
      więcej surferów. Masca - warto się tam wybrać ale sporo trzeba się napocić i
      nadenerwować żeby tam dojechać. Strasznie cięzka i stresująca trasa. Nie możecie
      również zapomnieć wybrać się na wieczór do najładniejszego ( moim zdaniem )
      miasta na wyspie - Las Americas.Przepiękne miasto pełne przepychu , pięknych
      hoteli , mnustwo sklepów ( również podziemnych ) , wiele estauracji.Pięknie
      oświetlone dysponujące rónie piękna plażą i przepieknym teatrem w stylu greckim
      ( chyba greckim ). Jak już bedziecie w Las Americas to zajrzyjcie do Costa Adeje
      - fajny port i plażyczka. Życie jak to w hiszpaniii- na luziku bez stresu.
      Jedyny stres można przeżyć wchodząc do sklepu z RTV - to prawziwa mafia Arabów
      czy Turków. Ciężko wyjść z takiego sklepu - straszni z nich naciągacze i
      gaduły:-). Ceny tak jak wszedzie - im bliżej plaży tym drożej. Warto wybrać się
      na zakupy do jakiegoś supermarketu typu Dino. Supermarkety znajdują sie
      niedaleko Las Americas , Costa Adeje , Callao Salvaje przy autostradzie. Jak
      brać auto to z klimą. Koszt auta na 14 dni to od około 250 euro. Można w ten
      sposób sporo zaoszczędzić - woda mineralna może być nawt za 1/3 ceny w
      porównaniu do cen w miastach. Poza tym przepiękna wyspa i najlepsze wakacje na
      jakich byłem. Z jednej strony widzisz szczyt 3718m a z drugiej ocean i czsem
      widoczną pobliską Gomerę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka