Gość: kinga IP: *.gdynia.mm.pl 21.01.07, 08:31 Mam w lipcu jechać do Malgrat de Mar hotel Monteplaya , może ktoś z Państwa tam był imoże mi coś powiedzieć na temat miejscowości no i hotelu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kris7109 Re: Costa Brava 15.02.07, 10:09 Byłem z rozdzinką w tym hotelu też w lipcu 2006. Hotel średniej klasy choć chyba z trzech w bliskiej okolicy najlepszy , mały basen ale to standard na Costa ,ważna informacja do zakwaterowania w hotelu chcieli bezwzględnie paszporty nie wystarczyły nowe dowody. Jedzenie dobre, ale bez rewelki, trochę złośliwy kierownik hotelu w grubych okularach (nie właściciel) Sama miejscowość Malgret de Mar bardzo ładna, woda w morzu jak dla mnie nie zaciepła np. w porównaniu z Tunezją, i od razu dośc głęboko ale to może być plus.Jeszcze jedno info jeżdzi tam między plażą a hotelami szybki pociąg ale nie jest to jakiś big problem. Z fakultetów polecam wzgórze Montserat (masakra widoki), delfinarim w sąsiedniej miejscowości (nie pamiętam nazwy) oraz oczywiście Barcelonę jeśli nie byłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kris7109 Re: Costa Brava 15.02.07, 10:11 PS. Możesz pytac o inne rzeczy chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pot4ek Re: Costa Brava IP: *.cable.ubr01.gill.blueyonder.co.uk 03.05.07, 23:28 właśnie wrócilismy parę dni temu z malgrat, goscilismy w hotelu Monteplaya, wrażenia...bardzo pozytywne. Jeśli chodzi o hotel...pokoje ok (schludne) codziennie świeże ręczniki, klima, w łazience posprzątane, nawet łóżko ładnie pościelone.Sejf za dodatkową opłatą 16 euro+5depozyt,tv(trzeba zapłacic depozyt za pilot 10 euro) Recepcja trochę ociężała ale wszystko można załatwić bez problemu (po angielsku lub hiszpansku) Jeśli chodzi o jedzenie to warto zakupic half board, czyli śniadanie i obiadokolację. Można sie objesc do woli. Na śniadanie wybor wedlin i sera, bulki i takie tam albo typowo brytyjskie sniadanie:kielbasy,jajko,bekon... tłuste rzeczy. Obiadokolacja:dwie zupy, duzy wybor mięs i sałatek. Co prawda w salatkach mozna bylo znalezc skladniki z poprzedniego dnia, ale cala reszta byla smaczna. Drinki w barze drogie ale 2 razy tyg jest tzw "happy hour" czyli 2 drinki za jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Costa Brava IP: *.as.kn.pl 04.05.07, 14:06 Czy jedziesz z jakimś biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Costa Brava IP: *.gdynia.mm.pl 04.05.07, 15:19 Jadę z Reinbow Tour od 16.06-30.06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek11 Re: Costa Brava IP: *.uz.zgora.pl 09.05.07, 07:32 a co warto kupić w Hiszpanii w ogóle i konkretnie w Loret de Mar. Czy w Loret sa jakies hipermarkety lub gdzieś w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiorek Re: Costa Brava IP: *.Red-88-8-117.dynamicIP.rima-tde.net 09.05.07, 17:17 Witam! W lloret znajdziesz kilka makrketow m.in. Caprabo, DIA, consum. W Blanes znajdzisz o wiele tanszego lidla, plusa oraz aldi ;) Bus z lloret do blanes 1,30 w jedna strone. Odpowiedz Link Zgłoś