Gość: solemare IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 06.06.03, 14:38 a moze ktoś już tam był i coś ciekawego opowie, na kazdy temat, byle o wyspie ;)) co tam można ciekawego porobic, zobaczyc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dipsy Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 08.06.03, 21:30 Kurczę, też mam na to ochotę i w tym samym terminie :-)) Szkoda tylko, że w tej cenie nie ma śniadań. Byłoby bomba! A te atrakcje dla dzieciaków - MARZENIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.06.03, 23:32 głównie fajna plaża oraz wydmy a w nocy pełno ciekawych rozrywek polecam nocne zabawy w C.C. YUMBO w centrum Playa del Ingles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 09.06.03, 10:05 Ja lece 5 pewnie sie spotkamy w samolocie w razie jakis pytań polecam te forum ,www.canaryforum.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=4, wiem że jest fajny aquapark, napisz co Cie konkretnie interesuje, jakie rozrywki preferujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 09.06.03, 14:42 Co do rozrywek, to przede wszystkim plaża, planujemy wynając samochód na 2-3 dni, nie ma tam jednak chyba wiele do zobaczenia. Może popłyniemy na Teneryfę, kosztuje to chyba 16,5 euro w jedna str, znalazłam strone ichniejszych promów, chciałabym tez na Fuerteventurę, bo są tam podobno piekne plaże - koszt 21 euro w jedną strone, więc drogo i nie wiem czy to wszystko sie uda. Aqua park chyba raz warto zaliczyc, czytałam ze oprócz tego w Maspalomas, jest tez jedna gdzieś w srodku wyspy, tańszy o połowę. Warto chyba by odwiedzic tez Palmitos Park. Wiesz coś wiecej?? Lecisz na tydzień czy na 2? kiedy kupowałeś/kupowałaś wycieczke? bo mi powiedziano w lutym że juz miejsca sie konczą? Z kim lecisz, jakas duzą grupą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 10.06.03, 09:39 Czesć, Ja tez kupowałam wycieczkę w lutym i tez mi powiedzieli ze już sie miejsca kończą. My jedziemy we czwórke plus czteroletnie dziecko. Czytałam o tym aquaparku w Maspalomas ale myslę ze jst troche gorszy niż PDI tu jest jego strona www.aspro-ocio.es/ingles/area_corporativa.htm. A Ty z duża grupą jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 10.06.03, 11:51 Ciao! jadę tez w 4 osoby, ale bez dziecka ;)) A jaki wybraliście hotel/ apartament? wykupiliście jedzenie? bo mu mamy apart. Los Elefantos, duzy 4-osobowy , z aneksem kuchennym. A Wy zamierzacie wybrac sie też na inna wyspę?? Lecicie na 2 tyg czy na tydzień? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 10.06.03, 12:37 My tylko na tydz. (niestety), raczej chyba nie pojedziemy na druga wyspe, ale o tym zdecydujemy na miejscu. Mamy bungalowy Parque Paraiso, wykupilismy jedzenie chyba głównie ze wzgledu na śniadania (nikomu rano nie chce sie robić), a trzeba coś zjeśc przed pójsciem na plażę i moczeniem się w morzu.Wiesz znam ludzi którzy byli na furtaventurze i podobno nic ciekawego to samo co GC, ciekawsza jest Teneryfa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 10.06.03, 15:14 no to pewnie popłyniemy na Teneryfę. Z tego co dowiedziałam sie w internecie, plynie sie tam 3,5 h i koszt 16,5 euro, na Fuert. 21 euro i 3 h. A tak w ogóle to nie wiem czy na tej GC jest co robić 2 tyg, co zwiedzac? 2 lata temu byłam na Krecie i nie sądzę aby GC ja przebiła... martwię się też trochę o pogodę, bo z tego co porównywałam temp srednie w tabelce w katalogu, to srednia w dzień to 25 st C, podczas gdy np. w Portugalii 31, a w Turcji 34! no i tylko 9 godz. slońca dziennie, a w innych miejscach 11-13. No i woda w oceanie chłodna... nie wiem czy to był dobry pomysł...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 11.06.03, 08:42 O pogodę się nie martw teraz jest ok 30 stopni w dzień, i 22 w nocy,. W lipcu bedzie ok 33 w cieniu i na pewno ok 23 w nocy. Ja sie bardziej boję upałów (bo moi znajomi nie za bardzo lubią, ja wczesniej właśnie też tak czytałam w katalogu, a teraz po postach na forum o GC wiem, że jest inaczej). Co robić, na pewno aqua park, może Palamitos( podono piekne kwiaty, ptaszki), statkiem po morzu, można łodzią podwodną. Tutaj są ceny i opisy różnych wycieczek i atrakcji www.canaryforum.com/gc/id.shtml. Przepraszam za niedyskretne pytanie, a w jakim wieku jestescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 11.06.03, 10:21 mamy od 26 do 28 lat. A Wy?? jedziecie w dwie pary? i dziecko? my w dwie pary. A widziałaś strone Palmitos Park? Chyba warto tam pojechać. Myśle tez o popłynięciu na Teneryfę i moze zostaniu tam na noc, żeby mieć dwa dni na zwiedzenie choć częsci wyspy. My to nastawiamy sie też na leżenie na plazy i opalanie, bo akurat to wszyscy lubią i nikomu z naszej czwórki upał nie przeszkadz, wręcz przeciwnie. A to forum, którego adres mi podałać to jest brytyjskie? wszyscy tam bardzo sobie chwalą pobyt na GC. Ale godziny lotów to beznadziejne mamy co?? skutecznie skracają czas pobytu na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 11.06.03, 10:59 www.grancanaria-uncovered.co.uk/gran-canaria.htm a czytałaś tę strone? jest tu troche opinii o apartamentach Paraiso, czyli tych, które wybrałaś. O naszych nieststy nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 11.06.03, 12:39 My dwa małżeństwa po 30 lat, a moja córka ma 4 lata. Ja lubie plażę i słońce , ale moja przyjacółka i mój mąż niezbyt (nawet tak, ze jak bylismy we Francji to on przychodził koło 14 na plażę, a ja od rana byłam sama). Ja raczej spotkałam sie z bardzo pozytywnymi opiniami , szczególnie młodych osób (dużo disco, barów i nocnej rozrywki).\ Te forum chyba brytyjskie, ale widziałam, że dużo osób pisze z samej GC. Wiesz ja trochę obawiam się temp. wody. Godziny lotów rzeczywiście są beznadziejne i ten lot długo trwa przez to międzyladowanie, zanim się zakwaterujemy to bedzie pewnie koło 1 (2 naszego czasu) człowiek rano bedzie zmeczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 12.06.03, 11:50 Tak, te godziny lotów są koszmarne. A powrót chyba jeszcze gorszy, bo wylot stamtąd już o 7.30 rano, czyli gdzieś o 4 w nocy trzeba bedzie pewnie wyjechac z hotelu. No i traci sie w sumie cały ostatni dzień, bo właściwie na miejscu to go nie ma! A czemu wybraliscie własnie GC na wakacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 12.06.03, 12:16 > Tak, chyba budzik trzeba ze sobą wziąść. Wiesz właśnie dlatego, że pisało że nie jest tak goraco, a tu okazuje się że to nie prawda, czytałam że srednia temp. wody za to, to tylko około 21 st w lipcu, więc w porównaniu z powietrzem musi wydawać się ona b. zimna. Co do cen to np. cola w puszce kosztuje ok. 0,40 cen w sklepie, leżak z parasolem 6 eur. Co cię jescze interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 11.06.03, 11:04 A mozesz podac więcej info? co tam zwiedziłeś, co warto zobaczyć a co nie? przykładowe ceny- kiedy byłes?? Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 11.06.03, 14:21 na pewno warto zobaczyc Palmitos Park - jest specjalny autobus z playa del ingles, wejsciowka jest droga, o ile dobrze pamietam to ok. 40-50zł. za osobę show papug przereklamowany, ale jest fajny pokaz z ptakami drapieżnymi, super motyle oraz roślinność kaktusowata w aquaparku nie byłem warto pojechac do Las Palmas - dom kolumba + katedra można też zobaczyć crocodillo park oraz sioux city Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 12.06.03, 11:47 A kiedy tam byłeś i w jakim miesiącu, jaka była pogoda?? z jakiego biura? możesz podać jakieś przykładowe ceny? Czy płynąłeś moze na jakąs inna wyspę?? dzieki za wszystkie informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 12.06.03, 13:16 byłem w pod koniec lutego w czasie karnawału - temp w dzień ok. 25 st., a w nocy dużo chłodniej ok. 10 st. - konieczny był długi rękaw i długie spodnie byłem też na początku września - w dzień ok. 28 st. a w nocy ok. 20 pogoda na wyspach jest super bo nie odczuwa się słonca, które zawsze jest za lekkiki chmurkami i wieją passaty na plaży w częsci blisko wydm wiatr bardzo przeszkadza - ciągle masz piach w oczach i ustach woda w oceanie nawet w lato nie należy do najcieplejszych na kanarach jest wszystko duty free więc ceny są na dużo przyzwoitszym poziomie niż np. w grecji polecam zwłaszcza perfumy w playa del ingles i ewentualnie zakupy markowych ubrań w las palmas alkohol w sklepach jest bardzo tani na teneryfie nie byłem, bo to duża i bardzo ciekawa wyspa więc lepiej pojechać tam na wczasy na tydzień lub dwa na gran canarii byłem 2 razy z TUI byłem w hotelu RIU GRAN CANARIA oraz IFA CONTINENTAL super jedzenie i naprawde zero zastrzeżeń IFA jest blisko drogi szybkiego ruchu, więc nie polecam osobom szukającym ciszy i spokoju (zwłaszcza rano jak człowiek wraca po nocnych szalenstwach w C.C. YUMBO) trzeba uważać na promenadzie na murzynki, które chcą na nadrarstku zawiązywac jakiesz sznureczki - chcą potem forse i to nie małą, ok. 10 euro w nocy koło C.C. Kasbah trzeba uważać na murzynki - lekkich obyczajów, bo zaczepiają samotnych facetów i jeszcze jedna ważna rzecz, Gran canaria to mekka dla gejów, więc niech was nie dziwią faceci trzymający się za ręce na ulicy w biały dzień :-))) czy faceci przytulający się do siebie przy basenie miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 12.06.03, 14:28 Bardzo Ci dziękuje za te wszystkie informacje. Musiało Ci się tam podobać, skoro pojechałeś drugi raz! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 12.06.03, 16:37 w tym roku również planuje tam pojechać :-))) a najbardziej podobają mi się wydmy - po których można chodzić i chodzić tak bez końca, cudowny klimat i pełne wrażeń noce spędzone w C.C. YUMBO w dzień na plaży a w nocy w YUMBO i tak cały urlop po powrocie do kraju trzeba było odpocząć :-)))) i odespać wszystkie noce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 13.06.03, 07:30 Ten nienajcieplejszy ocean to ile ma stopni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 13.06.03, 09:32 A co takiego dzieje sie w tym CC Jumbo, że przyciaga Cię już kolejny raz ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga jumbo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 00:41 a w jumbo sa najlepsze gejowskie dyskoteki z super muza. ostatnio nawet knajpe dla lesbijek otwarto.generalnie zasada zabay jest taka - na poczatek c.c.kashbah a tak ok 2 w nocy przeprowadzka do jumbo i wtedy do 6 rano Odpowiedz Link Zgłoś