Dodaj do ulubionych

Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Holiday?

IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 06.06.03, 14:38
a moze ktoś już tam był i coś ciekawego opowie, na kazdy temat, byle o
wyspie ;)) co tam można ciekawego porobic, zobaczyc??
Obserwuj wątek
    • dipsy Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 08.06.03, 21:30
      Kurczę, też mam na to ochotę i w tym samym terminie :-)) Szkoda tylko, że w tej
      cenie nie ma śniadań. Byłoby bomba! A te atrakcje dla dzieciaków - MARZENIE!
    • Gość: Iwo Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.06.03, 23:32
      głównie fajna plaża oraz wydmy a w nocy pełno ciekawych rozrywek
      polecam nocne zabawy w C.C. YUMBO w centrum Playa del Ingles
      • Gość: AS Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 09.06.03, 10:05
        Ja lece 5 pewnie sie spotkamy w samolocie w razie jakis pytań polecam te forum
        ,www.canaryforum.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=4,
        wiem że jest fajny aquapark, napisz co Cie konkretnie interesuje, jakie
        rozrywki preferujesz?
        • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 09.06.03, 14:42
          Co do rozrywek, to przede wszystkim plaża, planujemy wynając samochód na 2-3
          dni, nie ma tam jednak chyba wiele do zobaczenia. Może popłyniemy na Teneryfę,
          kosztuje to chyba 16,5 euro w jedna str, znalazłam strone ichniejszych promów,
          chciałabym tez na Fuerteventurę, bo są tam podobno piekne plaże - koszt 21 euro
          w jedną strone, więc drogo i nie wiem czy to wszystko sie uda. Aqua park chyba
          raz warto zaliczyc, czytałam ze oprócz tego w Maspalomas, jest tez jedna gdzieś
          w srodku wyspy, tańszy o połowę. Warto chyba by odwiedzic tez Palmitos Park.
          Wiesz coś wiecej??

Lecisz na tydzień czy na 2? kiedy kupowałeś/kupowałaś wycieczke? bo mi
          powiedziano w lutym że juz miejsca sie konczą? Z kim lecisz, jakas duzą grupą?
          • Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 10.06.03, 09:39
            Czesć,
            Ja tez kupowałam wycieczkę w lutym i tez mi powiedzieli ze już sie miejsca
            kończą. My jedziemy we czwórke plus czteroletnie dziecko.
            Czytałam o tym aquaparku w Maspalomas ale myslę ze jst troche gorszy niż PDI
            tu jest jego strona www.aspro-ocio.es/ingles/area_corporativa.htm.
            A Ty z duża grupą jedziesz?
            • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 10.06.03, 11:51
              Ciao! jadę tez w 4 osoby, ale bez dziecka ;))
              A jaki wybraliście hotel/ apartament? wykupiliście jedzenie?
              bo mu mamy apart. Los Elefantos, duzy 4-osobowy , z aneksem kuchennym.
              A Wy zamierzacie wybrac sie też na inna wyspę?? Lecicie na 2 tyg czy na tydzień?

Pozdrawiam
              • Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 10.06.03, 12:37
                My tylko na tydz. (niestety), raczej chyba nie pojedziemy na druga wyspe, ale o
                tym zdecydujemy na miejscu. Mamy bungalowy Parque Paraiso, wykupilismy jedzenie
                chyba głównie ze wzgledu na śniadania (nikomu rano nie chce sie robić), a
                trzeba coś zjeśc przed pójsciem na plażę i moczeniem się w morzu.Wiesz znam
                ludzi którzy byli na furtaventurze i podobno nic ciekawego to samo co GC,
                ciekawsza jest Teneryfa.
                • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 10.06.03, 15:14
                  no to pewnie popłyniemy na Teneryfę. Z tego co dowiedziałam sie w internecie,
                  plynie sie tam 3,5 h i koszt 16,5 euro, na Fuert. 21 euro i 3 h.
                  A tak w ogóle to nie wiem czy na tej GC jest co robić 2 tyg, co zwiedzac? 2
                  lata temu byłam na Krecie i nie sądzę aby GC ja przebiła... martwię się też
                  trochę o pogodę, bo z tego co porównywałam temp srednie w tabelce w katalogu,
                  to srednia w dzień to 25 st C, podczas gdy np. w Portugalii 31, a w Turcji 34!
                  no i tylko 9 godz. slońca dziennie, a w innych miejscach 11-13. No i woda w
                  oceanie chłodna... nie wiem czy to był dobry pomysł...;(
                  • Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 11.06.03, 08:42
                    O pogodę się nie martw teraz jest ok 30 stopni w dzień, i 22 w nocy,. W lipcu
                    bedzie ok 33 w cieniu i na pewno ok 23 w nocy. Ja sie bardziej boję upałów (bo
                    moi znajomi nie za bardzo lubią, ja wczesniej właśnie też tak czytałam w
                    katalogu, a teraz po postach na forum o GC wiem, że jest inaczej). Co robić, na
                    pewno aqua park, może Palamitos( podono piekne kwiaty, ptaszki), statkiem po
                    morzu, można łodzią podwodną. Tutaj są ceny i opisy różnych wycieczek i atrakcji
                    www.canaryforum.com/gc/id.shtml. Przepraszam za niedyskretne pytanie, a
                    w jakim wieku jestescie?
                    • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 11.06.03, 10:21
                      mamy od 26 do 28 lat. A Wy?? jedziecie w dwie pary? i dziecko?
                      my w dwie pary.
                      A widziałaś strone Palmitos Park? Chyba warto tam pojechać.
                      Myśle tez o popłynięciu na Teneryfę i moze zostaniu tam na noc, żeby mieć dwa
                      dni na zwiedzenie choć częsci wyspy.
                      My to nastawiamy sie też na leżenie na plazy i opalanie, bo akurat to wszyscy
                      lubią i nikomu z naszej czwórki upał nie przeszkadz, wręcz przeciwnie.
                      A to forum, którego adres mi podałać to jest brytyjskie? wszyscy tam bardzo
                      sobie chwalą pobyt na GC.
                      Ale godziny lotów to beznadziejne mamy co?? skutecznie skracają czas pobytu na
                      miejscu.
                      Pozdrawiam
                    • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 11.06.03, 10:59
                      www.grancanaria-uncovered.co.uk/gran-canaria.htm
                      a czytałaś tę strone? jest tu troche opinii o apartamentach Paraiso, czyli
                      tych, które wybrałaś.
                      O naszych nieststy nic nie ma.
                      • Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 11.06.03, 12:39
                        My dwa małżeństwa po 30 lat, a moja córka ma 4 lata. Ja lubie plażę i słońce ,
                        ale moja przyjacółka i mój mąż niezbyt (nawet tak, ze jak bylismy we Francji to
                        on przychodził koło 14 na plażę, a ja od rana byłam sama). Ja raczej spotkałam
                        sie z bardzo pozytywnymi opiniami , szczególnie młodych osób (dużo disco, barów
                        i nocnej rozrywki).\
                        Te forum chyba brytyjskie, ale widziałam, że dużo osób pisze z samej GC.
                        Wiesz ja trochę obawiam się temp. wody.
                        Godziny lotów rzeczywiście są beznadziejne i ten lot długo trwa przez to
                        międzyladowanie, zanim się zakwaterujemy to bedzie pewnie koło 1 (2 naszego
                        czasu) człowiek rano bedzie zmeczony.
                        • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 12.06.03, 11:50
                          Tak, te godziny lotów są koszmarne. A powrót chyba jeszcze gorszy, bo wylot
                          stamtąd już o 7.30 rano, czyli gdzieś o 4 w nocy trzeba bedzie pewnie wyjechac
                          z hotelu. No i traci sie w sumie cały ostatni dzień, bo właściwie na miejscu to
                          go nie ma!
                          A czemu wybraliscie własnie GC na wakacje??
                          • Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 12.06.03, 12:16

> Tak, chyba budzik trzeba ze sobą wziąść. Wiesz właśnie dlatego, że pisało że
                            nie jest tak goraco, a tu okazuje się że to nie prawda, czytałam że srednia
                            temp. wody za to, to tylko około 21 st w lipcu, więc w porównaniu z powietrzem
                            musi wydawać się ona b. zimna.
                            Co do cen to np. cola w puszce kosztuje ok. 0,40 cen w sklepie, leżak z
                            parasolem 6 eur. Co cię jescze interesuje?
      • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 11.06.03, 11:04
        A mozesz podac więcej info? co tam zwiedziłeś, co warto zobaczyć a co nie?
        przykładowe ceny- kiedy byłes??
        • vivawawa Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 11.06.03, 14:21
          na pewno warto zobaczyc Palmitos Park - jest specjalny autobus z playa del
          ingles, wejsciowka jest droga, o ile dobrze pamietam to ok. 40-50zł. za osobę
          show papug przereklamowany, ale jest fajny pokaz z ptakami drapieżnymi, super
          motyle oraz roślinność kaktusowata

w aquaparku nie byłem

warto pojechac do Las Palmas - dom kolumba + katedra
          można też zobaczyć crocodillo park oraz sioux city
          • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 12.06.03, 11:47
            A kiedy tam byłeś i w jakim miesiącu, jaka była pogoda?? z jakiego biura?
            możesz podać jakieś przykładowe ceny? Czy płynąłeś moze na jakąs inna wyspę??
            dzieki za wszystkie informacje!
            • vivawawa Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 12.06.03, 13:16
              byłem w pod koniec lutego w czasie karnawału - temp w dzień ok. 25 st., a w
              nocy dużo chłodniej ok. 10 st. - konieczny był długi rękaw i długie spodnie

byłem też na początku września - w dzień ok. 28 st. a w nocy ok. 20

pogoda na wyspach jest super bo nie odczuwa się słonca, które zawsze jest za
              lekkiki chmurkami i wieją passaty
              na plaży w częsci blisko wydm wiatr bardzo przeszkadza - ciągle masz piach w
              oczach i ustach

woda w oceanie nawet w lato nie należy do najcieplejszych

na kanarach jest wszystko duty free więc ceny są na dużo przyzwoitszym poziomie
              niż np. w grecji
              polecam zwłaszcza perfumy w playa del ingles i ewentualnie zakupy markowych
              ubrań w las palmas

alkohol w sklepach jest bardzo tani

na teneryfie nie byłem, bo to duża i bardzo ciekawa wyspa
              więc lepiej pojechać tam na wczasy na tydzień lub dwa

na gran canarii byłem 2 razy z TUI
              byłem w hotelu RIU GRAN CANARIA oraz IFA CONTINENTAL
              super jedzenie i naprawde zero zastrzeżeń

IFA jest blisko drogi szybkiego ruchu, więc nie polecam osobom szukającym ciszy
              i spokoju (zwłaszcza rano jak człowiek wraca po nocnych szalenstwach w C.C.
              YUMBO)

trzeba uważać na promenadzie na murzynki, które chcą na nadrarstku zawiązywac
              jakiesz sznureczki - chcą potem forse i to nie małą, ok. 10 euro

w nocy koło C.C. Kasbah trzeba uważać na murzynki - lekkich obyczajów, bo
              zaczepiają samotnych facetów

i jeszcze jedna ważna rzecz, Gran canaria to mekka dla gejów, więc niech was
              nie dziwią faceci trzymający się za ręce na ulicy w biały dzień :-)))
              czy faceci przytulający się do siebie przy basenie

miłego wypoczynku
              • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 12.06.03, 14:28
                Bardzo Ci dziękuje za te wszystkie informacje. Musiało Ci się tam podobać,
                skoro pojechałeś drugi raz!
                Pozdrawiam
                • vivawawa Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol 12.06.03, 16:37
                  w tym roku również planuje tam pojechać :-)))

a najbardziej podobają mi się wydmy - po których można chodzić i chodzić tak
                  bez końca, cudowny klimat i pełne wrażeń noce spędzone w C.C. YUMBO

w dzień na plaży a w nocy w YUMBO i tak cały urlop
                  po powrocie do kraju trzeba było odpocząć :-)))) i odespać wszystkie noce
                  • Gość: As Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: 217.153.119.* 13.06.03, 07:30
                    Ten nienajcieplejszy ocean to ile ma stopni?
                  • Gość: solemare Re: Ktos leci 5 lipca na Gran Canarie ze Scan Hol IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 13.06.03, 09:32
                    A co takiego dzieje sie w tym CC Jumbo, że przyciaga Cię już kolejny raz ??!!
                    • Gość: aga jumbo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 00:41
                      a w jumbo sa najlepsze gejowskie dyskoteki z super muza. ostatnio nawet knajpe
                      dla lesbijek otwarto.generalnie zasada zabay jest taka - na poczatek
                      c.c.kashbah a tak ok 2 w nocy przeprowadzka do jumbo i wtedy do 6 rano
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka