Dodaj do ulubionych

Wycieczki fakultatywne Majorka

IP: 213.17.164.* 11.07.07, 12:53
Czy na Majorce już na miejscu jest możliwość wykupienia wycieczek
fakultatywnych, np. w CAN PASTILLA??
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Wycieczki fakultatywne Majorka 11.07.07, 14:01
      Majorka to wyspa stricte nastawiona na turystykę, oni z tego zyją. Trzeba
      szukac ichnych punktów informacji turystycznej i dowiadywac sie o
      proponowane /oferowane wycieczki.

Mysmy po prostu wynajęli autko i jeździlismy i zwiedzalismy we własnym
      zakresie, więc np w taki sposób na miejscu tez mozna zorganizowac sobie
      wycieczke :)))

A co to znaczy 'wycieczka fakultatywna' - dodatkowa, czy co?
      • Gość: Bożena Re: Wycieczki fakultatywne Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:51
        Majorkę warto zwiedzać na własna rękę samochodem lub autobusami-komunikacja na
        wyspie działa bardzo dobrze,jest tania i komfortowa. Z Can Pastilli trzeba
        dojechać pod dworzec autobusowy w Palmie (ok.30 min), a z dworca autobusem
        można dotrzeć w każdy zakątek Majorki.W biurze warto jedynie wykupić wycieczkę
        tzw DOOKOŁA WYSPY- klasztor w Lluc, niesamowity przejazd serpentynami (węzeł
        krawata)przez góry Sierra de Tramuntana do zatoki Sa Colobra, dalej stateczkiem
        wzdłuż malowniczego wybrzeża do Porto De Soller, Soller i przejazd starym,
        drewnianym pociągiem do Palmy. W Can Pastilli jest kilka biur oferujących
        wycieczki. Wspaniałych wrażeń !
        • Gość: Magda Re: Wycieczki fakultatywne Majorka IP: 213.17.164.* 12.07.07, 10:43
        • Gość: Magda Re: Wycieczki fakultatywne Majorka IP: 213.17.164.* 12.07.07, 10:43
          Dziękuje:)))
          • Gość: byłam i jeździłam Re: Wycieczki fakultatywne Majorka IP: 195.47.201.* 12.07.07, 13:35
            Soller - tak się nazywa to miasteczko, do którego jedzie się kolejką...slicznie
            jest :-)

Opisałam swoje doświadczenia w innym wątku, który założyłaś.

Porponuję jeszcze jechac do miasteczka wodnego do El Arenal. Można brzegiem
            moża do niego dojść z samej Palmy, spacer około 40 minut.

A na wszystkie wycieczki jeżdziliśmy własnie z Palmy, z dworca.

Bardzo Wam zazdroszczę wyjazdu. Piękne miejsce. Zamierzamy się tam jeszcze
            wybrać. W tym roku Chorwacja.
            • Gość: ms Re: Wycieczki fakultatywne Majorka IP: 194.19.33.* 12.07.07, 13:46
              dzieki za wszystkie porady - mi tez sie przydadza jade 21,08 na majorke tylko
              na tydzien :( planuje zwiedzac Majorke jeden dzien samochodem, oczywicie Park
              wodny i.... co polecacie?, co powinnam zobaczy? wybor jest spory statkiem po
              jaskinach i w okolicy majorki! tylko 7 dni to wszyskiego nie dam rady :(
              • Gość: jeździłam... :-) IP: 195.47.201.* 12.07.07, 13:52
                7 dni to naprawdę baaaaaardzo mało.
                Proponuje pierwszy dzień poleżeć na plaży, dużo smarować się olejkami, bo
                wieczorem dopiero wyjdzie jak słońce szybko łapie...Potem wycieczka do
                Formentoru. Jeśli samochodem pojedziecie to można zajechac dalej niz autobusem,
                bo na taki cypel z wiezyczką portową można doejchać. Droga kręta, wrażenia
                niesmaowite, pięęęęeeekne miejsce. My byliśmy 2 razy.
                I koniecznie zróbcie sobie wycieczkę starodawną kolejka do Portu de Soller.
                romantyczne miesjce, można tez plażować. My tak robiliśmy.

Jak bęziecie jeździć na wycieczki to wyjeżdżajcie koło godziny 7-8 rano,
                bierzcie zawsze kostiumy i plażujcie w miejscu wycieczki. Wieczorem powrót.

Fajny jest tez park wodny w El Arenalu :-) Mamy po 27 lat, ale bawiliśmy się
                świetnie :-)
              • mamaigora1 Re: Wycieczki fakultatywne Majorka 12.07.07, 13:55
                Skoro czas zwiedzania masz tak bardzo ograniczony to najlepiej wybrac trasy
                najbliżej Twego miejsca pobytu :)
                Choc w sumie to Majorka to malutka wysepka jakies 100x75km (w przybliżeniu).
                jednak wypad w góry tramuntana samochodem jest dośc czasochlonny, ale widoki za
                to najpiekniesze (Formentor, Sa Calobra i niezliczone zatoczki ze stromymi
                pionowymi skalami wyrastającymi prosto z wody i lazurowymi wodami).

Interior wyspy tez jest piekny, małe wioski górskie, miasteczka z waziutkimi
                uliczkami i targami w wybranym dniu tygodnia :)

najlepiej zakup sobie przewodnik o Majorce i sama ułuz sobie najbardziej
                odpowiadająca Ci czasowo i widokowo trase wycieczki :)
                • Gość: Bożena Re: Wycieczki fakultatywne Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:33
                  Smocze jaskinie, Valdemossa, Deia,Formentor, wąwóz dochodzący do zatoki Sa
                  Colobra,Botanicactus,park krajobrazowy La Reserva ,dla miłośników ptaków Parc
                  Natural de s'Albufera,dla miłośników zwierząt auto safari . To warto zobaczyć i
                  tu można dotrzeć autem lub korzystając z publicznej komunikacji.
    • agnieszka5661 Re: Wycieczki fakultatywne Majorka 12.07.07, 23:59
      też polecam zwiedzanie na własną rękę, byliśmy siedem dni, staraliśmy się sporo
      jeździć i zwiedzać, ale i tak mam do tej pory wrażenie, że jeszcze wszystkiego
      nie zobaczyliśmy. Udanych wakacji!
      • Gość: ms Re: Wycieczki fakultatywne Majorka IP: 194.19.33.* 16.07.07, 09:35
        na pewno, 7 dni to mało, 14 dni to mało nawet na taka wyspe! ale trzeba jakos
        dac rade i zwiedzaci i odpoczywac i bawic sie :)

dzieki wszystkim za porady :)
    • www.podroze.kondi.pl Re: Wycieczki fakultatywne Majorka 06.08.07, 19:14
      Cześć.

Może moje mapki/plan zwiedzania wyspy Ci pomogą. Odwołuję do
      www.majorka.kondi.pl
      Zwiedzanie wyspy podzieliłem na 4 dni, każdego inna część. Wiele osób mi piszę
      drogą e-mail, że są pomocne, więc może i Tobie się przydadzą. Wycieczki
      fakultatywne są drogie, o wiele taniej jest wypożyczyć samochód, zatankować i w
      drogę, a drogi mają rewelacyjne, zwłaszcza ta do Sa Calobra :) Powodzenia,

Pozdrawiam
      Kondi | Moje podróże - www.podroze.kondi.pl (PL) |
      www.travelphoto-gallery.com (EN)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka