Dodaj do ulubionych

do bah77 i z-o-s-i-a

IP: *.chello.pl 24.07.07, 22:16
Witajcie,

Czytam Was uważnie i widze że duzo wiecie na temat Hiszpanii i jej zakątków.
W skrócie plan mam taki aby we wrześniu ruszyć autem z Polski i jechac przez
Hiszpanię wybrzeżem wschodnim az do Atlantyku w Portugalii. I o ile wiem już
co zobaczyć, jak jechać, co kupić, gdzie się wykąpać, co zjeść itd. to mam
jeden zasadniczy problem. Gdzie spać!!!. Jako że duzo po tym kraju
podróżujecie prosze poradzcie polecane i sprawdzone przez Was (w miarę tanie)
kwatery prywatne, campingi, domy wynajmowane przez Polaków, miejscowych,
studia , apartamenty cokolwiek aby zatrzymać się na dzień, dwa. Interesuje
mnie wszystko poniżej Barcelony. Niby ktoś coś pisze na forum ale jest to
wszystko mało precyzyjne i bez konkretów.
Mój mail: jkpost@o2.pl
Dzięki z góry za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: mugino Re: do bah77 i z-o-s-i-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:52
      ja bym ci cos mogl doradzic ale wychodzi na to ze jestem nie konkretny :)
      pozdrawiam
      • xulu Re: do bah77 i z-o-s-i-a 25.07.07, 18:22
        Gość portalu: mugino napisał(a):

> ja bym ci cos mogl doradzic ale wychodzi na to ze jestem nie konkretny :)
        > pozdrawiam

i ja bym dorzucił ze dwa zdania no ale..... w temacie jest napisane konkretnie
        wiec ??....
        • Gość: mugino Re: do bah77 i z-o-s-i-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:17
          :)
          • xulu Re: do bah77 i z-o-s-i-a 25.07.07, 22:02
            :P
          • Gość: jerro Re: do bah77 i z-o-s-i-a IP: *.chello.pl 25.07.07, 22:07
            Sorki że jest to skierowane do tych konkretnych osób a nie do wszystkich, bo do
            wszystkich kierowałem to pytanie jakiś czas temu i niestety odzew był marnyu i
            nikt konkretnie nie był w stanie się wypowiedzieć i coś poradzić. A te osoby
            często udzielają się na forum, dużo wiedzą o Hiszpanii i swoimi nickami utkwili
            mi w pamięci. I ta prośba to by taki mały akt desperaci :)
            Ale jesli Wy jesteście w stanie mi pomóc to bardzo będę wdzięczny za każdą
            sprawdzoną informację o ktora proszę i na Wasze życzenie założę nowy wątek z
            Waszymi nickami..
            pozdrawiam
            • z-o-s-i-a Re: do bah77 i z-o-s-i-a 25.07.07, 23:00
              Dziękuję za te słowa, ale w tym przypadku pomóc nie mogę :(
              Podczas podróży zatrzymuję się u znajomych albo w miejscach znalezionych na
              stronach takich jak www.loquo.com/

Gość portalu: jerro napisał(a):
              >Sorki że jest to skierowane do tych konkretnych osób a nie do wszystkich, bo do
              >wszystkich kierowałem to pytanie jakiś czas temu i niestety odzew był marnyu i
              >nikt konkretnie nie był w stanie się wypowiedzieć i coś poradzić.

Jak czegoś nie wiem, to się po prostu do wątku nie dopisuję, pewnie tak było z
              tym Twoim wcześniejszym pytaniem. Miło, że nas doceniasz, ale takie formułowanie
              tematu jest moim zdaniem trochę niegrzeczne w stosunku do pozostałych forumowiczów.

> Ale jesli Wy jesteście w stanie mi pomóc to bardzo będę wdzięczny za każdą
              > sprawdzoną informację o ktora proszę i na Wasze życzenie założę nowy wątek z
              > Waszymi nickami..

Zamiast tworzyć kolejne wątki, może po prostu podaj link do tego pierwszego
              tematu, gdzie niby odzew był marny, może teraz coś się poprawi, a Mugino i Xulu
              (oraz inni) z czystym sumieniem będą mogli udzielić Ci cennych rad ;-)

Pozdrawiam serdecznie,
              Zosia

PS. Jako że jestem zalogowaną uczestniczką forum, mój adres mailowy jest
              dostępny dla wszystkich. Jak ktoś ma pytanie, z jakichś powodów skierowane tylko
              do mnie, to proszę na priv :)
              • mugino Re: do bah77 i z-o-s-i-a 26.07.07, 00:07
                zosia jak to zosia :) profesjonalizm w kazdym calu:) poprostu zasadą forum jest
                grupowa dyskusja...co jeden nie wie,drugi podpowie...ja tez staram sie
                odpisywac na tematy w ktorych mam doswiadczenie a nie w ktorych mi sie tylko
                wydaje...
    • Gość: mugino Re: do bah77 i z-o-s-i-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 00:29
      skoro wiesz gdzie jechac,co zobaczyc nawet co zjesc...to mysle ze ze
      znalezieniem noclegu we wrzesniu nie bedziesz mial wiekszych klopotow,kiedy
      wjedziesz do jakiegos miasteczka,np pomieczy barcelona a alicante,to przy
      glownych ulicach i wzdloz plazy masz pelno roznego rodzaju hoteli hosteli
      itp.liczac 50-60euro za noc powinno byc sporo ofert.ja np. nocowalem pomiedzy
      barcelona a alicane w miejscowosci vilanova i la geltru, hotelikow pelno,ladna
      plaza,ciekawe miasteczko ,niedaleko na poludnie od barcelony tu masz link do
      hoteli itp www.vilanovaturisme.net/fr/html/allotjaments/hotels.htm
      mieszkalem w hotelu ricard zaraz przy plazy,mila rodzinna atmosfera,trafilem
      tam bez rezerwacji,bo tak najlepiej..jak rezerwujesz to masz stres aby go
      odnalesc co czasem nie jest latwe nie znajac miasta no i dojechac na czas...a
      tak zawsze cos sie znajdzie,co innego w sezonie lip-sierp...

ps. mysle ze bedzie lepiej jak powiesz gdzie interesuje cie nocleg niz jak my
      bedziemy zastanawiac sie gdzie ci pasuje:)a wtedy moze ktos ci konkretnie
      doradzi..
    • wasaga Re: do bah77 i z-o-s-i-a 03.08.07, 16:03
      w informacjach turystyczny w różnych miejscowościach mają info na temat tanich
      noclegów, często mozna dostać mapkę z zaznaczonymi tanimi pensjonami lub
      hostelami.
    • bah77 Re: do bah77 i z-o-s-i-a 03.08.07, 23:57
      Witaj Jerro!

> W skrócie plan mam taki aby we wrześniu ruszyć autem z Polski i jechac przez
      > Hiszpanię wybrzeżem wschodnim...

Jeśli to mają być nadmorskie drogi widokowe, to lepiej jechać w kierunku
      przeciwnym do zegara - więcej widać, łatwiej stanąć na punkcie widokowym.

> Gdzie spać!!!.

Jadąc "w ciemno", znalezienie miejsca na spanie, to jest problem poza sezonem
      tylko wtedy, jeśli ma to być miejsce przyjemne i godne polecenia, ale
      jednocześnie tanie.
      Ponieważ mnie to się raczej niestety nie udaje, więc nie zabierałem głosu.

Pozdrawiam serdecznie

bah77
    • Gość: w Re: do bah77 i z-o-s-i-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:10
      tak bardzo konkretnie, to gdybyś była pod Sewillą polecam nocleg w Camas-to
      chyba przedmieście, ale ma osobną nazwę. Hotel Alamillo, 50 euro (w lipcu)za
      dobry pokój z dwiema łazienkami, przystanek autobusowy pod nosem, za 1,15 i po
      10 minutach jesteś w Sewilli, zero problemów z parkowaniem.

Generalnie: jeżeli cena+/- 50 euro ci pasuje, to na całej trasie z Polski do
      krańców Portugalii (dojechaliśmy do Lagos) zawsze bez problemu znajdziecie
      nocleg po prostu zjeżdzając z drogi do miejscowości przy niej.Drożej było tylko
      we Francji i to tylko na Lazurowym Wybrzeżu, poza tym większośc noclegów
      poniżej 50.
    • Gość: tomcioo campingi IP: 62.87.185.* 14.08.07, 13:49
      ja spalem na kempingach, na wybrzezu nie ma z nimi problemu,
      szczegolnie ze bedziesz jechal we wrzesniu...
      na costa brava kempingi w cenie ok 20 - 25 euro / noc - 2os, namiot,
      auto. w benidorm camping w centrum, bardzo drogi, ok 50 euro i
      wiecej!!!
      cabo de gata-nijar camping w san jose skad blisko do plaz morron i
      genoveses.
      camping pod gibraltarem - san roque 12 euro/noc, innego raczej nie
      znajdziesz, chyba ze w taryfie. campingi w portugalii byly duzo
      tansze niz w hiszpanii.

milej prodrozy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka