Dodaj do ulubionych

hotel san fermin- costa del sol

IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.07, 09:37
mam wielką prosbe do wszystkich ,którzy byli w hotelu san fermin w
Banalmadenie wiem ze jest to hotel w pewnym oddaleniu od plazy i ze
trzeba przejść przez ruchliwą ulice ,dlatego chciałam sie dowiedziec
czy przejscie przez tę ulicę jest bardzo uciażliwe? czy można
przejść bezproblemowo?i czy bliskośc tej ulicy wpływa jokoś na
odpoczynek na plaży? z góry dziękuję za odpowiedzi:))
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.centertel.pl 05.04.08, 08:56
      Nie wpływa. Zejście cichą uliczką dość stromo w dół.(To skraca drogę na plażę,
      ale z plaży di hotelu -odwrotnie) Niewygodne wysokie krawężniki. Małe kawiarenki
      z angielskim(jak to na Costa del sol) żarciem. Sklep z pamiątkami na
      rogu(sprzedają laski). Ulica z światłami dla pieszych. Przechodzi się bez
      problemu. Na wprost drogi z hotelu znajdują się jedyne dwa w promieniu kilometra
      zejścia na bulawar nadmorski i plaże. Wygodne schody z marmuru, z marmurowymi
      poręczami jak na klatce schodowej zakręcają 3-krotnie.Dalej jest plaża.Ubity
      piasek, próg skalny pod wodą 50 m od brzegu ukryty pod nieprzejrzystą wodą, a
      wcześniej płatne parasole i w pierwszym rzędzie właściwie już w wodzie Angielki
      z krzyczącymi dziećmi.
      • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 14:17
        wielkie dzieki za odpowiedz ,kurcze nie brzmi to zachecająco :((czy
        naprawde jest az tak zle? czy byłe(a)ś wtym hotelu moze ? jeśli tak
        to jeśli mozna Ci jeszcze pozawracać głowę to jak wrażenia z pobytu
        w hotelu jaki pozim hotelu ?i czy daleko jest do centrum
        Banalmadeny ? a jak okolica? z góry dziekuję
        • Gość: Gość Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.centertel.pl 06.04.08, 03:42
          Wrażenia? Wspaniałe.Drzewa pachną intensywnym miętowo-anyżkową wonią przy
          zejściu na plaże. Palmy rosną przy marmurowych schodach przy zejściu na bulwar.
          Supermercado i chińska restauracja tuż przy hotelu. Dużo wąskich osiedlowych
          uliczek dookoła hotelu. Do stacji podmiejskiej kolejki w Benalmadenie ok. 30-40
          min w przeciwną od morza stronę prowadzącej do centrum Malagi.Do portu
          jachtowego - to zamknięty kompleks z wewnętrznymi wyspami, sklepami na dwóch
          poziomach, restauracjami i małym oceanarium - zaprojektowanego na wzór wyobrażeń
          o portach Kartaginy, czy platońskiej Atlantydy - iść można różnymi drogami(np.
          bulwarem) ok.20-25 min. Hotel- wieżowiec z lat 70.XXw.Jeśli nie zainstalowali
          ostatnio- to bez klimatyzacji. Duży basen z palmami na wystrzyżonym trawniku.
          Kuchnia - urozmaicona, bezpieczna choć nieco zbyt szafująca octem.Maitre d'hotel
          osobiście dba o długość rękawów t-shirtów (nie wpuszcza na salę w koszulkach bez
          rękawa). W piątki (co słychać i czuć) wybierają zawartość koszy pod hotelem.
          Mimo tych niedogodności - to świetny punkt wypadowy do Malagi, Sewilli,Kordoby,
          Granady, na Gibraltar, do Maroka(byliśmy w Tetuanie).Z przystanku na uliczce
          obok hotelu można złapać autobus do Rondy(nie byliśmy, bo dzień wcześniej
          pojechaliśmy na wiejską Korridę w Benalmadenie,a nastepnego dnia jechaliśmy na
          fiestę w Maladze z okazji 15 sierpnia. Jeśli masz jeszcze pytania, chętnie odpowiem.
          Pozdrawiam
          • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.08, 15:14
            jeszcze raz dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi ,teraz już sie
            uspokiłam myslę że bedzie dobrze tym bardziej ze z Twoich opisów
            wynika że naprawde jest co robic i jest to dobra baza
            wypadowa ,jesli nasuną mi się jeszcze jakies pytania to pozwolę
            sobie jeszcze pozawracac Ci głowe :))
            • Gość: gość Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.centertel.pl 07.04.08, 01:32
              Hasta la vista! Acha, miary objętości są tam angielskie - duże piwo(O,5 l) to
              "pinta". W porównaniu do ponurych blokowisk w Torremolinos(gdzie mieszkają
              polscy przewodnicy) to wysłużony nieco hotel, stojący wraz z paru innymi, wśród
              niskiej osiedlowej zabudowy.
              • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.08, 10:05
                hej to znowu ja mam do Ciebie prośbę jesli mozesz i dysponujesz
                czasem to czy mogłabym prosic pare zdjęc z hotelu lub okolicy ?
                podaje meila na którego można byłoby je wysłać
                maciekty@interia.pl
                • Gość: gość Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.centertel.pl 11.04.08, 04:43
                  Gonia110 poproś Grega, był tam w zeszłym roku. Mi fotograf zmarnował 7 rolek
                  filmów z tej okolicy.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.08, 17:17
                    hej wielkie dzieki za info pozwole sobie pomęczyc Grega
                    a Tobie z powodu tych filmów szczerze współczuję taką pamiatke
                    zniszczyć chyba by mnie trafiło
                    • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.zicom.pl 10.05.08, 09:38
                      Witam, a orientujecie sie moze w ktorym z tych dwoch budynkow (
                      wyzszy i nizszy ) sa wyremontowane pokoje? Bo slyszalem ze w tych
                      niewyremontowanych sa jakies plytki betonowe na podlodze ;-)
                      pozdrawiam
    • Gość: ewa95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 12.05.08, 14:43
      Hotel San Fermin ma klimatyzację to po pierwsze. Ładne pokoje choc
      nieduże i codziennie sprzątane. Jak schodzisz w doł do plazy masz
      przystanki autobusowe, z których jedziesz na przykład do MAlagi za
      1,5 EUR, więc nie ma sensu pędzić 40 min. do kolejki - to po drugie.
      Plaża znajduje sie poniżej ruchliwej ulicy, więc nie ma to wpływu na
      nic, a prz owym bulwarze jest masa knajpek z różnym jedzeniem - to
      po trzecie. Wreszcie po czwarte w samej Benalmadenie jest masę
      atrakcji jak autobus, którym możesz jeździc cały dzień, wsiadac
      gdzie chcesz, wysiadać gdzie chcesz (bilet ważny na cały dzień) i
      dojeżdżasz do wszystkich miejsc wartych zobaczenia; delfinarium w
      parku, gdzie odbywają sie pokazy tresury nie tylko delfinów, lecz
      także lwów morskich, papug i możesz obejrzeć pingwinarium. Mogłabym
      jeszcze wymieniać i wymieniać. Miejscowość jest piękna i warta
      zobaczenia, a hotel dokładnie taki jak na zdjęciach, basen i ogród
      taki sam jak i pokoje ze zdjęcia z klimatyzacją. Jedź bo warto.
      • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 19:35
        Ewa wielkie dzieki za tak wyczorpujace informacje , strasznie się
        cieszę ze tak pozytywnie wypowiadasz się zarówno o miejscowości jak
        i o hotelu , czy mogę Cię jeszcze pomeczyc? czy klimatyzacja w
        hotelu jest centralna czy indywidualnie sterowana ? bo pozostala
        wiedza na temat hoteli mi wystarczy malkontentem raczej nie jestem i
        jeśli jest czysto i klima to nie narzekam bo jedzenie to tez gdzieś
        czytałam jest ok
        to w takimrazie z innej beczki a właściwie dwóch beczek hihi
        po pierwsze czy korzystałaś z jakiegoś przewodnika przy zwiedzaniu i
        wycieczkach jeśli tak to jakiego czy możesz coś polecic ?
        i po drugie z babskiej strony chcę zapytac czy można zrobic tam
        jakieś fajne zakupki , czy w Banalmadenie czy trzeba specjalnie
        wybrac się do Malagi? chodzi mi konkretnie o jakies ciuszki ,buty ?
        sorry może wydam Ci się płytka ale lubię sobie czasem cośz wyjazdów
        przywiezć zawsze jak zakładam taki "ciuszek" to wracają wspomnienia
        z góry dzieki za odpowiedz :)))
        • Gość: ewa95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 13.05.08, 08:26
          Klimatyzację miałam indywidualnie sterowaną. Ulotek na temat
          atrakcji cała masa w recepcji hotelu. Nie wiem jak u Ciebie ze
          znajomością języków obcych. A co do sklepów, to z cenami różnie.
          Natomiast jest gdzie pochodzić, więc może cos znajdziesz. Jak
          przyjdzie ochota to możesz wybrac sie do Mijas Costa autobusem. Jest
          tam centrum handlowe.
          Ten autobus, o którym Ci pisałam to słynne City Sightseeing. Wjedź
          nim na samą górę do starej dzielnicy Benalmadeny. Daja tam super
          paellę za 4-5 euro. Nie wyrzucaj biletu, bo jak pojedziesz na własna
          ręke do Malagi to dostaniesz bilet na taki sam autobus ze żniżką i
          zwiedzanie cały dzień masz z głowy. Dowiezie Cię ten autobus i w
          tym mieście do najlepszych zabytków i atrakcji. A w Benalmadenie
          polecam kolejke Teleferico. Bielty nie sa tanie. Wjeżdzasz na górę
          nad aquaparkiem, a na szczycie pokaz tresury orłów. W Benalmadenie
          jest tyle atrakcji, że tylko kasę szykować i korzystać. Już Ci
          zazdroszczę, że tam jedziesz.
          • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 07:34
            Ewa i znów dzięki za informacje ja już doczekać sie nie mogę a
            czytając Twoje opisy czuję się jakbym juz tam była :)
            na pewno skorzystam z polecanych przez ciebie atrakcji i dziękuję za
            praktyczne porady jak chocby ta z biletem , jesli cos by Ci się
            jeszcze przypomniało to chętnie posczytam :))
            czy byłaś w tym hotelu na własną rekę czy z biurem podróży ? czy
            może zRainbow? jeśli tak to jakie wrażenia odnośnie biura i
            rezydenta ? pomocny ?
            • Gość: ewa 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 14.05.08, 09:02
              Byłam z Rainbow. Biuro OK. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Czytam, że
              ten chłopaszek, który był rezydentem pracyje do dzisiaj.
              Sympatyczny, ale nie korzystałam specjalnie z jego pomocy. Znam 3
              języki obce, trochę uczyłam się hiszpańskiego, więc jak Hiszpanie
              śiegali mojemu dziecku piłkę z drzewa, to też się z nimi pośmiałam.
              Na Gibraltar pojechałam z miejscowego biura podróży połowę taniej
              niż z naszego. Pilot Hiszpan znał i niemiecki i angielski, bo
              autokar był pełen Anglików, pięciu Niemców i ja z synem. Pilot
              najpierw mówił po angielsku, potem po niemiecku. Znam jeden i drugi,
              więc nie miałam żadnych problemów i Anglicy tez bardzo komunikatywni
              i przyjaźni. Możesz więc korzystać za połowę ceny. W Cordobie i
              Granaddzie bylismy z Rainbow. Granada to miasto cukiereczek.
              Zachwycające. Nie wiem, co Ty przewidujesz w swoim programie
              zwiedzania. Ale wybrzeże piękne. Jest gdzie spacerować. Port
              jachtowy bajeczka. Mnóstwo knajpek. Plaża szeroka, piasek ciemny,
              leżaków cała masa. Dyskotek tez bez liku, bezpiecznie, młodziez
              wraca o szóstej rano bez burd i awantur. Pisz jak chcesz jeszcze coś
              wiedzieć. Ja byłam w 2006r.
              • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 09:16
                to znowu ja :)) serdeczne dzieki za informacje
                z jezykami u mnie nie tak dobrze jak u Ciebie ,znam trochę
                niemiecki ,na zasadzie dogadania sie i angielski ciut
                gorzej ,hiszpanski niestey nie tyle co podstawowe konieczne
                zwroty ,mobilizacja zeby sie wziasc do roboty
                chcemy zobaczyc Kordobę i Granadę , myslimy o Sewilli ,tylko ja boje
                sie upału troszke ale być na Costa del Sol i nie zobaczyc sewilli to
                troche nie tak hihi ,bardziej zastanawiamy się nad Gibraltarem
                Kordobę , Granade i Sewillę pewnie wezmiemy z Rainbow i zobaczymy co
                dalej ,bo przeciez piszesz ze w samej Banalmadenie atrakcji moc a to
                tylko 2 tygodnie :)) jak cos sobie przypomnę to nie omieszkam Cię
                pomęczyc :))
                • Gość: ewa 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 14.05.08, 13:20
                  Nie było tak gorąco, chociaz była w drugie połowie lipca. W polsce
                  wtedy było gorzej. Posmażylismy się w Cordobie, w Granadzie mniej.
                  Gibraltar nie jest męczący. Wszedzie wożą, a na górze oprócz
                  słynnych małp jest piekna jaskinia do zwiedzania. I sliczny widok na
                  brzeg Maroka.
                  • ro_bb Re: hotel san fermin- costa del sol 14.05.08, 14:48
                    Witam, ja się podepnę pod wątek i zapytam o orientacyjne ceny
                    wycieczek. Czy pamiętasz ile z grubsza kosztowała ta wycieczka na
                    Gibraltar i jakie są ceny innych wycieczek? Interesuje mnie to bo
                    nie wiem czy nie taniej będzie samemu wynająć samochód i
                    pokombinować, tym bardziej że będę na przeliczniku x4.
                    • Gość: Ewa 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 15.05.08, 09:12
                      Wycieczka do Gibraltaru z hiszpańskiego biura podróży 20 lub 25
                      euro. Do Granady i Cordoby z Rainbow w granicach 65-70 euro, jeżeli
                      z hiszpańskiego biura to zawsze połowa tej kwoty. Jak znasz
                      przynajmniej angielski, to jedź z hiszpańskiego biura. Milszy
                      kierowca, milszy pilot, a na 100% połowa ceny polskiego biura. Do
                      Alhambry w Granadzie na własną rekę marne szanse na dostanie biletu,
                      poza tym trochę z pilotem, ale wszędzie zaprowadzi, czasu wolnego
                      tez wystarcza.Bez problemu z parkingami, bez błądzenia. Na Gibraltar
                      kolejki okrutne do przejscia granicznego. Autobus zostaje na
                      parkingu, po mieście czytaj strefie wolnocłowej chodzisz sam, potem
                      przesiadasz się na busiki i zwiedzasz górne partie. Busiki
                      załatwione w cenie wycieczki. Na koniec przepraszam za błędy w
                      poprzednich postach. Za szybko chcę napisać i potem to się mści,
                      więc wybaczcie.
                      • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.is.net.pl 15.05.08, 10:27
                        Ewa masz na mysli ze do Alhambry na wlasna reke trudno jest dostac
                        bilet na wstepy czy bilet komunikacyjny na dotarcie tam?
                        • Gość: EWA95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 15.05.08, 10:50
                          Miałam na mysli, że trudno jest zdobyć bilet do Alhambry, a
                          zwłaszcza wstep na niektóre jej dziedzińce. Widziałam przepychanki
                          między wycieczkami iżal mi było tych, którzy wejść nie mogli.
                          • Gość: Ewa95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 15.05.08, 10:56
                            Dodam jeszcze, że przewodnicy prowadzą najpierw wycieczkę ulicami
                            starego miasta (uliczek sporo, niezwykle urokliwe i łatwo się
                            zgubić) do punktu, z którego mozna zobaczyc Alhambrę w całości i z
                            oddali. Widok zapiera dech w piersiach. Warto, mozna zrobić stamtąd
                            zdjęcia jak na widokówkę.
                      • ro_bb Re: hotel san fermin- costa del sol 15.05.08, 11:21
                        Dzięki za informację. Bilety do Alhambry mam już zarezerwowane, a
                        właściwie to nawet wykupione. Więc tam z pewnością pojedziemy
                        samodzielnie. Zastanawiałem się na Gibraltarem. Czy w cenie
                        wycieczki zawarte są wejściówki, bilety, busy i inne opłaty za
                        lokalne atrakcje? Pewnie nie, ale kto pyta nie błądzi.
                        • Gość: EWA95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 15.05.08, 14:56

To dobrze, że juz załatwiłes bilety do Alhambry, bo im późnie, tym
                          gorzej zwłaszcza w seonie. Gibraltar z miejscowego biura oznacza
                          przejazd autokarem, opiekę pilota, busy na miejscu z wjazdem na
                          górę, zwiedzanie jaskini, makaki. Kupujesz tylko jedzenie, jak
                          jestes głodny.
                          • clest Re: hotel san fermin- costa del sol 22.05.08, 08:49
                            witam, czy mogalbys podac nazwe biura hiszpanskiego, z ktorego
                            korzystalam w banalmadenie ? dzieki!
                            • Gość: Ewa 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 26.05.08, 15:14
                              Nazwy biura nie pamiętam, ale znajduje się na ulicy prowadzącej na
                              plażę. Jest to pierwsze biuro po lewej stronie idąc w dół od strony
                              hotelu i obok niego znajduje się malutki supermarket.
                              • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.is.net.pl 28.05.08, 08:10
                                Dokladnie w tym miejscu sie ono znajduje - vis a vis hotelu Bali.
                                Widzialem bo czesto przechodzilem idac na promenade. Ceny wywieszone
                                na zewnatrz ( sa ceny z posilkiem i bez ). Ja wlasnie wrocilem z
                                hotelu san fermin - jezeli macie pytania to postaram sie pomoc ;-)
                                • Gość: EWA 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 28.05.08, 09:00
                                  Ja tylko dodam, że mielismy z tego biura przesympatycznego
                                  przewodnika Hiszpana, jak wczesniej wspominałam mówiącego po
                                  angielsku i niemiecku, jak równiez przemiłego kierowcę, pełna
                                  kultura, kompetencja i odpowiedzialność. Całkowicie bezpiecznie.
                                  • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.is.net.pl 28.05.08, 09:30
                                    Ja nie korzystalem - sam sobie jezdzilem autobusem Portillo - super
                                    polaczenia ( rano do Rondy spod McDonalda i powrot po poludniu, do
                                    Granady z Terromolinos z dworca rano powrot wieczorem ). Wszystko
                                    planowo i szybciutko. ;-)
                                    • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 15:21
                                      hej sadikh widze ze wróciłaeś juz z san fermin jakie twoje wrazenia
                                      odnośnie hotelu , byłeś z Rainbow prawda?jak spisało się biuro ?
                                      a i jeszcze jezdziłes może autobusami do Malagii?jak najlepiej
                                      dojechac do Marbelli?a i czy do Torremolinos to pieszo czy tez
                                      środkiem lokomocji ? bo auta na pewno raczej nie będziemy
                                      wypożyczac ,gdyz mój mąz mówi ze na wakacjach chce sobie odpoczac od
                                      kierownicy?
                                      Ewa pisała ze niedaleko hotelu jest przystanek do Malagii czy można
                                      też stamtąd jechac w innym kierunku czy tylko do Malagii , sorry za
                                      ilość pytań ale masz chyba najbardziej aktualne informacje :))
                                      • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.is.net.pl 30.05.08, 08:37
                                        czesc gonia, tak juz niestety jestem po pobycie w pieknej
                                        Andaluzji ;-) Jezeli chodzi o biuro Rainbow to nic Ci nie powiem o
                                        nim gdyz ja jechalem na wlasna reke ( bez udzialu biura ). W innych
                                        sprawach postaram Ci sie pomoc maksymalnie n atyle na ile mi sie to
                                        uda ;-)
                                        Do Malagi mozesz dojechac na 2 sposoby:
                                        - autobusem miejskim nr 110 z glownej ulicy ( z wyjscia hotelu
                                        idziesz prosto do ulicy Calle de la telefonica i stromo w dol w
                                        kierunku promenady - dochodzisz do swiatel i po drugiej stronie
                                        ulicy widzisz juz przystanek skad odjezdzaja autobusy miejskie m.in.
                                        do Malagi )
                                        - pociagiem - nalezy isc w kierunku przeciwnym niz poprzednio i
                                        ulica Avenida Bonanza do glownej ulicy tam na rondzie w lewo i za
                                        kilkaset metrow po praej stronie jest stacja kolei. Droga dluga i
                                        meczaca ( okolo 30 minut pod gorke ) ale pociag jedzie szybciej niz
                                        autobus.
                                        W Maladze do czesci zabytkowej miasta masz blizej z przystanku
                                        autobusowego niz z kolejowego. Wystarczy tylko przejsc przez piekny
                                        park i juz wszystko widzisz. Z reszta sa tabliczki gdzie jest to
                                        wszystko pozaznaczane.
                                        Wracajac z powrotem do Banalmadeny wysiadasz na przystanku dokladnie
                                        przy tych swiatlach gdzie wsiadalas tylko po drugiej stronie ulicy.
                                        Z tego przystanku powinnas tez dojechac do marbelii ( w kierunku
                                        przeciwnym do Malagi ) a jezeli nie to na pewno spod McDonalda (
                                        musisz isc ta ulica gdzie wsiadasz do autobusow w kierunku Malagi,
                                        albo portu w Benalmadenie, miniesz rondo z delfinami i jest
                                        McDonald - cala droga jakies 300 m )
                                        Do Terromolinos nalezy pojechac autobusem ( na piechote jednak
                                        daleko ) - musisz wsiasc na tym samym przystanku co do Malagi -
                                        dojedziesz autobusem 110 oraz 120 i chyba 124. Bilet kosztuje 1.10
                                        euro, do Malagi 1.35 euro.
                                        Z tego przystanku co pisala Ewa to najdalej do Malagi ( oczywiscie
                                        po drodze mozesz wysiasc na kilkunastu przystankach ) i w kierunku
                                        przeciwnym chyba do Fuengirolli albo Marbelli.
                                        Jezeli chcesz dalej jezdzic ( do innych miejscowosci ) musisz
                                        wsiadac na tym przystanku kolo McDonalda ( o ktorym pisalem wyzej )
                                        Bilety kupujesz:
                                        - na krotkie trasy ( Torremolinos, Malaga - u kierowcy - wsiada sie
                                        przednimi drzwiami, a wysiada pozostalymi )
                                        - na dluzsze trasy - w budce kolo McDonalda ( jezeli jest zamknieta
                                        to u kierowcy ) poza tym w innych miejscowosciach w kasach na
                                        dworcach autosowych.
                                        Jezeli bedziesz miec jeszcze jakies pytania to smialo pisz ;-)
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: EWA 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 30.05.08, 10:14
                                          Do tego przystanku, o którym pisałam akurat masz bardzo blisko z
                                          hotelu SAN FERMIN, a o to chyba własnie chodziło. Chyba że
                                          przemierzysz pół Benalmadeny na nogach, żeby miec bliżej autobusem
                                          do Malagi.
                                          Schodzisz więc w dół od hotelu do głównej ulicy i masz juz ten
                                          właściwy przystanek.

• Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.is.net.pl 30.05.08, 10:32
                                            Mi chodzilo o to ze z tego przystanku mozna najdalej pojechac do
                                            Malagi ;-)
                                          • Gość: jedrzej 60 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.acn.waw.pl 30.05.08, 14:43
                                            A jak hotel,pokoje ogrod basen w tym roku?Moze pamietasz ceny
                                            wstepow do okolicznych atrakcji?
                                            • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.is.net.pl 30.05.08, 16:05
                                              Mieszkalem od strony basenu na 4 pietrze. Pokoj ok, czysty.
                                              Drewniane drzwi na balkon...troche czeszczace ale ok ;-) Calosc ok,
                                              Ogrod codziennie wieczorem zraszany, basen czyszczony. wszystko ok.
                                              Nie wiem jakie atrakcje masz na mysli: z tego co pamietam do sealife
                                              chyba 12 euro ( nie wchodzilem do srodka - przechodzilem i
                                              zauwazylem ) z parku tivoli nie korzystalem.
                                              • Gość: Ewa 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.bel.vectranet.pl 30.05.08, 18:31
                                                Sealife 7 lub 8 euro, dziecko taniej, w Tivoli nie byłam. Kolejka
                                                teleferico 12,5 euro, dziecko taniej i jeszcze park z pokazem
                                                tresury papug, lwów morskich, delfinów oraz pingwinarium tez ok. 10
                                                euro, autobus sightseeing też w tych cenach.
                                                • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 13:51
                                                  dtrasznie Wam dziekuję za wszystkie informacje ,bo takowych w
                                                  przewodniku nie znajde na pewno Ewa ,Sadkih Wy chyba o tym samym
                                                  przystanku autobusowym pisaliscie :))
                                                  a jeśli jeszcze mogę Was pomęczyc czy jest szansa gdzies na miejscu
                                                  dostać mapke Banalmadeny?czy można bez problemu chodzic bez mapy?bo
                                                  dobrze oznakowana?przepraszam jeśli pytanie wyda Wam sie smieszne
                                                  ale lubie sie do wyjazdów dobrze przygotować żeby potem nie tracic
                                                  czasu na szukanie :))
                                                  • Gość: Ewa 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.bel.vectranet.pl 31.05.08, 18:32
                                                    W hotelu jest takich rzeczy mnóstwo, na ladzie tuz za recepcją.
                                                    Oprócz tego na spotkanie przyniósł takie ładne, kolorowe mapki
                                                    Benalmadeny, Torremolinos i Fuengiroli rezydent Rainbow.
                                                    Recepcjoniści w hotelu tez bardzo pomocni. Mozesz pytac o wszystko.
                                                    Zreszta te miejcowosci to tak naprawdę jedna miejscowość, tylko nad
                                                    jezdnią widzisz duży napis, do której wjeżdzasz.
                                                  • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 18:59
                                                    wielkie dzięki jestescie naprawde bardzo pomocni :))
                                                  • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.zicom.pl 02.06.08, 19:46
                                                    Dokladnie tak jak pisze Ewa :-) te wszystkie miejscowoscie sie nie
                                                    koncza tylko jedna przechodzi w druga o czy informuje brama z
                                                    napisem nad droga ;-) W recepcji znajdziesz mnostwo ulotek wiec na
                                                    pewno wszedzie trafisz. Jak masz pytania to bez skrempowania pytaj.
                                                    Acha pokoje zaczynajace sie na 101,201,301,401 i 501 sa w budynku
                                                    glownym ( 5 pietrowym ) a 151,251....951 w 9 pietrowym. Numer
                                                    parzyste sa od strony ogrodu i basenu a nieparzyste od wejscia i
                                                    czesciowo na morze. Pozdrawiam
                                                  • Gość: gonia1110 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 09:06
                                                    dzieki sadkih za odpowiedz , jeszce jeśli możesz mi powiedziec to
                                                    czy jest jakaś różnica jesli chodzi o pokoje w budynkach co radzisz ?
                                                    budynek wyższy czy nizszy ?które pokoje lepsze te od strony morzaq
                                                    czy basenu?
                                                  • Gość: sadikh Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.zicom.pl 05.06.08, 20:34
                                                    Gonia nie wiem jak wygladaja pokoje te w wyzszym budynku - natomiast
                                                    jesli chodzi o widoki to zdecydowanie w mniejszym budynku od strony
                                                    basenu i ogrodu. Nie chodzi tu o halas z drugiej strony ( bo
                                                    znikomy )- jedynie watpliwe widoki na morze w pomieszaniu z innymi
                                                    hotelami. Od strony ogrodu masz widok na basen, ogrod, czesciowo
                                                    morze i gory i niestety na inne hotele ;-) Z wyzszego budynku lepsze
                                                    widoki - jednakze jest on bokiem ustawiony do ogrodu i basenu wiec w
                                                    tej kwestii gorszy. Wydaje mi sie ze kazdy pokoj ma dobre i zle
                                                    strony. Te od strony ogrodu szybciej sie nagrzewaja gdyz dlugo tam
                                                    slonce operuje. Pozdrawiam
          • Gość: proomil Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.red-acceso.airtel.net 04.06.08, 19:14
            nie wiem ewa dzie w benalmadenie widzialas aquapark??? moze chodzi
            ci o parque aquatico w mijas?? czy tez o aqualand torremolinos??
            zreszta bez roznicy, nad zadnym z nich nie przejezdza zadna kolejka
            linowa.. no chyba ze mialas na mysli Tivoli, ale to park rozrywki i
            z woda nie ma zbyt wiele wspolnego... pozdrawiam i zapraszam do
            benalmadeny, odswiezysz informacje hahahahah
            • Gość: Ewa 95 Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.arreks.com.pl 05.06.08, 08:28
              Przepraszam pozostałych za przejęzyczenie, codziło mi o park
              rozrywki. Twoje natomiast uwagi i ton, włącznie z mało kulturalnym
              wyśmiewaniem na końcu nie ma nic wspólnego z Benalmadeną i jej
              urokliwym klimatem. Dlatego wszystkim tam jadącym życzę miłego
              urlopu i oby nie spotykali tam takich typków, którzy nic
              konstruktywnego nie mają do powiedzenia, pomóc innym nie chcą, a
              tylko w tak nieprzyjemny sposób manifestują swoją obecność.
              • Gość: mariolek Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 23:43
                Brawo, Ewa!
                Niektórzy muszą się dowartościować w ten sposób jak ów typek. Cóż,
                tylko współczuć...
                Śledziłam wątek Benamaldeny, ponieważ wybierają się tam moi rodzice.
                Dzięki za wyczerpujące informacje:)
                Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: adam Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.ver.airbites.pl 26.07.08, 16:05
                  Witam
                  Będę w San Fermin od 21 sierpnia 2008 do 04 wrzesnia. Czy ktos z
                  Pańswa wybiera się tam równiez w tym terminie? Pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: manolo Re: hotel san fermin- costa del sol IP: 87.205.149.* 03.08.08, 11:05
                    my niestety już wróciliśmy jak masz pytania to pisz.
                    • Gość: Magda Re: hotel san fermin- costa del sol IP: *.u.itsa.pl 21.08.08, 19:58
                      Gdzies czytalam, ze jedzenie jest okropne (na iinym forum), jak je
                      oceniasz?
                      Pozatym napisz proszę (jezeli korzystales/as) cos o RainbowTours i o
                      samym przelocie, czy wszystko bylo zgodnie z planem:)
                      I jak sama miejscowosc, jade 28.08:)))))
                      • zielas61 Re: hotel san fermin- costa del sol 23.08.08, 01:09
                        Magdo,
                        co do jedzenia w San Fermin, to na pewno nie można nazwać go okropnym. Jest w
                        czym wybierać, ale dla wybrednych zawsze czegoś zabraknie. Ja jadłem dużo i
                        wszechstronnie, więc nie narzekam. Brakowało mi jedynie wyboru w serach i
                        wędlinach na śniadania oraz przypraw :), ale to raczej cecha całej hiszpańskiej
                        kuchni.
                        Sama obsługa ze strony Rainbow Tours bardzo pozytywna. Opiekował się nami
                        przyjazny rezydent - Krystian, który miał dość wakacyjne i sympatyczne podejście
                        do ludzi. Lot był trochę opóźniony, ale z przyczyn leżących po stronie
                        przewoźnika (Futura). Nie miało to jednak wpływu na moją dobrą ocenę całej
                        imprezy. Ogólnie bardzo polecam, o czym piszę też w innych moich postach na
                        temat San Fermin.
                        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka