ania_p13 23.07.08, 21:48 Właśnie wróciłam z Majorki. Leciałam z Ecco Holiday, jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lenkam Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.crowley.pl 24.07.08, 07:54 Proszę napisz coś o samej miejscowości, czy miło spędziłaś urlop mimo tak negatywnych z reguły opiniach o El Arenal? Jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p13 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul 24.07.08, 17:08 czesc :) bardzo miło spędziłam urlop, jechałam sama, poznałam wielu ciekawych ludzi. Hotel jest nieco na uboczu, ale do centrum jest blisko. Plaża czysta, promenada czysta, dużo sklepów i dyskotek (choć te lepsze dyskoteki sa daleko). W El Arenalu jest Aqua Land, który polecam- wstęp 21,5 euro za osobę dorosłą. Przy ulicach mnóstwo tzw. naganiaczy do dyskotek oraz Murzynek robiących dyskoteki. Miasto bezpieczne- mnóstwo policji, wracałam o 3 w nocy sama z dyskoteki z drugiego końca miasta i nikt mnie nie zaczepiał. W mieście dużo Niemców często głośnych. Hiszpanie bardzo lubią Polaków i cieszą się kiedy ktoś coś powie w ich języku. Sklepy otwarte do późna. W razie innych pytań nie bój się ich zadać- z chęcią odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 22:01 A ile placilas za ten wyjazd z ecco holiday? tez interesuje mnie ich oferta majorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 00:33 a jakie kluby w El Arenal lub w Playa polecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenkam Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.crowley.pl 25.07.08, 10:29 Czy są jakieś ciche romantyczne miejsca w pobliżu Arenal? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p13 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul 25.07.08, 12:23 Gość portalu: Lenkam napisał(a): > Czy są jakieś ciche romantyczne miejsca w pobliżu Arenal? dla mnie takim miejscem była plaża wieczorem- ludzi pełno na ulicach, ale na plaży cicho i spokojnie, są różne ciche ulice, ale były raczej mało romantyczne (zapachy i domy wyglądające jak slumsy) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p13 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul 25.07.08, 12:20 Gość portalu: bielszczanin napisał(a): > a jakie kluby w El Arenal lub w Playa polecisz? Napewno Paradise Beach i Riu Palace a także MTV, byłam tez w typowo hiszpańskiej mini dyskotece, o ile sie nie mylę to nazywała się Cacao Club czy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p13 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul 25.07.08, 12:19 płaciłam 2700 zł (ale miałam dopłatę do pokoju 1-osobowego 550 zł), im bliżej września tym będzie taniej. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin80 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.08, 15:07 a ile euro tygodniowo wydajecie na Majorce? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p13 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul 26.07.08, 21:50 hmm to dosc trudne pytanie- każdy zapewne inną kwotę. Ja na tydzień brałam 250 euro, w tym 120 kosztowaly mnie 2 wycieczki fakultatywne, reszta to aqualand, wstęp na dyskoteki (różnie ale najczęściej 10 euro), pamiątki, alkohol. Z 250 nie zostało mi nic, ale znajomi mieli 500 euro i tez wrócili z niczym także to zależy jak spędzasz wolny czas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin80 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.08, 01:33 a kluby w Playa de Palma też leżą przy plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p13 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul 27.07.08, 09:55 są takie co leżą bezpośrednio naprzeciwko plaży i są te nieco oddalone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin80 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.08, 23:53 dzięki a Riu Palace łatwo znaleść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin80 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.08, 23:53 mam jeszcze tylko pytanie czy może wiesz ile kosztuje wypożyczenie auta na dzień, dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania_p13 Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul 28.07.08, 08:38 Riu Palace jest niestety bardzo daleko, praktycznie cały czas prosto wzdłuż promenady i w pewnym momencie skręca się w prawo- ale dokładnie nie jestem w stanie opisać. A co do samochodu niestety nie jestem w stanie pomóc, bo nie korzystałam, napewno cena zależy od tego jaki bierzesz samochód i wiem że taniej wychodzi jak bierzesz z góry na 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Re: Majorka- El Arenal, hotel Torre Azul IP: *.stud.uni-stuttgart.de 29.07.08, 14:35 Ja wzielam samochod na 7 dni z gory za 131 euro Opel Corsa z klimatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś