Dodaj do ulubionych

Naczyniak u osoby dorosłej

06.06.05, 09:24
Czy naczyniak może pojawić sie u osoby dorosłej lub u dziecka w wieku
poniemowlecym?Czy pojawia sie wyłącznie na kilka - kilkanaście dni po
urodzeniu?
Obserwuj wątek
    • jelvet Re: Naczyniak u osoby dorosłej 06.06.05, 14:51
      ja mam małego naczyniaka na naodze o srednicy ok 4 mm pojawił sie w wieku
      maturalnym czyli ok 18-19 r.z. narazie mi nie przeszkadza i sobie jest :)
      • maxi37 Re: Naczyniak u osoby dorosłej 26.03.06, 15:04
        Tak czytam o tych naczyniakach i wynika z tego że to przeważnie są naczyniaki
        na skórze.Ja właśnie się dowiedziałam że mam naczyniaka pomiędzy kręgami
        piersiowymi o wielkości 6mm,co to oznacza,jak to można leczyć ,czy to
        niebezpieczne,i od czego to mogę mieć.Miałam robiony rezonans kręgosłupa
        ponieważ ostatnio traciłam nie wiadomo dlaczego na krótko przytomność.Choruję
        na serce-napadowy częstoskurcz nadkomorowy z wypadaniem zastawki werbralnej
        (chyba dobrze to napisałam) .Lekarz chcąc wykluczyć te utraty przytomności że
        to serca zlecił rezonans no i wyszła dyskopatia kręgów szyjnych C5-C6 i C6-C7
        na około 3mm do kanału kręgowego i ten naczyniak-cytuję opis,,W trzonie kręgu
        Th3 widoczny jest okrągły obszar wlk.ok.6mm o podwyższonym sygnale w obrazach
        T1 T2 zależnych-sugeruje naczyniaka." .Nie ukrywam że mnie to zmartwiło i nie
        wiem co dalej.Napiszcie proszę co to oznacza,czy od tego mogę tracić
        przytomność i mam tak fatalne smopoczucie,jestem totalnie tym
        wszystkimzdołowana.Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego .Pozdrawiam wszystkich.
    • dwyrzyk Re: Naczyniak u osoby dorosłej 06.06.05, 17:42
      Szanowna Olgo50! Naczyniaki połozone powierzchownie pojawiają sie WYŁĄCZNIE w
      ciagu paru tygodni po porodzie (lub wczesniej). Naczyniaki położone głębiej pod
      zdrową skórą mogą się uwidocznić około 3-4 miesiąca życia (oczywiście mówimy o
      powłokach ciała, a nie np. narządach wewnetrznych typu wątroba itd.) Inne
      zmiany naczyniowe powłok, pojawiające się w wieku paru, parunastu, a nawet
      parudziesięciu lat to zapewne malformacje naczyniowe. Istnieje też grupa guzów
      naczyniowych, znacznie rzadziej wystepujących. Proszę zajrzeć na
      www.naczyniaki.com. Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka