Dodaj do ulubionych

Wszystko o Zyciu w USA

IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 05.01.13, 07:00
Witam

Chcialem Wam zaprezentowac kanal ktory prowadze na Youtube o zyciu w Stanach, Zyje w Stanach ( Californi) jzu 8 lat, i mam dosc spore doswiadczenie , od trudnych poczatkow poprzez zielona karte, a wkrotce i obywatelstwo, Pokazuej prawde i tylko prawde bez rzadnego kolorowania i sciemniania, Zapraszma

to jest link do mojego kanal
www.youtube.com/user/tomtoka
oto przykladowy filmik o pczatkach Polakow w USA
www.youtube.com/watch?v=hEDqF9LoXn4
Zapraszam,
Obserwuj wątek
    • porterhouse Re: Wszystko o Zyciu w USA 05.01.13, 09:32
      Moze powinno być inaczej w tytule - wszystko o życiu nielegalnego Polaka w US. Ja mieszkam w Kalifornii dobre 25 lat (zawsze legalnie) i ten filmik nic nie ma wspólnego z moimi doświadczeniami.
      • Gość: rzycie w ameryce Re: Wszystko o zyciu w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 10:29

Twój styl i ortografia nie zacheca do niczego. Znasz kogos kto
        skonczyl szkole podstawowa w Polsce?
        • Gość: zycieWcaliforni Re: Wszystko o zyciu w USA IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 05.01.13, 18:49
          ukonczylem studia w Polsce, oraz w Stanach, i nie interesuje mnie polska ortografia,
          nie bede sie na Twoj temat wypowiadal, bo prowadzenie takiej dyskuji nie ma rzednego sensu. jesli nie masz nic sensonwego do powiedzenia to tego nie rob, zachowujesz sie dokladnie jak polski typ mieszkajacy zagranica, od ktorych ja sie trzymam z daleka, nie robisz nic innego tlyko narzekasz i obrazasz, na tyle Cie stac? masz jakis cel w robieniu tego? placa Ci za to? a moze Ciebie to dowartosciowuje,
          • Gość: gosc Re: Wszystko o zyciu w USA IP: *.res.bhn.net 05.01.13, 20:28
            ...Ja mam "podobny" zyciorys ale uwazam ze "szlachectwo zobowiazuje" i tak naprawde a do tego bezstronnie dziwie sie ze twoja polska ortografia jest (niestety) na niskim poziomie........moze jestes ciekawym czlowiekiem w rozmowie ale nie na "pismie" ?...
            ......nie badz takim sarkastycznym "typem" bo nie masz ku temu najmniejszych powodow........zlosc pieknosci szkodzi.....
            • Gość: zycieWcaliforni Re: Wszystko o zyciu w USA IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 05.01.13, 20:35
              Witam,
              wrescie normalna odpowiedz, widzisz, blad jaki popelnilem to probowalem ta strone (te formu) i na szybko to robilem i przez telefon, a ze nie mam polskiego slownika w telefonie, to jak pisze po polsku to czesto sie litery przestawiaja, ( slownik proboje przestawiac automatycznie)
              dlatego sie literowki zdazaja, z ortografii nigdy nie bylem dobry, za to z matematyki i fizyki tak, nie mam zapedow humanistycznych. podoba mi sie Twoja rozsadna odpowiedz, w przeciwienstwie do poprzednika ktory nic nie zrobil tylko obrzucil mnie blotem, znalazlem nowe hobby ( krecenie filmow ktore umieszczam na kanale youtube) opisuje prawde jak jest bez jakiegos sciemniania, ale zawsze sie znajdzie ktos komu to nie jest na reke, jedni zazdroszcza, inni po prostu sa niedowartosciowani , a to nie jest ok, ja sie staram, inwestuje swoj czas, i nie raz pieniadze aby cos zrobic, a inni zamist to docenic to obrzucaja blotem , pozdrawiam serdecznie
              • ratpole Re: Wszystko o zyciu w USA 06.01.13, 01:31
                Gość portalu: zycieWcaliforni napisał(a):

> a sie staram, inwestuje swoj czas, i nie raz pieniadze aby cos zrobic

Ale z czego taki dumny jestes?
                Bo ja na przyklad tez robie i sie nie chwale!
                Staram sie i inwestuje swoj czas w jak najdokladniejsze oczyszczenie sobie nosa.
                Metoda dlubania.
                Myslisz, ze powinienem zamieszczac filmiki na Youtube?
                Wez ty sie bracie lepiej za noszenie tubajforow. Przynajmniej cos zarobisz, bo na video konsultanta imigracyjnego absolutnie sie nie nadajesz.
                Niech powyzsza dobra rada bedzie forma docenienia twojej wyjatkowo cennej dzialalnosci ku naprawie swiata hehehe
              • Gość: xxxxx Re: Wszystko o zyciu w USA IP: *.hsd1.md.comcast.net 12.01.13, 19:52
                Rozumiem Twoj bol. Chcesz cos robic , to jest OK, ale moim skromnym zdaniem wystepowanie na forum do czegos zobowiazuje .Jesli masz klopot z pisaniem to uzywaj automatycznego slownika .Tresci internetowe docieraja do wszystkich w tym do mlodziezy. Takie bledy moga spaczyc ich pisownie .Nie zrozum mnie zle ,nie atakuje , tylko wyrazam swoje spostrzezenia. A to,ze lubisz krecic filmiki doceniam, zwlaszcza ,ze jestes po studiach o ile dobrze zrozumialam.Chyba nie chcialbys uslyszec , jak to ci co maja wyzsze wyksztalcenie niczym sie nie roznia od pozostalych.
          • ratpole Re: Wszystko o zyciu w USA 08.01.13, 22:21

> ukonczylem studia w Polsce, oraz w Stanach

W H A T?!!!!
      • Gość: zycieWcaliforni Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: 99.9.61.* 05.01.13, 18:46
        tak sie sklada ze mieszkam legalnie, i to opowiadam to dokladnie tak jest, a moze powiesz w jakiej okolicy mieszkasz ? pozdrawiam
        • Gość: rzycie w oosa Wszytko o rzyciu w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 22:19

Zupelnie bez obrazy. Ale zadziwia mnie parcie na klawiaturę osob które fatalnie pisza
          czy to po polsku czy po angielsku. Twój ułomny polski pozwala przypuszczać, ze podobnie
          piszesz po angielsku. Nie wiem jak inni ale dla mnie ktoś piszący zle w jakimkolwiek jezyku
          jest poza moim zainteresowaniem. Inteligentny, zle piszący facet powinien mieć na tyle rozsądku ale korzystać z programu poprawiającego jego pisanie lub poprosić kogos
          zaprzyjaźnionego aby jego bledy poprawil. Pisanie w sposób jaki Ty piszesz obraza
          czytających przez wykazywanie braku szacunku. Szkoda, ze tego nie widzisz.

Zdrowko - rz.
          • ratpole Re: Wszytko o rzyciu w USA 06.01.13, 01:33
            Gość portalu: rzycie w oosa napisał(a):

> obraza czytających przez wykazywanie braku szacunku. Szkoda, ze tego nie widzisz.

Malo tego. Wymyslil sobie kretynskie hobby i wymaga szacunku od potencjalnych ogladaczy.
            On chyba na drugie imie ma Bo-naparte hehehe
        • porterhouse Re: Wszystko o Zyciu w USA 06.01.13, 02:01
          Mieszkam teraz w SF Bay Area, moje początki były w NYC.
          Mam dom (nie wynajmuje) i zawsze pracowałem wsród Amerykanów. Dlatego napisalem ze ten film ma zerowy związek z moimi doświadczeniami bo naprzyklad nigdy nie miałem styku z polskimi firmami od sprzątania. Nie widzisz ironii i komedii ze stawiasz wielki nagłówek "Wszystko o życiu ...." a tam słyszymy o polskich sprzataczach, nadal obstaje ze twój tytuł jest mylacy. Tak naprawdę to kręc sobie video o czym chcesz, jak masz widownie to znakomicie, youtube jest i tak doszczętnie zasmiecony wiec nie zasmiecisz go bardziej, tylko po co to zmylki i przechwalki?
          • robak.rawback Re: Wszystko o Zyciu w USA 06.01.13, 02:08
            jeszcze nie obejrzalam tych fimikow co zamiesciles - dopiero z jedna minute wiec sie nie wypowiadam na temat zawartosci. ogolnei olej wszystkie komentarze o ortografii czy bledach i nie odpowiadaj na takie glupie komentarze. zamiesciles to bardzo dobrze - chetni sobie chetnie obejrza. i przede wszystkim sie nie tlumacz bo najlepiej sie krytykuje z pozycji ukrytego za komputerem trola.
            na tym forum nie ma rady - w wiekszosci halfwits patrzac na komentarze. ja przyjelam w wiekszosci strategie nie odpowiadania na posty znanych troli a jest ich paru eheheh.
            • starypierdola Nie ogladalas a piszesz na ich temat? 06.01.13, 03:08
              A slyszalas o kolchoznicy oficjalnie potepiajacej pisanine Solzenicyna ktora go nigdy nie czytala?

A czemu piszesz po rosyusku? NA forum o USA? Na tym forum to wyglada na "negatywna inteligencje". A moze piszesz z jakiegos kolchozu z bywszego sovietskowo sojuza?

Ciekawy obserwator SP
              • Gość: gosc Re: robak.rawback - co to za padlina ? IP: *.res.bhn.net 06.01.13, 03:20
                ...ta (robak.rawback) to prymiywna i bezczelna gnida dworska ktora sie z niewiadomych blizej przyczyn zagniezdzila gdzies tam w Kanadzie i zanieczyszcza powietrze nie tylko tam ale i na forum...
                ....ot taka glupia zrusyfikowana "dziewoczka"..... "wybacz jej panie"...
                • robak.rawback Re: robak.rawback - co to za padlina ? 06.01.13, 03:55
                  thi s is fun
                  my very own cyberstalker - oddly flattering
                  come give me a hug

Gość portalu: gosc napisał(a):

> ...ta (robak.rawback) to prymiywna i bezczelna gnida dworska ktora sie z niewi
                  > adomych blizej przyczyn zagniezdzila gdzies tam w Kanadzie i zanieczyszcza powi
                  > etrze nie tylko tam ale i na forum...
                  > ....ot taka glupia zrusyfikowana "dziewoczka"..... "wybacz jej panie
                  > "...
              • robak.rawback Re: Nie ogladalas a piszesz na ich temat? 06.01.13, 03:42
                na to moge odpowiedziec - mysle ze dyskusje moglyby byc ciekawsze ale jestesmy z zupelnie innych pokolen a ty dosc mocno wydajesz sie tkwic w przeszlosci i byc uksztaltowanym przez czynniki historyczno polityczne ktore ludzi w moim wieku ani nie dotycza ani nie obchodza, wiec jak dla mnie to gadasz o historii telegrafu do kogos kto uzywa smartphona

starypie... napisał:

> A slyszalas o kolchoznicy oficjalnie potepiajacej pisanine Solzenicyna ktora go
                > nigdy nie czytala?
                >
                > A czemu piszesz po rosyusku? NA forum o USA? Na tym forum to wyglada na "negaty
                > wna inteligencje". A moze piszesz z jakiegos kolchozu z bywszego sovietskowo so
                > juza?
                >
                > Ciekawy obserwator SP
          • Gość: zycieWcaliforni Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.01.13, 07:18
            Witam
            To ze ten film ma zerowy zwiazek z Twoim zyciem to nie znaczy ze to sie tyczy kazdego,
            jedni wyjechali za komuny i bylo inaczej , inni wylosowali zielona karte, inni dostali wizy pracownicze, ja przeszedlem etap od tursty poprzez studenta , do zielonej karty i obywatelstwa,
            jest wiele historii, i w moim filmie chce pokazac rozne sytuacje/swiaty, tak sie sklada ze w poludniowej CA jest wiele polakow ktoryrzy sprzataja, i mam takich znajomych, a dlaczego nie? mam sie z nimi znie kumplowac bo ktos sprzata? bo ktos nie ma papierow to jest odrazu gorszy odmenie? NIE< , ci ludzie wlasnie maja takie zycie, i chce aby ludzie ogladajacy moje filmy byli swiadomi takich sytuacji! zeby nie bylo pierniczenia o american dream!, niektorym sie wydaje ze wyladuja na LAX czy SFO, i odrazu beda dolary na ziemi, co sie stalo w UK? ile ludzi pojechalo i nic nie zastali? myslisz ze Stanow ten problem nie dotyzcy? ja znam ludzi ktorzy przylecieli i sie rozczarowali, dlatego przedstawiam sytuacje jaka moze spotkac ludzi piszacy sie na taki pomysl przylotu w ciemno, w dodatku nie wszyscy mieli wszystko podane na talerzy wielu zaczynaja od 0 !! a doszli do czegos! niektorzy doszli do miliardow a zaczynali od ZERO, kto? nasz byly Gubernator! pozdrawiam
            • zas_ale_pyra Re: Wszystko o Zyciu w USA 06.01.13, 19:43
              W pierwszym poscie, Szanowny Pan raczył napisać: "niedługo obywatelstwo", a Pan podaje kilka postów poniżej (cytuję): "ja przeszedlem etap od tursty poprzez studenta , do z
              > ielonej karty i obywatelstwa, ..."
              Może się zdecydujemy CO jest prawdą?
              PS. I z USA można pisać używając polsich znaków diakratycznych.
              • Gość: zycieWcaliforni Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 07.01.13, 07:08
                Witam, napisalem tak dlatego poniewaz juz mam zlozony wniosek o obywatelstwo , juz tylko formalnosc, pozdr
                • robak.rawback Re: Wszystko o Zyciu w USA 07.01.13, 16:46
                  daje glowe ze po przeczytaniu tego, paru osobom wzrosla produkcja jadu i zolci ;b

> Witam, napisalem tak dlatego poniewaz juz mam zlozony wniosek o obywatelstwo ,
                  > juz tylko formalnosc, pozdr
                  • ratpole Gazeciana wyrobnica 07.01.13, 19:15
                    idiotka, podgrzewaczka kociolka hehehe

"Autor: robak.rawback ☺ 28.05.08, 00:29

na pewno jakis dziennikarz z gazety siedzi i sztucznie podgrzewa
                    atmosfere postami tego typu zeby sie cos w kociolku dzialo, i bylo
                    ze forum gazety najbardziej oblegane i aktywne."

forum.gazeta.pl/forum/w,720,80097321,80109981,podgrzewanie_kociolka.html
                  • Gość: zycieWcaliforni Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: *.pools.spcsdns.net 08.01.13, 15:35
                    mozliwe, szczerze mowiac zaskoczyla mie reakcja ludzi na tym formu, jesli o mnie chodzi lubie krecic te filmiki, sa ludzie ktorym sie to podoba i pokazuje im nieco inny swiat, ich to cieszy, a mi sprawia radosc ze moge komus umilic dzien. chcialem posezyc grono widzow a widze ze spotkalem sie z jadem, nienawiesica, chamstwem itp itp!. typowe dla polakow, dlatego ciesze sie ze juz nie mieszkam w Polsce, im dalej od takich ludzi tym lepiej, niech sobie pisza komentarze jakie chca i nas wyzywaja, tylko ludzie nieszczesliwi i tacy do czego nigdy w zyciu nie doszli pisza takie komentarze to wszystko na co ich stac i proboja w ten sposob sie dowartosciowac, mysla ze sa anonimowi w internecie. pozdrawiam
                    • chandlarz.zlomem Podsumowanie 08.01.13, 17:30

"...tylko ludzie nieszczesliwi i tacy do czego nigdy w zyciu nie doszli..."

Przyjacielu,

Podsumujmy naszą wymianę opinii i Twoją próbę poszerzenia grona czytelników.
                      Większość respondentów piszących na tym forum mieszka w Stanach.
                      Twoja narracja o "cleaning services" nie budzi specjalnego entuzjazmu.
                      Wybrałeś po prostu nieodpowiednie forum dla swoich produkcji filmowych.
                      Mające się nijak do profilu turystycznego forum. Twój styl narracji jest, szukam
                      eufemistycznego określenia, przaśny. Twoja ortografia, włącznie z ostatnim postem,
                      pardon me, chuyowa. Być może w dalszych upierdliwych postach wskażesz nam
                      do czego, Twoim zdaniem, godnego pozazdroszczenia doszedłeś. I gdzie widzisz
                      w konstruktywnej krytyce chamstwo? Piszesz, przyjacielu, na forum publicznym
                      więc nie bądź, qrva, taki wrażliwy. Musisz się liczyć, że jedni będą uważali, ze jesteś
                      Zanussi a inni, ze zanussisz nas na śmierć:)

Też pozdrawiam - ch.
                      • Gość: gosc Re: Podsumowanie IP: *.res.bhn.net 08.01.13, 18:43
                        ....DITTO.....!!!!!!....dobre podsumowanie .....
    • saturn5 Re: Wszystko o Zyciu w USA 06.01.13, 08:31
      > Chcialem Wam zaprezentowac kanal ktory prowadze na Youtube o zyciu w Stanach,

Obejrzalem kilka twoich filmikow, (tylko odcinki bo cierpliwości i czasu duzo nie mam), powiem ze to straszna nuda, mieszkam w US i po prostu to tak jakbym ogladal film z chodzenia po ulicy, moze ktos w Polsce uzna to za fascynujące. Ale nie jesteś jedyny pod tym względem, olbrzymia większość takiej domowej twórczości na YT to nuda, brak najmniejszej editing, brak syntezy, itp. Najważniejsze ze wydaje ci sie ze czemuś to służy.
      • Gość: zycieWcaliforni Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 06.01.13, 08:36
        Dziekuje za kulturalna opinie,
        Zgodze sie ze dla kogos mieszkajacego w US to jest nuda, ale wielu ludzi mieszkajacych w Polsce to interesuje, a ja mam jedno z wielu hobby na zabicie wolnego czasu, lubie to robic, tak samo jak interesuje sie lotnictwem i wieloma innymi rzeczami, dzieki za opinie
        pozdrawiam
        • Gość: rzycie w oosa Trohe o rzyciu w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 11:06

Skoro wyrażamy swoje opinie to Twoje filmiki jedni mogą uważać za fascynujące
          inni za usypiającą nudę. Ja widząc kiepski styl pisania bałbym się zapytać Ciebie
          o godzinę:) To moja opinia.
    • Gość: asbierzeraz Re: (Moze) Troche o Zyciu w Kalafiorni IP: *.13-160-184.mc.videotron.ca 06.01.13, 16:50
      Skoro zdecydowales sie na apel do Polakow w Polsce wiec na pewno powinienes poprawic swoja ortografie. Wzorujac sie na analogii sam chyba wiesz ile znacza dla Amerykanow opinie ludzi, ktorzy slabo znaja angielski. Amerykanie sa moze w tej kwestii bardziej uprzejmi od Polakow (Polacy sa natomiast bardziej otwarci wtym temacie), ale przynajmniej dzieki temu dowiedziales sie od Polakow ile sa warte Twoje opinie z bledami ortograficznymi (i nie tylko).

Ponadto zyjac troche w Kaliforni i to co poznales w jednym stanie nie mozesz uogolniac na cale Stany - sam przyznales sie, ze nie wiesz jak jest np. na Florydzie.

Obejrzalem tylko jeden kawalek i nie wiem tez czemu skupiles sie w temacie "firm sprzatajacych" - przeciez to nie zacheca, zeby przyjechac do Stanow. A przeciez wszyscy, ktorzy tu mieszkaja wiedza, ze w US warto studiowac bo tutaj nauke sie docenia w przeciwienstwie do Polski.

Na tej stronie znajdziesz Polakow, ktorzy na pewno kontynuowali i rozwineli swoja kariere zawodowa:
      www.komputerowcy.org/main.php

• robak.rawback Re: (Moze) Troche o Zyciu w Kalafiorni 06.01.13, 17:09
        why dont we switch to english then

btw mwahaha

3.bp.blogspot.com/_REkgXByDyuU/S7OQjASZIsI/AAAAAAAAGyg/efjoN0B5xbY/s1600/grammar-nazi2.jpg
        • doctorjames Re: (Moze) Troche o Zyciu w Kalafiorni 06.01.13, 18:55
          i might take you up on that...
          • robak.rawback Re: (Moze) Troche o Zyciu w Kalafiorni 06.01.13, 21:24
            anytime ;b

doctorjames napisał:

> i might take you up on that...
        • Gość: gosc Re: (Moze) robak.rawback aka gnida dworska IP: *.res.bhn.net 06.01.13, 19:10
          ... dlaczego wlasnie ty "slodka idiotko nowego pokolenia" robisz z siebie poliglotke....ze swoim angielskim mozesz jedynie pracowac w kanadyjskim motelu ( "ETO WSIO, toczka")
        • Gość: kutno by night Opcy jenzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.13, 20:55

Whenever you are ready, Worm-maggot:) Be our guest.
          • robak.rawback Re: Opcy jenzyk 06.01.13, 21:21
            bring it on. was hoping to separate the wheat from the grammar nazi chaff but quite frankly i dont think its possible.
            peculiar inclinations with no obvious purpose other than to clog every single thread up
            and, hello, in case you havent noticed, it fails to get the sensible peeps all riled up anyway. reeks of mental constipation if you ask me
            shrugs and sighs

Gość portalu: kutno by night napisał(a):

>
            > Whenever you are ready, Worm-maggot:) Be our guest.
            • ratpole Re: Opcy jenzyk 06.01.13, 22:37
              robak.rawback napisała:

> bring it on.

Shoo, shoo, STFU and vanish
            • chandlarz.zlomem Re: Opcy jenzyk 06.01.13, 22:46
              robak.rawback napisała:

"... if you ask me..."

Frankly, my dear worm, I will not:)
              • robak.rawback Re: Opcy jenzyk 06.01.13, 23:40
                oh c'mon boys (and girls?) youve been chipping in generously and indiscriminately for ever now so why the sudden bean counting?
            • zas_ale_pyra Re: Opcy jenzyk 07.01.13, 04:06
              What language it suppose to be?
              English? Pinglish?
              • Gość: palniglota Re: Opcy jenzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 09:25

To język robaczywy:)
                • robak.rawback merytorycznie o video 09.01.13, 23:01
                  tutaj cokolwiek by nie napisac to kazdy watek tak wyglada jakby sie przypadkiem worek ze smieciami rozerwal. wiec tu na powaznie sie nie rozmawia tylko jak masz ochote sie podraznic. niezaleznie od tego o czym sie pisze - sa lepsze fora na gazecie o usa w ktorych normalni ludzie pisuja poszukaj.
                  o wideo - obejrzalam jedno - o tym co mowisz ze przyjezdzaja i laduja na sprzataniu - troche sie dluzylo - dlatego ze tlo bylo to samo, i ty chyba ze 3 razy powtrozyles to samo - powtorzyc trzeba jak najbardziej ale moze z jeden raz mniej.
                  urozmaicila bym moze tlo na bardziej atrakcyjne - ze cos sie dzieje za toba, ludzie chodza etc albo przy jakims fajnym miejscu do zwiedzania,

i na 10 minutowe to bym dala wiecej wiadomosci bo sie troche dluzylo.
                  albo krotszy filmik.
                  rob wiecej - zainteresowani obejrza na pewno.
    • starypierdola Przywolanie do porzadku. 10.01.13, 03:20
      Coscie sie tak zacietrzewili, drodzy koledzy forumowi?

W koncu w US jest jakies 330 mln ludzi (w tym ponad 20 mln nielegali wlaczajac polskich); zycie I doswiadczenia kazdego osobnika z tych setek milionow sa inne.

No I w US stale jeszcze kazdy moze robic co chce, nawet moze isc do szkoly I zastrzelic 15 szesciolatkow. wiec o co sprawa? Co jednemu smierdzi to innemu pachnie.

Rozsadny I wyrozumialy SP
      • Gość: info Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: *.hsd1.fl.comcast.net 15.01.13, 00:12
        Jezeli praca nielegalnie przebywajacych Polakow ma byc wszystkim o zyciu w USA to radze nie osmieszac sie na publicznym forum. Obejrzalem dla przykladu polecony filmik, wylaczyc mialem juz ochote po kilkudziesieciu sekundach, ale w niesmaku jakos przemeczylem sie. Filmowac i puszczac w sieci mozesz do woli, ale jezeli komus jak Ty "powiodlo" sie, to nie martwilbym sie o innych...
        Widac, ze przebywajac w USA miales doczynienia jedynie z najnizsza klasa spoleczna. Byc moze jeszcze nie dotarlo do Ciebie, ze spolecznosc USA jest spolecznoscia klasowa. Byc moze jak juz naprawde Ci sie powiedzie, krytycznie spojrzysz na swoja infantylna tworczosc a poki co, Ameryki to ty kolego jeszcze nie znasz.
        • Gość: gosc Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: *.res.bhn.net 15.01.13, 02:00
          ...inteligentnie sformulowane...DITTO again...

Ps: z przyjemnoscia donosze ze milo mi jest czytac posty pisane z sensem a do tego ladna polszczyzna...
        • starypierdola Pofatyguj sie i napisz do kogo piszesz n/t 15.01.13, 03:17
    • Gość: Max Re: Wszystko o Zyciu w USA IP: *.vs.shawcable.net 31.01.13, 02:13
      Wkurzaja mnie takie polglowki jak ten " zycieWcaliforni "
      Studiowal w Polsce i w USa i nie mowi poprawnie w zadnym jezyku.
      Jestem juz w Pln. Ameryce od 30 lat tez z Polakami za duzo nie mam kontaktow ale do dzis mowie i pisze poprawnie. Taki osiol to chce srac wyzej niz ma swoja dupe.
      Ja mam dwoje dzieci urodzonych i wychowanych tutaj ale jak pojada do Polski to nikt nie pozna ich po akcencie ze nie mieszkaja w Polsce.
      Dupek jeden
      • robak.rawback Re: Wszystko o Zyciu w USA 31.01.13, 23:29
        time to get out more?
        if at first you dont succeed
        dust yourself off and try again try again try again

Gość portalu: Max napisał(a):

> Wkurzaja mnie takie polglowki jak ten " zycieWcaliforni "
        > Studiowal w Polsce i w USa i nie mowi poprawnie w zadnym jezyku.
        > Jestem juz w Pln. Ameryce od 30 lat tez z Polakami za duzo nie mam kontaktow al
        > e do dzis mowie i pisze poprawnie. Taki osiol to chce srac wyzej niz ma swoja d
        > upe.
        > Ja mam dwoje dzieci urodzonych i wychowanych tutaj ale jak pojada do Polski to
        > nikt nie pozna ich po akcencie ze nie mieszkaja w Polsce.
        > Dupek jeden
        • edd.y Wszystko o zyciu 01.02.13, 01:52
          robak.rawback napisała:

> if at first you dont succeed dust yourself off and try again try again try again <

Christine Chubbuck ?
          • robak.rawback Re: Wszystko o zyciu 01.02.13, 15:47
            (erm not funny i guess)

no, aaliyah, dead as well, come to think of it

edd.y napisał(a):

> Christine Chubbuck ?
    • piterusa Re: Wszystko o Zyciu w USA 21.03.13, 20:06
      Takie życie w Stanach i na wesoło opisane jest w zarąbistej książce podróżniczej - Moja Karolina Opowieści z USA, można znaleźć w internecie i poczytać opis. Pełne humoru i naprawdę zgodne z rzeczywistością. Polecam wszystkim. Zna ktoś ?
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka