Gość: Chicagoskie Centru IP: *.chcgilgm.covad.net 13.11.04, 20:53 Gdy macie jakiekolwiek pytania dotyczące Loterii Wizowej DV-2006 proszę zadajcie je. Specjaliści odpowiedzą na każde z nich. Chicagoskie Centrum Loterii Wizowej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sylwek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 21:11 za darmo?i gdzie maja zadawac pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majenkir Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ne.client2.attbi.com 14.11.04, 21:26 OK, to pytam: jaka jest roznica miedzy Begin Standard Application a Begin SSL Application? Ktora wypelnic? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 ssl lepsza 14.11.04, 21:45 Gość portalu: majenkir napisał(a): > OK, to pytam: > jaka jest roznica miedzy > Begin Standard Application a Begin SSL Application? Ktora wypelnic? ---------------------------------------------------------------------------- Begin Standard Application - aplikacja standardowa(bez zabezpieczenia) Begin SSL Application- aplikacja zabezpieczona (bezpieczna) ja wybralem ta druga i kazdemu polecam......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.client.comcast.net 15.11.04, 02:46 Mam pytanie dotyczace zdiecia,probowalalm wyslac ta aplkacje ale caly czas wychodzi blad zdiecia-rozmiary,mam zdiecie ktore robilam miesiac temu do wizy 5cm na 5cm i tak je skanuje i niechce pojsc? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Odpowiedz dla Julki 15.11.04, 09:06 Gość portalu: Julka napisał(a): > Mam pytanie dotyczace zdiecia,probowalalm wyslac ta aplkacje ale caly czas > wychodzi blad zdiecia-rozmiary,mam zdiecie ktore robilam miesiac temu do wizy > 5cm na 5cm i tak je skanuje i niechce pojsc? ------------------------------------------------------------------------------- Scanning a Submitted Photograph. Before a photographic print is scanned, it must meet the following specifications: Print Size: 2 inches by 2 inches (50mm x 50mm) square. Print Color: The image must be either in color or grayscale. The photographic print must also meet the Compositional Specifications. If the photographic print meets the Print Size, Print Color, and Compositional Specifications, scan the print using the following scanner specifications. Scanner Resolution: Scanned at a resolution of 150 dots per inch (dpi). Image File Format: The image must be in the Joint Photographic Experts Group (JPEG) format. Image File Size: The maximum image file size will be sixty-two thousand five hundred (62,500) bytes. Image Resolution: 300 by 300 pixels. Image Color Depth: 24-bit color or 8-bit color or 8-bit grayscale. [Note: Monochrome images (2- bit color depth) will not be accepted.] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.client.comcast.net 15.11.04, 02:47 Gdzie w Chicago-dokladnie obrzeza Chicago mozna tanio wypelnic aplkacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aina2 Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 05:17 Czy fakt wysłania zgłoszenia na Green Card zmniejsza szanse w przyszłości na otrzymanie innej wizy nieemigracyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:54 a ja mam pytanko jak prawidlowo wypelnic punkt 7. in care of adress line 1 adress 2 co tam wpisac???dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 23.11.04, 04:01 "in care of" dotyczy sytuacji gdzie bedziesz przebywac poza Twoim oficjalnym adresem (np: wyjazd sluzbowy, saksy wielomiesieczne, pojdziesz z kochasiem w dluga od starego na jakis czas itp)W rubryki te wpisujesz dane sosbowe Twojego przedstawiciela (i JEJ/GO ADRES) upowaznionego w Twoim imieniu do odbioru korespondencji relacji Konsulat-Ty. Jezeli Ciebie ten punkt nie tyczy - zostaw puste pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLA Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:35 To w koncu co trzeba wpisac w tym in care of? czy jezeli sie wpisze swoje imie i nazwisko to jest sie zdyskwalifikowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist 23.11.04, 14:05 mozesz napisac i tak duzo ludzi robi ze wpisuje w to miejsce swoje imie i nazwisko ja tez wpisalem i mi przyjeli zgloszenie,,tutaj chodzi o to ze jak nie mieszkasz na stale w tym miejscu to mozesz wpisac dane osoby ktora w tym miejscu mieszka,o to w tym wszytskim chodzi..tak wiec powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.11.04, 02:30 Jezeli nie planujesz dluzszego pobytu poza domem i wiesz, ze NA PEWNO sama odbierzesz korespondencje NIC TAM NIE WPISUJ!!!!ZOSTAW TE POLA PUSTE!!! Tu nie chodzi o wyjazdy na dwa dni, lecz duzo dluzsza nieobecnosc, dlatego podajesz adres i dane osoby upowaznionej przez Ciebie do odbioru korespondencji Adres tej osoby moze byc zupelnie INNY, niz Twoj podany na ankiecie,choc moze byc i ten sam, lecz inne nazwisko osoby upowaznionej do odbioru, np: Twoja Mama, kochanek/a, sasiad za sciany, itp. Wpis w "in care of" oznacza dla ambasady wyslanie korespondencji pod TEN adres i do tej osoby jako twojego reprezentanta pod Twoja nieobecnosc, a nie na Twoj oficjalny adres podany w ankiecie To jest optional, czyli pola jak nietycza NIEOBOWIAZKOWE do wypelnienia POWODZENIA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Aina2 masz odpowiedz na forum,pytania i odpowiedzi 19.11.04, 13:28 Gość portalu: aina2 napisał(a): > Czy fakt wysłania zgłoszenia na Green Card zmniejsza szanse w przyszłości na > otrzymanie innej wizy nieemigracyjnej? ---------------------------------------------------------------------------- Na wniosku o wize nieimigracyjna nie ma pytania o udzial w loterii wizowej, wiec nie trzeba na nim umieszczac informacji o wyslaniu zgloszenia na loterie, jesli zgloszenie to nie zostalo wylosowane i dana osoba nie ubiegala sie o wize imigracyjna. Lisa Piascik Konsul Generalny USA w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meksyk Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.acn.waw.pl 23.11.04, 15:37 Czy mogę stosować polskie litery wypełniając kwestionariusz do loterii wizowej? Jeżeli miejsce stalego pobytu jest takie same jak adres zameldowania, to nalezy opuścić pasek treści "in care of" oraz adres line 1 i zacząć wypełniać od adres line 2, czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.11.04, 02:44 NIE WOLNO UZYWAC POLSKICH LITER!!!!!!!!!POWTARZAM: NIE WOLNO!!!!!!! Ten system bazy danych pracuje na alfabecie kompatybilnym z j. angielskim i nie rozpoznaje innych znakow, tj. polskich ogonkow. Aplikacja odpadnie, gdyz system jej nie zrozumie. "in care of" - czytaj moje wczesniejsze wpisy w tym watku. POWODZENIA!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.jersyc01.nj.comcast.net 24.11.04, 02:06 Chce sie zapytac w imieniu kilku osob , jak wygladalaby sytuacja osoby ktora wypelni formularz na loterie a jest juz w stanach nielegalnie. Co sie stanie gdy jakims trafem wylosuje green card? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.11.04, 03:04 Z racji na zlamanie prawa imigracyjnego dotyczacego przedluzenia pobytu ponad czas okreslony na wizie wbitej na lotnisku, osoby ktore znasz obowiazuje kwarantanna wjazdu do USA. Minimum, to rok czasu przy przekroczeniu terminow chocby o godzine. Przekroczenie do pol roku, to chyba trzy lata zakazu wjazdu. Powyzej roku - zakaz wjazdu na dziesiec lat. To tak ogolnie, choc moge sie mylic, moze ktos zna blizej temat, lecz sadze, ze jestem bliski prawdy. Jak wygraja loterie maja OBOWIAZEK wyjechac z Polski do POL ROKU od finalnego interview - inaczej PRZEPADA.Interview moze odbyc sie w KRAJU POCHODZENIA APLIKANTA, wiec MUSIELI BY wrocic do Polski. Poniewaz na nich ciazy kara duzo dluzsza, niz te pol roku, A TEGO RZAD USA NIE ANULUJE, mimo wygrania loterii, nie trudno wysnuc konkluzje dla Twoich znajomych. Adwokaci w Nowym Jorku i sam urzad imigracyjny mowia oficjalnie, ze takie osoby beda zdyskwalifikowanr, gdyz zlamaly prawo Stanow Zjednoczonych, a poza tym okres ich braku prawa wjazdu wynikly ze zlamania tego prawa, jest duuuuzo dluzszy, niz obowiazek zalatwienia formalnowci i wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:58 a to wkoncu jak ma wygladac podpunkt 7. mailing adress 7.a in care of - co tu powinno byc zaluzmy moje imie nazw. 7.b adress line 1 -tu adres 7.c adress 2 - a co tu ????? a i 10 .podpunkt tak dla pewnosci co zaznaczyc jesli sie urodzilem w tym samym kraju co mieszkam YES??? dzieki i pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestes Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 14:56 Witam ja mam takie samo pytanie co michał ale wiem ze w tym pierwszym nie trzeba nic pisac jesli sie nigdzie nie wyjeżdza na dłuższy cza a w tych punktach dalczych to gdzie wpisac adres za odpowiedz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 25.11.04, 01:07 7. Mailing address - tu nalezy podac ADRES DO KORESPONDENCJI - NIE ZAMIESZKANIA, chociaz dla wiekszosci z Was jest TEN SAM. To adres, gdzie konsulat wysle powiadomienie o ewentualnym wygraniu w laterii. 7a. in care of - jak wyjezdzasz podaj imie i nazwiski osoby upowaznionej do odbioru korespondencji. Jak Ty odbierasz zostaw puste pole - system wprowadzi Twoje nazwisko domyslnie 7b.Address Line 1: wpisac numer a potem nazwe ulicy (Twoj domowy, lub osoby upowaznienej, jak wpisales kogos w punkcie 7a. 7c. jak zabraklo miejsca na wpisanie adresu (NUMERU DOMU I NAZWY ULICY) w 7b. 7d. City/Town - wpisac miasto zamieszkania 7e. District/County/Province/State - wpisac nazwe wojewodztwa - bez zadnych polskich skrotow np: woj. mazowieckie. Wpisz: MAZOWSZE 7f. Postal Code/Zip Code - wpisac kod pocztowy - jak brak, odfajkowac w baksie, ze nie ma. 7g. Country - wybrac opcje. Jak macie obawy w wewnetrzne leki do punktu 7a - wpisac wlasne nazwisko NIE UZYWAC POLSKIEJ TRZCIONKI - OGONKOW!!!!!!!!!!! POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.11.04, 18:58 Punkt 10: Czy aplikujesz na loterie na podstawie miejsca urodzenia w kraju kwalifikujacym sie do tegoroczniej loterii? Odpowiedzs: YES Np. Rosja sie niekwalifikuje w tym rolu i nie mozesz aplikowac o zielona karte bedac rodzonym w rojsi. Jezeli nieurodziles sie w Polsce wpisujesz NO , a pod spodem w tabelce wybierasz Twoj kraj urodzenia, kraj, ktory kwalifikuje sie do loterii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.11.04, 10:54 Witam, Bylam 3 razy w Stanach, mam tam mame (25 lat pobytu, ma obywatelstwo). 2 razy wrocilam przed uplywem terminu, ostatni raz - ze wzgledu na chorobe i operacje mamy - przedluzylam pobyt o prawie 90 dni. Od mojego powrotu do Polski minal ponad rok. Moje pytanie - czy ta sytuacja dyskwalifikuje mnie w razie wylosowania zielonej karty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 25.11.04, 14:53 Po co Ci ta loteria. Twoja mama jako obywatelka USA ma prawo sponsorowac Ciebie i cala Twoja rodzine (maz, dzieci). Moglas przedluzyc legalnie wize w trakcie choroby Twojej mamy -nie byloby wiekszych problemow w przypadku choroby i opieki. Jak nie dopelnilas tego obowiazku USA naklada na Ciebie kare zakazu wjazdu do, tak sadze, trzech lat(przedluzony nielegalnie pobyt o 3 miesiace) Aplikuj, a jak wygrasz, bedzesz musiala pokazac jakies przekonywujace dokumenty o chorobie mamy i autentycznej potrzebie opieki - jakies zaswiadczenia ze szpitali, lekarskie opinie, itp - moze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.11.04, 19:11 Gość portalu: golabeczek napisał(a): > Po co Ci ta loteria. Twoja mama jako obywatelka USA ma prawo sponsorowac Ciebie i cala Twoja rodzine (maz, dzieci). - Po co mi ta loteria? Bo jestem w trzeciej kategorii, a z tego co wiem - w tym roku rozpatrywane sa wnioski z 1997 roku. 7 lat na rozpatrzenie wniosku - dziekuje. Oczywiscie jesli nie wylosuje zielonej karty wtedy mama bedzie nas sponsorowac i poczekamy... > Moglas przedluzyc legalnie wize w trakcie choroby Twojej mamy -nie byloby wiekszych problemow w przypadku choroby i opieki. - Moglam przedluzyc legalnie wize, ale nie planowalam przedluzenia pobytu i nie zajelam sie tym odpowiednio wczesnie. Dowiadywalam sie tuz przed uplywem waznosci i okazalo sie, ze musialabym czekac miesiac - dwa (tak mi powiedziano w polskim biurze), a ja sadzilam, ze wczesniej wyjade. > Jak nie dopelnilas tego obowiazku USA naklada na Ciebie kare zakazu wjazdu do, tak sadze, trzech lat(przedluzony nielegalnie pobyt o 3 miesiace) - no wlasnie... podobno kara od 1 do 180 dni to rok, 180-360 to 3 lata, a powyzej 360 - 10 lat. I nigdzie nie moge tego na 100% potwierdzic :-) Oczywiscie pomijam "widzimisie" celnika na lotnisku... > Aplikuj, a jak wygrasz, bedzesz musiala pokazac jakies przekonywujace dokumenty o chorobie mamy i autentycznej potrzebie opieki - jakies zaswiadczenia ze szpitali, lekarskie opinie, itp - z tym nie bedzie zadnego problemu, mama ma cala historie choroby, pobytu w szpitalu, operacji, itd.itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 25.11.04, 21:12 Wiesz co Malgosia, zrobmy tak: zrob sobie kawe, najlepiej duze wiadro i idz tu: travel.state.gov/visa/questions.html Na koncu tych pytan i odpowiedzi, na dole strony jest link:"Duration of Stay" travel.state.gov/visa/tempvisitors_info_additional2.html Potem w punkcie "What if I Decide to Stay Longer and am Out of Status with the Department of Homeland Security? " - kliknij na Classes of Aliens Ineligible to Receive Visas ", a potem zycze wiele cierpliwosci w czytaniu tych pafagrafow - moze cos znajdziesz; ja NIE MAM CIERPLIWOSCI!!!!!! Albo inaczej.....olej to czytanie, wez telefon, zadzwon do mamy, i niech ona zadzwoni do pierwszego lepszego adwokata imigracyjnego - oszczedzisz na kawie. Wejdz na ta strone: www.polish-pages.com/ potem na "Yellow Pages" i tam poszukaj polskich adwokatow imigracyjnych; polskich, bo maja doswiadczenie - amerykanie malo wiedza, bo nie maja wiekszego styku styku z ta grupa. A teraz ide na wodke do siostry na Thanksgiving POWODZENIA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.11.04, 00:34 golabeczko :-) ja tez mam tam siostre (legalnie)... i tez z nia "pilam indyka", tyle ze 2 lata temu :-( dziekuje za odpowiedzi. i cierpliwosc :-) poszukam, poczytam i zobaczymy co sie bedzie dzialo :-) pozdrow siostre :-))) ---------------- gofiag@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
woytek261 Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist 25.11.04, 11:00 moje dziecko urodzilo sie w stanach. czy powinienem je wpisac do rubryki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 25.11.04, 15:08 Masz wpisac kazde swoje dziecko, nawet te, rodzone na ksiezycu w "strefie" USA Pamietaj, ze Twoje dziecko nie ma jeszcze obywatelstwa USA. Nabedzie takie, jak bedzie chcialo, gdy skonczy 18 lat. Z racji, ze urodzilo sie w USA ma przywilej i prawo do tego obywatelstwa, gdy dorosnie i tego zapragnie. "Prawo Ziemi" zostalo zmienione kilka lat temu, gdyz duzo kobiet przywozilo do USA ciaze, czesto tuz przed rozwiazaniem i w ten sposob legalizowalo pobyt tysiace osob. Stad ta zmiana.Gdybys byl stalym rezydentem USA, Twoje dziecko dostalo by obywatelstwo USA natychmiast po urodzeniu. Pytanie w ankiecie brzmi: czy masz dzieci Odpowiedz: mam - bo MASZ!!!!! Nikt nie pyta tu o nic wiecej. Podaj dane dziecka/ci Wpisz, lacznie z miejscem urodzenia (to chyba jest wymagane) Ankieta DV6 jest tak skonstruowana, bys niemyslal za wiele, tylko odpowiadal na zadane proste pytania; zadnych dwuznacznikow.Amerykanie pragna bys nie kombinowal, tylko odpowiadal. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Golabeczek zycze milego dnia Dziekczynienia 25.11.04, 22:10 i dzieki za te wszytskie odpowiedzi,duza wodka dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Golabeczek zycze milego dnia Dziekczynienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 13:23 a czemu w punkcie 7.b trzebaq najpierw numer ulicy a potem ulice??? niemozna normalnie ulica i numer!!czy to istotne- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Golabeczek zycze milego dnia Dziekczynienia IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 26.11.04, 14:15 Tu nie ma chyba wiekszej roznicy, ale w USA panuje zelazna zasada, ze podaje sie z poczatku numer, a potem nazwe ulicy. Co kraj, to obyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Romek 26.11.04, 16:05 Gość portalu: romek napisał(a): > a czemu w punkcie 7.b trzebaq najpierw numer ulicy a potem ulice??? niemozna > normalnie ulica i numer!!czy to istotne- ---------------------------------------------------------- piszesz tak jak w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: US Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.icpnet.pl 27.11.04, 12:45 Bardzo fajna obsluga jest na www.america.pl - dostaniesz wniosek, wypelnisz, odeslesz i zaplacisz dopiero jak sie uda poprawnie zarejestrowac - i tanio. Masz problem jezyka z glowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golabeczek Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 27.11.04, 13:59 Po co placic???!!!!! Mozna opracowac/przetlumaczyc ze szczegolami tu na forum kazdy punkt oddzielnie. Pytania sa proste. Napisz, czego nie wiesz, lub nie jestes w stanie przetlumaczyc, a dostaniesz odpowiedz. Jak nie muszisz - nieplac. Wypelnienie tej aplikacji, to tylko KILKA minut. Dla osoby samotnej i bez dzieci ~5 (PIEC) minut, z dziecim i z zona pare minut dluzej. Za kilka dni bede wypelniac caly multum tych aplikacji dla znajomych i rodziny (za darmo), wiec bede na "fali" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minula Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: 80.72.37.* 27.11.04, 14:55 ma jakiej stronie mozna sie zarejestrowac? i jakie sa przewaznie koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.toya.net.pl 27.11.04, 15:14 Minula, Strona: www.dvlottery.state.gov/ Jesli nie nalezysz do naiwniakow, to nic Cie to nie bedzie kosztowalo - udzial w Loterii jest bezplatny, a Golabeczek i inni pomagaja z checia kazdemu, kto ma problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Chomik masz racje :)) 27.11.04, 21:17 a dodam jeszcze ze czym pozniej to bedzie gorzej bo rok temu 3 dni przed zakonczeniem loterii strona byla tak przeladowana ze nie dalo sie prawie nic wyslac..koledze wyslalem aby 2 zgloszenia a juz ostatniego nie udalo sie ...jedno zgloszenie wypelnialem w przeciagu 30-40 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia litery IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.11.04, 20:21 Ktos juz pewnie gdzies o to pytal, no ale nie chce mi sie przegladac wszytskich watkow - aplikacje wypelniamy WERSALIKAMI czy malymi literami? Czy nie ma to zadnego znaczenia? Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist 28.11.04, 20:34 obojetnie...i bez polskich znakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.11.04, 20:44 no i poszlo w swiat :-) ale i tak dziekuje sylwek za szybka odpowiedz :-) ps nadal pada w chicago? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist 28.11.04, 21:04 pisze z Lublina :))zycze powodzenia w losowaniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.11.04, 09:37 :-)))))) a ja myslalam, ze Wy razem z golabeczka piszecie z Chicago. No a w Lublinie pada? ;-) Pozdrawiam z niedaleka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist 29.11.04, 10:12 tzn Malgosia?napisz to mozemy sie spotkac .. sylwek07@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.11.04, 10:26 sylwek07 napisał: > tzn Malgosia?napisz to mozemy sie spotkac .. - No az tak blisko to nie jestem :-) Biorac jednak pod uwage odleglosci polsko- amerykanskie to jednak jestem bardzo blisko ;-) Mieszkam w Radomiu, sam wiec przyznasz, ze to prawie rzut beretem :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busiol Re: Loteria wizowa DV-2006. Pytania do specjalist IP: *.mikolow.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 11:08 mam pytanie co zrobic w sytuacji jak juz wyslalem zgloszenie i po wydrukowaniu potwierdzenia zorentowalem sie ze wpislaem przez pomylke zly miesiac daty urodzenia. czy istnieje mozliwosc wyprostowania tej pomylki .Dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
medard.urban Help 21.03.05, 12:10 robię stronę o usa i poszukuję kogoś kto by mi pomógł,jeżeli masz jakieś informacje prześlij mi na miail'a www.medard.republika.pl amail:medard@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś