edytkus 03.03.06, 03:59 Moze macie skuteczny sposob na usuniecie plam z tluszczu lub sosow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdula330 Re: plamy 03.03.06, 04:17 Na tluste plamy nakladam odrobine plynu do mycia naczyn i zostawiam na chwile,potem wrzucam do pralki.Zajrzyj na strone www.biust.pl/pranie/usowanie plam Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: plamy 03.03.06, 16:31 magdula330 napisała: > Na tluste plamy nakladam odrobine plynu do mycia naczyn i zostawiam na > chwile, czy ten sposob dziala na juz "uprane plamy" i ktorego plynu uzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: plamy 03.03.06, 16:58 Gdy nie zauwaze plamy i upiore normalnie na cieplo lub goraco z innymi ciuchami, to juz nie ma szans zeby sie spralo potem. Jesli macie jakis sposob na "uprane plamy" to tez chetnie skorzystam:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdula330 Re: plamy 03.03.06, 18:00 Zazwyczaj zakladam na swieze plamy ale mozesz sprobowac na upranych rzeczach.Moim zdaniem lepiej dzialaja plyny o gestej konsystencji np.palmolive lub ajax.Kiedys kupowalam bialy palmolive tzn przezroczysty bo bylam pewniejsza ze plama po plynie nie zostanie i moglam bezpiecznie zostawic go na ubraniu nawet kilka godzin ale od jakiegos czasu nie moge go nigdzie znalezc wiec uzywam ten ktory mam akurat w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: plamy 03.03.06, 04:30 Oxyclean. Mocze przez noc w bardzo skoncentrowanym roztworze. Wszelkie tluszcze i plamy znikaja pod warunkiem, ze sa z naturalnych produktow a nie z tym food coloring. Najgorsze plamy z sosow pomidorowych ze spagetti itp sie spieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: plamy 03.03.06, 06:34 edytais napisała: > Oxyclean. hmm, no wlasnie w tym wymoczylam (nasypalam wiecej niz podaje instrukcja), plamy jak byly tak sa za to tkaniny w niektorych miejscach sie odbarwily :( Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: plamy 03.03.06, 08:26 Ja na wszystko stosuje Vanish i wiekszosc plam znika. Piore najpierw recznie w zimnej wodzie z dodatkiem plynu, zostawiam na noc i potem wrzucam z innymi ciuchami do pralki. Tluste plamy schodza. Nic nie odbarwia. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: plamy 03.03.06, 16:30 bea_mama napisała: > Ja na wszystko stosuje Vanish A gdzie kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jantar2005 Re: plamy 03.03.06, 16:56 ja uzywam plyn do mycia naczyn "Dawn" na tluste plamy. Zalewam nim plame i po chwili wrzucam do pralki, jak nie wszystko zejdzie za pierwszym razem to powtarzam caly zabieg. Wywabilam sporo takich plam z ciemno czerwonych bawelnianych polo shirts i nie bylo zadnych wybarwien. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichelle Vanish -bezkonkurencyjny 07.03.06, 23:18 Czesto mozna go dostac tez w polskich sklepach , ja kupuje w Chicago .To jedyny odplamiacz ktory dziala skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: Vanish -bezkonkurencyjny 07.03.06, 23:45 Dzisiaj mialam okazje wyprobowac Vanish po raz kolejny. Pieknie upral z bialej bluzki plamy z tlustej zupy warzywnej i arbuza (moje dziecko nie uznaje sliniakow niestety). Polecam po raz kolejny:) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Vanish -bezkonkurencyjny 08.03.06, 02:20 moja siostra miala, stwierdzila ze na jej plamy nie dzialal, ale skoro polecacie chyba bede musiala sie zaopatrzyc dzieki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka13 shout 16.03.06, 20:17 u mnie dziala bez problemu. zwykle spryskuje plamy, zostawiam na jakis czas, a potem wrzucam do prania. zwykle najepiej spryskac na swiezo. aha, plusem jest to, ze nigdy mi sie nic nie odbarwilo. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: shout 18.03.06, 02:26 kaszka13 napisała: > u mnie dziala bez problemu. plusem jest > to, ze nigdy mi sie nic nie odbarwilo. ja to chyba mam pecha, wyprobowalam juz wsystkie dostepne plyny i efekt ten sam: plamy z sosu i tluszczu bez zmian a przy wieskzej ilosci odplamiacza puszcza kolor na tkaninach :(, ale przeczytalam wczoraj o odpalmainiu octem, moze sprobuje (byla tez uwaga zeby niedopranych plam nigdy nie suszyc w suszarce). Odpowiedz Link Zgłoś