ronta 26.03.06, 15:16 Lecę w maju po raz pierwszy do Stanów liniami BA. Czy ktoś ostatnio podrózowal z tym przewoźnikiem do USA. Będę wdzięczna za ewentualne rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: British Airways do Chicago 26.03.06, 16:07 Witam, ja latałem 4 razy do USA BA i zawsze było bardzo przyzwoicie.Nie było opóźnień,samoloty mają lcd,muzykę,dużo filmów,koce,skarpetki,pastę do zębów,szczoteczki itp.Jeśli się wstąpi do ich executive club, to można przez internet wybrać konkretne miejsce w samolocie(na długiej trasie to bardzo przydatne).Większość ludzi ma powybierane miejsca i przy od odprawie raczej nie ma szans na nic ciekawego,można dostać np. takie xxx-xtyxx-xxx, to lipa ni to przy przejściu ni przy oknie. A czym lecisz: 747 czy 777? Odpowiedz Link Zgłoś
ronta Re: British Airways do Chicago 26.03.06, 17:15 Dzięki za odpowiedź.Lecę 747, bilet kupilam w biurze podróży, które oznaczlo na bilecie miejsce w samolocie. Myślę, że to jest standard i nie rozumiem roli executive club. Proszę napisz o co chodzi bo miejsce w samolocie jest bardzo ważne przy tak dlugiej podróży. Mam przesiadkę w Londynie.Za bilet zaplaciam niecele 1900 zl.Przy okazji jeżeli możesz, napisz co warto zobaczyć w Chicago.Będę tam 6 tygodni.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: British Airways do Chicago 26.03.06, 17:31 Nie jest to standard.Jeżeli rezerwujesz przez internet i nie należysz do klubu,to nie masz możliwości wyboru miejsca.Przez pośrednika nigdy nie rezerwowałem. Czyli masz już numery miejsc? 747 jest trochę mniej wygodny niż 777(mniej miejsca).Tu możesz zobaczyć plan miejsc:www.britishairways.com/travel/worldt/public/en_gb?divseat. W Chicago nie byłem,jak dotąd latałem 3 razy do Los Angeles i raz do Nowego Jorku(BA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: British Airways do Chicago IP: 66.139.77.* 27.03.06, 14:57 > Nie jest to standard.Jeżeli rezerwujesz przez internet i nie należysz do > klubu,to nie masz możliwości wyboru miejsca. Bardzo ciekawe. Nie należę do tegoż klubu a miejsce wybierałam przez internet... Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: British Airways do Chicago 27.03.06, 16:39 to może się coś zmieniło teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamarap Re: British Airways do Chicago IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.06, 23:30 Cześć!właśnie wczoraj wróciliśmy z Florydy, BA, wylot z Berlina z przesiadką w Londynie.Po wylądowaniu w Miami okazało się, że zaginął jeden z naszych bagaży.poza tym nie mamy powodów do narzekań. Co do miejsc, to rzeczywiście dostaliśmy je przy odprawie , te najmniej wygodne.Bilety rezerwowaliśmy latem ubiegłego roku i dlatego były tańsze.Obsługa była miła i repertuar filmowy atrakcyjny.Zyczę przyjemnej podróży i radzę bardzo dokładnie opisać bagaż. Odpowiedz Link Zgłoś