magdamajewski 18.09.06, 01:57 j.w bo stanelam w aptece i zglupialam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszka13 Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 18.09.06, 02:26 ja lubie krem mustela. kupowalam w babies r us. www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2293302&cp=2255982.2256368&parentPage=family Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 18.09.06, 03:03 Ja uzywalam kosmetykow Mustela .Nie wiem czy w moim przypadku okazaly sie skuteczne czy tez brak rozstepow to zasluga dobrych genow.Dodam ze moja kumpela w ciazy stosowala przerozne specyfiki antyrozstepowe i niestety zaden nie okazal sie skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Mustela:))) 18.09.06, 04:12 Tez uzywalam Mustela + codzienny masaz brzucha szorstka myjka i zero rozstepow:) A moze to i geny... Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: Mustela:))) 18.09.06, 04:20 Uzywam ten www.etbrowne.com/products/Collection.aspx?CollectionID=27 Ktory wydaje sie w Stanach jednym z najpopularniejszych. Na cud jednak nie licze, bo mam genetyczne skolonnosci do rozstepow, ale moze przynajmniej beda mniej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
loira Re: Mustela:))) 18.09.06, 19:59 Tez tego uzywalam i nadal uzywam :) Rozstepy co prawda sie pojawily, ale u mnie to genetyczne wiec nawet sie nie ludzilam, ze cos pomoze. A tej seri ciagle jestem wierna, bo skora po tym taka fajna w dotyku :) Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 18.09.06, 06:52 Jezeli masz genetyczne sklonnosci do rozstepow, to zaden specyfik nie pomoze:-( ja uzywalam wszystko co bylo dostepne w sklepie(wlacznie z Vichy, ktore kupowalam za niemale pieniadze) a rozstepy i tak sie pojawily. Za to moja znajoma nie stosowala nic i ma gladziutki brzuch, jak pupa niemowlecia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eve77 StriVectin - SD... 18.09.06, 20:25 Slyszalam, ze bardzo dobry.....kupilam dla mamy na....zmarszczki:) podobno dziala super. Rezultatow nie powiem bo jeszcze mama nie uzywala. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwiec121 Re: StriVectin - SD... 20.10.06, 09:24 Strivectin to pic:)) pracowałam w Sephorze i troszke wiem na ten temat. Wiecie jaki jest narzut na ten krem u nas?:)) 70% rozumiecie???70% to jest czysty zysk..a sam krem jest niewiele wart, bardziej dzała tu magia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 zwykla oliwka! baby oil 20.10.06, 21:01 kupilam sobie w walmarcie taka oliwke z johnsona i smarowalam sie tym specyfikiem. nawet nie codziennie bo mi sie nie chcialo , ale ogolnie oliwka jest super bo nawilza skore i utrzymuje ta wilgoc w niej dzieki czemu skora sie staje bardziej elastyczna i to zapobiega powstawaniu rozstepow. ja nie mam ani jednego! Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 18.09.06, 20:58 wg. wszystkich ksiazek, zadne kosmetyki nie maja wplywu na rozstepy, i nie ma znaczenia ile kosztuja i co obiecuja:)) - albo masz szczescie i dobre geny, albo nie. jedyne co mozesz zrobic - to pic duzo wody jeszce w ciazy, aby nawilzac skore od srodka - to moze nieco zapobiec rozstepom. Odpowiedz Link Zgłoś
bella41 Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 18.09.06, 21:19 wiekszosc kremow na rozstepy oparta jest na bazie masla kakowego, moze lepiej wiec siegnac po czyste maslo bez zadnych dodatkow lub kupic najprostszy kosmetyk, np. queen helene za 2 dolary/bardzo dobry, konsystencja masla, zapach po dluzszym uzyciu moze meczyc/ nie wiem, czy dziala na rozstepy, ale doskonaly jest na sucha skore ciala Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 18.09.06, 21:27 W magazynach ciazowo-dzieciecych reklamuje sie firma Palmers produkujaca kosmetyki z maslaem kakaowym zdaje sie ze nieduzo kosztuja. Odpowiedz Link Zgłoś
olcialew1 Re: Palmers tak, Mustela nie 19.09.06, 20:43 mam oba i Mustela nie dosc, ze kosztuje duzo wiecej to jeszcze sie lepi, Palmers kosztuje malo i jest dobry. Czy beda rozstepy to sie okaze. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Palmer's Cocoa Butter Formula Tummy Butter 22.09.06, 17:36 Ma najwyzsze stezenie masla kakaowego. Odpowiedz Link Zgłoś
natkos1 Re: Palmer's Cocoa Butter Formula Tummy Butter 22.09.06, 18:50 ja tez uzywam tego Palmersa, bo w moim walmarcie nic innego nie ma, tylko ten jeden jedyny... Odpowiedz Link Zgłoś
mmilki Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 09.10.06, 19:49 w pierwszej ciazy tez uzywalam Palmers, jednak bardzo draznil mnie zapach masla kakaowego (tylko w ciazy) ale faktycznie rozstepow nie mam zadnych, teraz zastanawiam sie nad Mustella i sama nie wiem,co wybrac... ponoc w drugim trymestrze kobiety w ciazy sa bardziej zdecydowane,wiec poczekam jeszcze kilka dni i mysle,ze sie zdecyduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kathy.25 Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 09.10.06, 21:24 Palmersa uzywalam cala ciaze - na brzuch posladki i uda. Niestety na brzuchu rozstepy i tak sie pojawily. Mustele kupilam raz i nawet nie zuzylam do konca. Zostawiala na skorze okropna tlusta powloke, do tego niesamowicie sie lepiaca, jak klej. Wszystkie ubrania tak sie przylepialy, ze czasem az bolalo odrywanie ich od skory. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2777 Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 21.10.06, 02:01 moja mama ma rozstepy po ciazach straszne: na calym brzuchu , na biodrach. smarowalam wiec swoje cialo doslownie 5 razy dziennie,wierzac , ze dzisiejszy dostep to kosmetykow mi w czyms pomoze i uda mi sie zwalczyc obciazenie genetyczne. mialm fiola na tym punkcie. glownie uzywalam maslo Palmers's, ale tez mialam jakis sprowadzony z europy (zapomnialam nazwy, ponoc rewelacja). no i co? i tak mam rozstepy na brzuchu i na udach :-( nic mi nie pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 21.10.06, 12:15 wiesz chyba nie ma zasady,bo moja mama to ma wiecej rozstepow na brzuchu niz normalnej skory, a ja ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: jaki krem najlepszy na rozstepy? 21.10.06, 14:32 Moze geny na elastycznosc skory odziedziczylas w babci? Ja nie ludze sie, ze beda taka szczesciara. Rozstepy mam nawet na lydkach po gorskiej wycieczce rowerowej. Smaruje sie kremem, ale bez przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś