Dodaj do ulubionych

wiza kanadyjska

IP: *.pl-net.pl 17.01.02, 08:34
Mieszkam dosc daleko od Warszawy, poza tym pracuje i mam trudnosci z dostaniem
urlopu, wiec jak ktos zna odpowiedz na moje pytanie to bardzo prosze o pomoc.
Czy nalezy osobiscie pojsc do ambasady kanadyjskiej z wnioskiem i wszystkimi
wymaganymi dokumentami, czy tak jak w przypadku wizy do Usa, najpierw wyslac
wniosek i czekac az cie wezwa na rozmowe?
Pozdrawiam
Mika
Obserwuj wątek
    • Gość: Miko Re: wiza kanadyjska IP: *.waw.cdp.pl 17.01.02, 15:34
      Rozumiem, że interesuje Cię wiza turystyczna?
      Zabierasz co potrzeba ze sobą tzn paszport, 2 zdjęcia wizowe, zaświadczenie od
      pracodawcy że pracujesz lub ze szkoły że studiujesz, aktualny wyciąg z banku o
      stanie konta, zaproszenie oraz inne dokumenty, które pomogą Ci przekonać ludzi
      w ambasadzie, że jedziesz tam tylko na wakacje, że wrócisz w wyznaczonym
      terminie i że masz kasę na to podróż i pobyt. No i oczywiście pieniążki ok 200
      zł na jednokrotną wizę lub 400 zł na wielokrotną. Rano zjawiasz się pod
      ambasadą. Dostajesz wniosek, wypełniasz, oddajesz wniosek i dokumenty, wpłacasz
      pieniążki i czekasz.
      Teraz 3 opcje:
      1. oddadzą Ci paszport od razu więc możesz wracać do domu (pieniędzy nie
      zwracają)
      2. każą Ci przyjść po 14 lub 15 (dokładnie nie pamiętam) po odbiór paszportu z
      wizą;
      3. zawołają Cię na rozmowę (trwa 5-10 min), gdzie wypytają o szczegóły:
      dlaczego, po co, do kogo itp i na koniec patrz pkt 1. lub 2.
      Reasumując możesz wizę dostać lub nie w ciągu jednego dnia.
      Nie wiem jak załatwia się to na odległość ale chyba nie jest wylkuczone że się
      da.
      Jeśli chodzi o wizę pobytową - to już inna bajka.
      Jakieś pytania?
      Pozdrawiam

PS Zajrzyj na stronę: www.canada.pl
      • Gość: mika Re: wiza kanadyjska IP: *.pl-net.pl 18.01.02, 08:42
        Dzieki!!!!!!! Wlasnie tych informacji mi brakowalo. Mam wize do Usa i niedlugo
        tam sie wybieram, z kuzynka (z Chicago) chcemy pojechac do Kanady na pare dni
        (czysto turystycznie - Niagara i tak dalej), ciekawa jestem czy taka
        argumentacja przekona konsula.
        Pozdrawiam
        Mika
        • Gość: Miko Re: wiza kanadyjska IP: *.waw.cdp.pl 18.01.02, 10:21
          Fakt, że masz wizę do USA może być pomocny (bo tam pewnie Cię już prześwietlili
          zanim Ci ją dali, co świadczy że można Ci zaufać). Oni zwracają uwagę na to czy
          aby przypadkiem nie chcesz zostać w Kanadzie nielegalnie (czyli ważne jest
          powiązanie z Polską jak np stała praca czy studia) i czy stać Cię na wyjazd tzn
          czy nie staniesz się przypadkiem obciążeniem finansowym dla Kanady.
          Z wizą jednokrotną nie powinnaś więc mieć problemu.
          Życzę powodzenia w ambasadzie i udanych wakacji :)))
          Pozdrawiam
          • Gość: grzegorz Re: wiza kanadyjska, do MIKO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.01.02, 12:37
            Gość portalu: Miko napisał(a):

> Fakt, że masz wizę do USA może być pomocny (bo tam pewnie Cię już prześwietlili
            >
            > zanim Ci ją dali, co świadczy że można Ci zaufać). Oni zwracają uwagę na to czy
            >
            > aby przypadkiem nie chcesz zostać w Kanadzie nielegalnie (czyli ważne jest
            > powiązanie z Polską jak np stała praca czy studia) i czy stać Cię na wyjazd tzn
            >
            > czy nie staniesz się przypadkiem obciążeniem finansowym dla Kanady.
            > Z wizą jednokrotną nie powinnaś więc mieć problemu.
            > Życzę powodzenia w ambasadzie i udanych wakacji :)))
            > Pozdrawiam

czesc
            ja mam podobny dylemat co przedmowca/mika/, mam wize do usa, 10 lat, ale chcialby
            sobie wyrobic tesz do kanady i tak samo chce ardumentowac, ze chce zobaczyc
            niagare, toronto...Czy robic podanie na jednokrotna czy sa szanse na wielokrotna.
            A jezeli dam podanie na wielo i mi odmowia to czy w zamian za to dadza
            jednorazowa, czy trzeba na nowo wplacac na jednorazowa. Jesli tak to od razu
            robie jednorazowa...
            pozdro

• Gość: Miko Re: wiza kanadyjska, do MIKO IP: *.waw.cdp.pl 28.01.02, 09:08
              Jeśli ładnie uzasadnisz to możesz dostać wielokrotną. Wszystko zależy od tego
              co trzyma cię w Polsce (studia, praca, własne mieszkanie czy samochód etc)
              czyli zagwarantuje im, że tam nie zostaniesz.
              Możesz też dostać jednokrotną jeśli starasz się o wielokrotną jeśli uznają że
              ich nie przekonałeś do wielokrotnej. Nie musisz płacic drugi raz ale różnicy
              też nie zwracają.
              pzdr
        • Gość: Jagoda Re: wiza kanadyjska IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.01.02, 22:30
          Gość portalu: mika napisał(a):

> Dzieki!!!!!!! Wlasnie tych informacji mi brakowalo. Mam wize do Usa i niedlugo
          > tam sie wybieram, z kuzynka (z Chicago) chcemy pojechac do Kanady na pare dni
          > (czysto turystycznie - Niagara i tak dalej), ciekawa jestem czy taka
          > argumentacja przekona konsula.
          > Pozdrawiam
          > Mika
          Jezeli studiujesz wez ze soba indeks i legitymacje studencka, ambasada jest
          czynna od 8

• Gość: jaro Re: wiza kanadyjska IP: 62.233.163.* 20.01.02, 21:39
      zgłoś się np. do ORBISU on pośredniczą w załatwieniu, czeka się chyba 1 miesiąc
      ale nie musisz jechać do Warszawy koszt ok. 100 zl
      • Gość: johnny Re: wiza kanadyjska IP: *.client.attbi.com 10.02.02, 03:53
        W Chicago jest konsulat kanadyjski wiec najszybciej tam dostaniesz
    • Gość: VAN Re: wiza kanadyjska IP: *.vancouver32.dialup.canada.psi.net 17.02.02, 08:16
      Drodzy turysci. Jadac do Stanow i wybierajac sie stamtad na wycieczke do Kanady nie zapomnijcie
      sprawdzic, jaka wize amerykanska wbito wam do paszportu. Jezeli jest to wiza jednokrotnego
      przekroczenia granicy, to raczej zapomnijcie o wycieczce do Kanady. I vicewersa. Z jednokrotna wiza
      kanadyjska nie radze wybierac sie na wycieczke do USA
      • Gość: pawel Re: wiza kanadyjska IP: 192.168.0.* / 62.89.73.* 23.02.02, 17:16
        a od czego zalezy czy wiza amerykanska jest jedno lub wielokrotna ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka