alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 06:31 Co słychać dziewczyny, jak tam samopoczucie? We wtorek idę do ginki i jak zwykle się boję, czy wszystko będzie ok i tak dalej..... Ale my wszystkie chyba mamy taki strach przed wizytą(( Zaczęłam II trymestr i nadal mnie jeszcze mdli, a mogłoby mi już odpuścić..... mam nadzieję, że już niedługo i dzidzia zlituje się nad mamusią) No cóż, zobaczymy. Odpowiedz Link
malomi Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 08:25 Nie ma lekko, ja jużjuto zaczyunam 15 tydzień i nadl mnie mdli)) Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 10:08 U nas właśnie zaczyna się 16 tydzień .Przez dwa dni bardzo mocno bolała mnie głowa!Okropieństwo!W nocy nie spałam.Robiłam zimne okłady i smarowałam skronie amolem.Już nawet kupiłam APAP- ale na szczęście obeszło się bez niego.Nie chcę brać tabletek i byłam załamana,że nie dam rady.Oby bolało jak najrzadziej . Wam tego też życzę. Pozdrawiamy Paulina i bąbelki Odpowiedz Link
malomi Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 10:36 ja od trzech dni cierpie na te cholerne bóle głowy. Już nie wytrzymuje. Obiecałam sobie, że jak dzisiaj nie przejdzie, to poratuje się jednak APAPem, chociaż nie chciałabym. Odpowiedz Link
aguska25 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 17.09.04, 16:37 Czesc dziewczyny , ja jestem w 14tc( termina na 13 marca) i niestety musze od samego poczatku lezec prawie caly czas. Jak pozwolili mi pochodzic to wyladowalam w szpitalu i od nowa leze. Ale czegoz sie nie robi aby tylko urodzic dziecko??? Biore duphaston od poczatku ciazy, nospe i bralam jakies inne leki na krwawienia. Mam brzeznie przodujace lozysko i raz delikatnie mi sie odkleilo. Staram sie byc pozytywnej mysli , ale czasami nachodza mnie obawy...Dobrze , ze jestescie i zawsze mozna sie wyzalic ... Trzymajcie sie AGA Odpowiedz Link
domino1505 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 17.09.04, 19:27 Cześć dziwczyny. JESTE TERAZ W 14 TYG. nASZCZĘŚCIE PRZESTAŁA MNIE BOLEĆ GŁOWA I MAM LEPSZY APETYT. Termin mam na 14 marca. Już chciałabym poczuć ruchy. Może za 2 tygodnie je poczuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 21.09.04, 07:22 Właśnie wybieram się na wizytę do mojej gin. I strasznie się boję......wyniki moczu chyba złe, jestem przeziębiona i na dodatek boli mnie węzeł chłonny pod pachą.......same paskudztwa.....choć mam nikłą nadzieję, że nie będzie aż tak tragicznie. Oby!!!!! Jestem jakaś taka rozbita...... Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 22.09.04, 07:31 A jednak wizyta nie okazała się taka zła)))) Bobas rozwija się prawidłowo, mierzyła karczek i też jest ok. Moje cudo ma już 65,5 mm, widziałam mózg, wątrobę,oczka, uszka,kręgosłup, nawet po 5 kosteczek na dłoniach, uda, stopy....itd., itd. Jestem szczęśliwa. I okazało się też, że moje wyniki nie są tak tragiczne jak już myślałam......dostałam Urosept na odkażenie dróg moczowych, mam pić conajmniej 2 litry wody mineralnej dziennie i dbać o siebie))) Odpowiedz Link
aniao3 7 marca :) 25.09.04, 23:27 z pewna taka niesmialoscia i baaardzo duza nadzieja sie wpisuje 7 marca - kilka dni przed Malomi za pol godziny Zabka zacznie 17 tc. Jak dotad wszystko ok, choc czekam na wyniki w 23 tc - wtedy zaczely sie problemy z rozwojem mojej coreczki. Jesli to dziecko ma ten sam gen - wole nie myslec. Ale podobno szanse na taka powtorke sa bardzo niewielkie (to byla tak nietypowa mutacja ze praktycznie nie ma do niej medycznych opisow) Sule - strasznie sie ciesze ze to blizniaki I mam nadzieje ze u was wszystko bedzie ok. Sciskam anka Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: 7 marca :) 26.09.04, 08:54 Dziękujemy .U nas też już 17 tydzień, termin mamy na 10 marca.Do tej pory wszystko przebiega pomyślnie i czuje się świetnie- czekam na jakiekolwiek ruchy . pozdrawiam Sula i Bliźniaki Odpowiedz Link
kasik_30 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 06.10.04, 10:16 Poczytuję sobie już to forum od tygodnia, ale dopiero teraz znalazłam ten temat. Mam termin na 26 marca i muszę się już po mału zacząć rozglądać za nowymi ubraniami, bo w stare zaczynam się już nie mieścić. Sule gratuluję bliźniaków, mi się marzył Pozdrawiam 16tc 5d Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 07.10.04, 13:52 Jestem w trakcie 16tc i jak zwykle jestem pełna obaw Czytam , że niektóre z was już nie mieszczą się w stare ciuchy.........a ja nadal się mieszczę, czy to źle? Trochę się tym martwię(( Moja waga nadal stoi w miejscu. Poza tym od kilku dni czuję (sporadycznie) w dole brzucha takie drgania, wibracje............ przez chwilkę a później już nic. Czyżby to dzidzia??? Za wcześnie chyba??????????????? Odpowiedz Link
koma.edziecko Re: Termin porodu -MARZEC 2005 07.10.04, 13:33 Ja mam termin na 27 marca więc Wielkanoc będzie wyjątkowa To moja trzecia ciąża, mam za sobą poronienie i trzyletnią córeczkę Julcię, w każdej plamiłam ale teraz już jest wszystko dobrze - oprócz wielkiego torbiela na janiku, dzidziuś ma już 104 mm i waży 200g, męczą mnie jeszcze wymioty na szczęście coraz rzadziej i potworne bóle głowy wczoraj nie wytrzymałam i wzięłam jeden apap. Pozdrawiam wszystkie marcóweczki,Agnieszka Odpowiedz Link
aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 07.10.04, 18:56 Cześc Agnieszko jaką dużą masz te torbiel? Ja miałam 5 na 6 cm i całkowicie się wchłonęła, podobno dzięki ciąży. Może u Ciebie też tak się stanie. Życzę Ci tego z całego serca Odpowiedz Link
sula_i_komary Pozdrawiam Was! 07.10.04, 19:20 Alice 1-Pewnie,ze skoro jesteś szczupła i nic nie przytyłaś (pozazdrościć) to czujesz juz ruchy dzidzi.Ja czuje dokładnie to samo od połowy 18 tygodnia a szczupła nie jestem i juz nieźle przytyłam . Co do torbieli.Miałam ogromniastą na lewym jajniku w grudniu.Została usunięta operacyjnie ale jedną z metod leczenia tej dolegliwości jest ciąża (było nam to proponowane)...powinna się wchłonąć Moją torbiel usunięto z częścią jajnika a w czerwcu poczeliśmy ...bliźniaki . pozdrawiam Odpowiedz Link
koma.edziecko Re: Termin porodu -MARZEC 2005 - torbiel 08.10.04, 11:39 Dzięki dziewczny ale moja raczej się nie wchłonie,ma rozmiary 7 na 5 cm i jest to potworniak, mimo okropnej nazwy podobno niegroźny ale takie się nie wchłaniają Zostawili mi go podczas poprzedniego CC trzy lata temu bo ratowali mi życie i nie było na to czasu, oczywiście nie zdążyłam go wyciąć a następnej ciąży nie planowałam. Mój lekarz jest dobrej myśli twierdzi że ciąży ona nie zagrozi i wytnie mi ją podczas drugiego CC.Jak będzie w praktyce zobaczymy,będę nalegała na częste usg żeby sprawdzać czy torbiel nie rośnie,i dzieciątko się dobrze rozwija. Jesteście kochane, całuski dla Was wszystkich, Agnieszka z Julka (2001) i Fasolką (03/2005) Odpowiedz Link
aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 12.10.04, 14:55 Jutro idę na konsultację do klinika na Kopernika, brrrrrrrr... Niby wszystko ok i to ma być wizyta pożegnalna, jednak bardzo się denerwuję. Napiszę, jak będę po. Kochane Maleństwo właśnie mnie kopnęło, na pocieszenie Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 12.10.04, 15:27 Aska1972 czekamy na dobre wiadomości))))) Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 13.10.04, 12:14 Niedawno pisałam, że chyba czuję ruchy dzidzi a teraz przez parę dni nic już nie czuję........a tak chciałabym już wyraźnie i codziennie je odczuwać. W tym momencie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży. Jak mnie mdliło było źle, jak przestało też jest źle. Ja już chyba sama nie wiem czego chcę. We wtorek mam wizytę u gin i tego także się boję........czy wszystko będzie ok? Odpowiedz Link
ewa891 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 15.10.04, 15:17 Witaj. Niczym się nie martw bo wszystko napewno bedzie ok. Dzidziuś prawdopodobnie jest super zdrowy ,chciał sobie tylko troche odpocząć i poleniuchować.Myśle żę za chwilke będziesz chciała troszke odpocząć od baraszkowania Twojego maleństwa w brzuszku a tu nic z tego nie będzie . Głowa do góry i uśmiechnij się -jesteś mamą. Odpowiedz Link
alice1 Re: :)))) 15.10.04, 15:40 Dzięki Ewa, już mi lepiej)) wczoraj miałam taki marudny dzień ale dziś jest ok. Choć nadal z utęsknieniem czekam na jakieś nieśmiałe ruchy)))) Odpowiedz Link
ewa891 Re: :)))) 16.10.04, 13:58 Witaj Alice 1 jak dzisiaj z humorkiem .Mam nadzieje że lepiej.Pozdrawiam Was gorąco i myśle że dzisiaj dostaniesz niezłego kuksańca od Twojego Maleństwa.Prosze daj mi zaraz znać ewa Odpowiedz Link
alice1 Re: :)))) 16.10.04, 18:29 Hej!!! Dopiero wróciłam z pracy, a humorek(?), dziękuję dobrze))) Kuksańca niestety jeszcze nie dostałam, ale muszę się przyznać, że wyskoczył mi niezły brzuszek.....tak jakoś dziwnie nagle))) A co u Was???? Odpowiedz Link
ewa84 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 15.10.04, 10:41 Witam , mój tzn. nasz termin porodu przypada na koniec lutego . W związku z tym mamy podobne terminy porodu Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 15.10.04, 19:06 Witam! Jestem w średnio fajnym nastroju....uhhhhhhhhhh.Też nie czuje żadnych ruchów dzieci przez kilka już dni...o ile tamto co czułam było ruchami .Zaczęłam 20 tydzień i myślałam,że teraz to już będą kopać dzieciaki!A tu nic! Do tego w poniedziałek zaczęliśmy remont i ewakuowaliśmy się do moich rodziców....po kilku dniach już chciałam wracać i wróciłam.A tu!!!!!!!!Sajgon!Wszędzie pył i kurz, brudno.Posprzątałam...za godzinę brudno.Do tego to kiepskie psyche i brak ruchów i z mężem już nawet troszkę się kłócę.....ojjjjjjjj Usg mam za tydzień, remont jeszcze z miesiąc (jak dobrze pójdzie) i obym z mężem się mocniej nie pokłóciła przez te nerwy. Pozdrawiam i ściskam Sula i 2 komary (20 tydzień) Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.10.04, 11:07 Cześć! Już dzisiaj ciut lepiej .Rano "ktoś" położony niżej skopał moją lewą część brzucha- tak z boku.Było tak mocno,że wyczułam to pod ręką .Tak się cieszę i czekam na "ktosia" na górze (stało się to gdy leżałam rano na prawym boku)....wieczorkiem muszę to złapać dla tatusia "ktosiów". Pozdrawiam Sula i komary Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.10.04, 19:00 Ale super))) A ja ciągle jeszcze czekam na małe choćby znaki)) Odpowiedz Link
sula_i_komary Napiszcie co u Was :-) 19.10.04, 17:06 "Ktosie" coraz bardziej rozrabiają a ja padam.Czuje się jak na samym początku,śpię, jest mi słabo, nie mam siły by cokolwiek robić i poleguję . Do tej pory wyniki miałam bdb i nie brałam witaminek coby "Ktosie" nie były kolosami- bo to by mogło spowodować jeszcze wcześniejszy poród a chcę dotrwać choćby do 35 tygodnia.A tu jednak jakaś anemia ....a może nie? Czy też tak macie?? Sula i bliźniaki (20t5d) Odpowiedz Link
aguska25 Re: Napiszcie co u Was :-) 19.10.04, 17:33 Witam wszystkie marcowe mamuski!! Moje malenstwo juz kopie mnie od kilku dni. Niesamowite uczucie!!! Brzuszek mam juz duzy , dzidzia swoja droga tez jest duza ( lekarz mowil ze wielki brzdac)!!! Od kilku dni czuje sie strasznie zmeczona tak jak to bylo w pierwszych 3 miesiacach! I na dodatek miewam dziwne humory - biedni Ci nasi mezowie!!! Nie moge sie doczekac marca , Wy pewnie tez pozdrawiam trzymajcie sie cieplutko!!! Odpowiedz Link
alice1 Re: Napiszcie co u Was :-) 19.10.04, 19:53 Witam, właśnie wróciłam z wizyty u mojej ginki. Jak zwykle strasznie się bałam a okazało się, że niepotrzebnie)) W końcu słyszałam puls mojej dzidzi , wynosił 140 i to podobno ok)) Później było usg i oglądanie dzidzi, wszystko w normie)) A na następną wizytę mam mieć ze sobą kasetę i będziemy oglądać dzidzię bardzo szczegółowo, co będzie oczywiście nagrane na kasetę. Pani doktor powiedziała, że moją ciążę można już określić jako zdrową!!!! Tak strasznie się cieszę))))) Odpowiedz Link
aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 21.10.04, 10:27 Jestem po wizycie, w sumie oglądało mnie 3 lekarzy. Reasumując w skrócie: -waga od poczatku 4,5 na plusie, -tetno dziecka 130-140, -szyjka ok, troszkę byli zdziwieni, że nie mam bóli czy twardnień brzucha, bo szyjka się ewidentnie otwiera, na szczęście jeszcze nie jest groźnie, ale mam leżeć i pokażać się za 10 dni. Ale też padła teoria, że może dziecko uciskać i jak zmieni swoje położenie to się poprawi. Ja mam wrażenie, żę dziecko zmienia położenie co 5 min -mam zrobić bad. na toxo (???), dziwne to ale zrobię, -mam troszkę anemii, ale nie przyjmuje żanych witamin, więc chyba zacznę. Reszta bz, generalnie jestem zadowolona, bo cos się dowiedziałam, a nie tak jak w "kochanej" klinice. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 25.10.04, 17:19 90 % CHŁOPAKI.Rosną jak na drożdżach!!!!!!!!!!!!!wszystko jest dobrze, wody płodowe w normie, chłopaki rosną równiutko więc podam jedne wymiary : waga:468 +_ 99g BPD 53mm = 21w2d HC 191mm = 20w5d AC 153mm = 21w3d FL 33m = 20w4d Według naszych obliczeń to 21t4d. Chłopaki chyba spali bo nie machali łapkami jak ostatnio.Ułożeni są poprzecznie i obie pary nóg mam w lewym boku....ale o tym to i bez usg wiedziałam . Wszystko znowu nagraliśmy .W domu nie mamy video a ja już bym chciała to jeszcze raz zobaczyć /na spokojnie/. Pozdrawiam Tak się cieszymy!!!!! sula i chłopaki-bliźniaki/od początku mieliśmy takie przeczucie/ 21t4d Teraz musimy ochłonąć Odpowiedz Link
alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 26.10.04, 08:36 Super,super, super!!!!! Tak bardzo się cieszę, że wszystko oki))))))) Ja dopiero za 2 tyg będę nagrywać dzidzię i może poznam w końcu płeć Odpowiedz Link