Dodaj do ulubionych

Termin porodu -MARZEC 2005

• alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 06:31
      Co słychać dziewczyny, jak tam samopoczucie?
      We wtorek idę do ginki i jak zwykle się boję, czy wszystko będzie ok i tak
      dalej.....
      Ale my wszystkie chyba mamy taki strach przed wizytąsad((
      Zaczęłam II trymestr i nadal mnie jeszcze mdli, a mogłoby mi już odpuścić.....
      mam nadzieję, że już niedługo i dzidzia zlituje się nad mamusiąsmile)
      No cóż, zobaczymy.
      • malomi Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 08:25
        Nie ma lekko, ja jużjuto zaczyunam 15 tydzień i nadl mnie mdlismile))
        • sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 10:08
          U nas właśnie zaczyna się 16 tydzień .Przez dwa dni bardzo mocno bolała mnie głowa!Okropieństwo!W nocy nie spałam.Robiłam zimne okłady i smarowałam skronie amolem.Już nawet kupiłam APAP- ale na szczęście obeszło się bez niego.Nie chcę brać tabletek i byłam załamana,że nie dam rady.Oby bolało jak najrzadziej smile.
          Wam tego też życzę.
          Pozdrawiamy
          Paulina i bąbelki
          • malomi Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.09.04, 10:36
            ja od trzech dni cierpie na te cholerne bóle głowy. Już nie wytrzymuje.
            Obiecałam sobie, że jak dzisiaj nie przejdzie, to poratuje się jednak APAPem,
            chociaż nie chciałabym.
            • aguska25 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 17.09.04, 16:37
              Czesc dziewczyny , ja jestem w 14tc( termina na 13 marca) i niestety musze od
              samego poczatku lezec prawie caly czas. Jak pozwolili mi pochodzic to
              wyladowalam w szpitalu i od nowa leze. Ale czegoz sie nie robi aby tylko
              urodzic dziecko??? Biore duphaston od poczatku ciazy, nospe i bralam jakies
              inne leki na krwawienia. Mam brzeznie przodujace lozysko i raz delikatnie mi
              sie odkleilo. Staram sie byc pozytywnej mysli , ale czasami nachodza mnie
              obawy...Dobrze , ze jestescie i zawsze mozna sie wyzalic ... Trzymajcie sie AGA
              • domino1505 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 17.09.04, 19:27
                Cześć dziwczyny. JESTE TERAZ W 14 TYG. nASZCZĘŚCIE PRZESTAŁA MNIE BOLEĆ GŁOWA I
                MAM LEPSZY APETYT. Termin mam na 14 marca. Już chciałabym poczuć ruchy. Może za
                2 tygodnie je poczuję. Pozdrawiam
    • alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 21.09.04, 07:22
      Właśnie wybieram się na wizytę do mojej gin. I strasznie się boję......wyniki
      moczu chyba złe, jestem przeziębiona i na dodatek boli mnie węzeł chłonny pod
      pachą.......same paskudztwa.....choć mam nikłą nadzieję, że nie będzie aż tak
      tragicznie. Oby!!!!!
      Jestem jakaś taka rozbita......
      • alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 22.09.04, 07:31
        A jednak wizyta nie okazała się taka złasmile))))
        Bobas rozwija się prawidłowo, mierzyła karczek i też jest ok.
        Moje cudo ma już 65,5 mm, widziałam mózg, wątrobę,oczka, uszka,kręgosłup, nawet
        po 5 kosteczek na dłoniach, uda, stopy....itd., itd.
        Jestem szczęśliwa. I okazało się też, że moje wyniki nie są tak tragiczne jak
        już myślałam......dostałam Urosept na odkażenie dróg moczowych, mam pić
        conajmniej 2 litry wody mineralnej dziennie i dbać o siebiesmile)))
    • aniao3 7 marca :) 25.09.04, 23:27
      z pewna taka niesmialoscia i baaardzo duza nadzieja sie wpisuje smile
      7 marca - kilka dni przed Malomi smile
      za pol godziny Zabka zacznie 17 tc.
      Jak dotad wszystko ok, choc czekam na wyniki w 23 tc - wtedy zaczely sie
      problemy z rozwojem mojej coreczki. Jesli to dziecko ma ten sam gen - wole nie
      myslec. Ale podobno szanse na taka powtorke sa bardzo niewielkie (to byla tak
      nietypowa mutacja ze praktycznie nie ma do niej medycznych opisow)
      Sule - strasznie sie ciesze ze to blizniaki smile
      I mam nadzieje ze u was wszystko bedzie ok.
      Sciskam
      anka
      • sula_i_komary Re: 7 marca :) 26.09.04, 08:54
        Dziękujemy smile.U nas też już 17 tydzień, termin mamy na 10 marca.Do tej pory
        wszystko przebiega pomyślnie i czuje się świetnie- czekam na jakiekolwiek
        ruchy smile.
        pozdrawiam
        Sula i Bliźniaki
    • kasik_30 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 06.10.04, 10:16
      Poczytuję sobie już to forum od tygodnia, ale dopiero teraz znalazłam ten
      temat. Mam termin na 26 marca i muszę się już po mału zacząć rozglądać za
      nowymi ubraniami, bo w stare zaczynam się już nie mieścić.
      Sule gratuluję bliźniaków, mi się marzyłsmile

Pozdrawiam 16tc 5d
      • alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 07.10.04, 13:52
        Jestem w trakcie 16tc i jak zwykle jestem pełna obawsad
        Czytam , że niektóre z was już nie mieszczą się w stare ciuchy.........a ja
        nadal się mieszczę, czy to źle? Trochę się tym martwięsad((
        Moja waga nadal stoi w miejscu.

Poza tym od kilku dni czuję (sporadycznie) w dole brzucha takie drgania,
        wibracje............ przez chwilkę a później już nic.
        Czyżby to dzidzia??? Za wcześnie chyba???????????????
    • koma.edziecko Re: Termin porodu -MARZEC 2005 07.10.04, 13:33
      Ja mam termin na 27 marca więc Wielkanoc będzie wyjątkowa smile
      To moja trzecia ciąża, mam za sobą poronienie i trzyletnią córeczkę Julcię,
      w każdej plamiłam ale teraz już jest wszystko dobrze - oprócz wielkiego
      torbiela na janiku, dzidziuś ma już 104 mm i waży 200g, męczą mnie jeszcze
      wymioty na szczęście coraz rzadziej i potworne bóle głowy wczoraj nie
      wytrzymałam i wzięłam jeden apap.
      Pozdrawiam wszystkie marcóweczki,Agnieszka
      • aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 07.10.04, 18:56
        Cześc Agnieszko smile
        jaką dużą masz te torbiel? Ja miałam 5 na 6 cm i całkowicie się wchłonęła,
        podobno dzięki ciąży. Może u Ciebie też tak się stanie. Życzę Ci tego z całego
        serca smile
        • sula_i_komary Pozdrawiam Was! 07.10.04, 19:20
          Alice 1-Pewnie,ze skoro jesteś szczupła i nic nie przytyłaś (pozazdrościć) smile to czujesz juz ruchy dzidzi.Ja czuje dokładnie to samo od połowy 18 tygodnia a szczupła nie jestem i juz nieźle przytyłam sad.
          Co do torbieli.Miałam ogromniastą na lewym jajniku w grudniu.Została usunięta operacyjnie ale jedną z metod leczenia tej dolegliwości jest ciąża (było nam to proponowane)...powinna się wchłonąć smile
          Moją torbiel usunięto z częścią jajnika a w czerwcu poczeliśmy ...bliźniaki smile.
          pozdrawiam
    • koma.edziecko Re: Termin porodu -MARZEC 2005 - torbiel 08.10.04, 11:39
      Dzięki dziewczny ale moja raczej się nie wchłonie,ma rozmiary 7 na 5 cm i jest
      to potworniak, mimo okropnej nazwy podobno niegroźny ale takie się nie
      wchłaniają sad Zostawili mi go podczas poprzedniego CC trzy lata temu bo
      ratowali mi życie i nie było na to czasu, oczywiście nie zdążyłam go wyciąć a
      następnej ciąży nie planowałam.
      Mój lekarz jest dobrej myśli twierdzi że ciąży ona nie zagrozi i wytnie mi ją
      podczas drugiego CC.Jak będzie w praktyce zobaczymy,będę nalegała na częste usg
      żeby sprawdzać czy torbiel nie rośnie,i dzieciątko się dobrze rozwija.
      Jesteście kochane, całuski dla Was wszystkich, Agnieszka z Julka (2001) i
      Fasolką (03/2005)
    • aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 12.10.04, 14:55
      Jutro idę na konsultację do klinika na Kopernika, brrrrrrrr...
      Niby wszystko ok i to ma być wizyta pożegnalna, jednak bardzo się denerwuję.
      Napiszę, jak będę po. Kochane Maleństwo właśnie mnie kopnęło, na pocieszenie smile
      • alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 12.10.04, 15:27
        Aska1972 czekamy na dobre wiadomoścismile)))))
        • alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 13.10.04, 12:14
          Niedawno pisałam, że chyba czuję ruchy dzidzi a teraz przez parę dni nic już
          nie czuję........a tak chciałabym już wyraźnie i codziennie je odczuwać.
          W tym momencie w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży. Jak mnie mdliło było źle,
          jak przestało też jest źle. Ja już chyba sama nie wiem czego chcę.
          We wtorek mam wizytę u gin i tego także się boję........czy wszystko będzie ok?
          • ewa891 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 15.10.04, 15:17
            Witaj. Niczym się nie martw bo wszystko napewno bedzie ok. Dzidziuś
            prawdopodobnie jest super zdrowy ,chciał sobie tylko troche odpocząć i
            poleniuchować.Myśle żę za chwilke będziesz chciała troszke odpocząć od
            baraszkowania Twojego maleństwa w brzuszku a tu nic z tego nie będzie . Głowa
            do góry i uśmiechnij się -jesteś mamą.
            • alice1 Re: :)))) 15.10.04, 15:40
              Dzięki Ewa, już mi lepiejsmile)) wczoraj miałam taki marudny dzień ale dziś jest
              ok. Choć nadal z utęsknieniem czekam na jakieś nieśmiałe ruchysmile))))
              • ewa891 Re: :)))) 16.10.04, 13:58
                Witaj Alice 1 jak dzisiaj z humorkiem .Mam nadzieje że lepiej.Pozdrawiam Was
                gorąco i myśle że dzisiaj dostaniesz niezłego kuksańca od Twojego
                Maleństwa.Prosze daj mi zaraz znać ewa
                • alice1 Re: :)))) 16.10.04, 18:29
                  Hej!!! Dopiero wróciłam z pracy, a humorek(?), dziękuję dobrzesmile)))
                  Kuksańca niestety jeszcze nie dostałam, ale muszę się przyznać, że wyskoczył mi
                  niezły brzuszek.....tak jakoś dziwnie naglesmile)))
                  A co u Was????
    • ewa84 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 15.10.04, 10:41
      Witam , mój tzn. nasz termin porodu przypada na koniec lutego . W związku z tym
      mamy podobne terminy porodu
      • sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 15.10.04, 19:06
        Witam!
        Jestem w średnio fajnym nastroju....uhhhhhhhhhh.Też nie czuje żadnych ruchów dzieci przez kilka już dni...o ile tamto co czułam było ruchami sad.Zaczęłam 20 tydzień i myślałam,że teraz to już będą kopać dzieciaki!A tu nic!
        Do tego w poniedziałek zaczęliśmy remont i ewakuowaliśmy się do moich rodziców....po kilku dniach już chciałam wracać i wróciłam.A tu!!!!!!!!Sajgon!Wszędzie pył i kurz, brudno.Posprzątałam...za godzinę brudno.Do tego to kiepskie psyche i brak ruchów i z mężem już nawet troszkę się kłócę.....ojjjjjjjj

Usg mam za tydzień, remont jeszcze z miesiąc (jak dobrze pójdzie) i obym z mężem się mocniej nie pokłóciła przez te nerwy.
        Pozdrawiam i ściskam
        Sula i 2 komary (20 tydzień)
    • sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.10.04, 11:07
      Cześć!
      Już dzisiaj ciut lepiej smile.Rano "ktoś" położony niżej skopał moją lewą część brzucha- tak z boku.Było tak mocno,że wyczułam to pod ręką smile.Tak się cieszę i czekam na "ktosia" na górze (stało się to gdy leżałam rano na prawym boku)....wieczorkiem muszę to złapać dla tatusia "ktosiów".
      Pozdrawiam
      Sula i komary
      • alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 16.10.04, 19:00
        Ale supersmile)))
        A ja ciągle jeszcze czekam na małe choćby znakismile))
        • sula_i_komary Napiszcie co u Was :-) 19.10.04, 17:06
          "Ktosie" coraz bardziej rozrabiają a ja padam.Czuje się jak na samym początku,śpię, jest mi słabo, nie mam siły by cokolwiek robić i poleguję sad.
          Do tej pory wyniki miałam bdb i nie brałam witaminek coby "Ktosie" nie były kolosami- bo to by mogło spowodować jeszcze wcześniejszy poród a chcę dotrwać choćby do 35 tygodnia.A tu jednak jakaś anemia ....a może nie?
          Czy też tak macie??
          Sula i bliźniaki (20t5d)
          • aguska25 Re: Napiszcie co u Was :-) 19.10.04, 17:33
            Witam wszystkie marcowe mamuski!! Moje malenstwo juz kopie mnie od kilku dni.
            Niesamowite uczucie!!! Brzuszek mam juz duzy , dzidzia swoja droga tez jest duza
            ( lekarz mowil ze wielki brzdac)!!! Od kilku dni czuje sie strasznie zmeczona
            tak jak to bylo w pierwszych 3 miesiacach! I na dodatek miewam dziwne humory -
            biedni Ci nasi mezowie!!! Nie moge sie doczekac marca , Wy pewnie tez
            pozdrawiam trzymajcie sie cieplutko!!!
            • alice1 Re: Napiszcie co u Was :-) 19.10.04, 19:53
              Witam, właśnie wróciłam z wizyty u mojej ginki.
              Jak zwykle strasznie się bałam a okazało się, że niepotrzebniesmile))
              W końcu słyszałam puls mojej dzidzi , wynosił 140 i to podobno oksmile))
              Później było usg i oglądanie dzidzi, wszystko w normiesmile))
              A na następną wizytę mam mieć ze sobą kasetę i będziemy oglądać dzidzię bardzo
              szczegółowo, co będzie oczywiście nagrane na kasetę.
              Pani doktor powiedziała, że moją ciążę można już określić jako zdrową!!!!
              Tak strasznie się cieszęsmile)))))
    • aska1972 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 21.10.04, 10:27
      Jestem po wizycie, w sumie oglądało mnie 3 lekarzy. Reasumując w skrócie:
      -waga od poczatku 4,5 na plusie,
      -tetno dziecka 130-140,
      -szyjka ok, troszkę byli zdziwieni, że nie mam bóli czy twardnień brzucha, bo
      szyjka się ewidentnie otwiera, na szczęście jeszcze nie jest groźnie, ale mam
      leżeć i pokażać się za 10 dni. Ale też padła teoria, że może dziecko uciskać i
      jak zmieni swoje położenie to się poprawi. Ja mam wrażenie, żę dziecko zmienia
      położenie co 5 min smile
      -mam zrobić bad. na toxo (???), dziwne to ale zrobię,
      -mam troszkę anemii, ale nie przyjmuje żanych witamin, więc chyba zacznę.
      Reszta bz, generalnie jestem zadowolona, bo cos się dowiedziałam, a nie tak jak
      w "kochanej" klinice.
      Pozdrawiam
    • sula_i_komary Re: Termin porodu -MARZEC 2005 25.10.04, 17:19
      90 % CHŁOPAKI.Rosną jak na drożdżach!!!!!!!!!!!!!wszystko jest dobrze, wody płodowe w normie, chłopaki rosną równiutko więc podam jedne wymiary :
      waga:468 +_ 99g
      BPD 53mm = 21w2d
      HC 191mm = 20w5d
      AC 153mm = 21w3d
      FL 33m = 20w4d

Według naszych obliczeń to 21t4d.
      Chłopaki chyba spali bo nie machali łapkami jak ostatnio.Ułożeni są poprzecznie i obie pary nóg mam w lewym boku....ale o tym to i bez usg wiedziałam smile.
      Wszystko znowu nagraliśmy .W domu nie mamy video a ja już bym chciała to jeszcze raz zobaczyć /na spokojnie/.
      Pozdrawiam
      Tak się cieszymy!!!!!
      sula i chłopaki-bliźniaki/od początku mieliśmy takie przeczucie/ smile
      21t4d
      Teraz musimy ochłonąć smile
      • alice1 Re: Termin porodu -MARZEC 2005 26.10.04, 08:36
        Super,super, super!!!!!
        Tak bardzo się cieszę, że wszystko okismile)))))))
        Ja dopiero za 2 tyg będę nagrywać dzidzię i może poznam w końcu płećsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka