mejdejka 20.09.04, 20:49 agnesm ,dzisiaj miałaś mieć robione USG I co ??? jak było? daj znać ,co i jak? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alice1 Re: kochana AGNESM1 jak tam USG???czekamy na rela 21.09.04, 07:32 Czekamy na dobre wieści)) Odpowiedz Link
agnesm1 Re: kochana AGNESM1 jak tam USG???czekamy na rela 21.09.04, 08:41 Hej Dziewczyny Dzięki wielkie za pamięć . Niby lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń - łożysko powędrowało do góry, dzidzia rośnie, widziałam serduszko i niestety tylko serduszko, bo lekarz był oschły i mało wylewny... Myślałam, że jak pójde z mężem to będzie więcej pokazywał i tłumaczył, a on standardowo wpatrzył się w monitor - mąż ciut więcej widział, ale też liczył na więcej... dostałam tylko opis do USG bez żadnych zdjęć dzidzi... oczywiście płci sie nie dowiedziałam, bo ten lekarz jak nie dostanie w łape to milczy jak grób Ale pocieszam sie, że ide na USG 3D i bedzie trwalo z tego co wiem nawet ok. godziny i licze, ze wtedy lekarz powie nam dokładnie co i jak... ale mniejsza o to - może pomożecie mi rozszyfrować dwa skróty z opisu USG, bo ja znam znaczenie tylko jednego... BR - 49 -> 20/21 tc. AB - 44 -> 19/20 tc. FL (długość kości udowej z tego co wiem) - 32 -> 19/20 tc. może któraś z Was orientuje się co oznacza BR i AB ??? Poza tym napisał mi, że położenie płodu podłużnie miednicowe ASP i ruchy płodu widoczne, łożysko na tylnej ścianie, wody płodowe w normie - no i to była jego wylewność - bo poza tym pokazał nam tylko serduszko, a ja tak liczyłam że zobacze fikającego dzidziulka... Pozdrawiam Agnesm niby szczesliwa, ale troche rozczarowana i maly 20 tyg. jak to okreslil lekarz chudziutki Dzidziulek Odpowiedz Link
mejdejka interpretacja wyników USG 21.09.04, 09:07 www.noworodek.pl/modules.php?name=USG podaje link gdzie możesz sprawdzic wyniki USG POZDRAWIAM Odpowiedz Link
agnesm1 Re: interpretacja wyników USG 21.09.04, 16:00 Znam ta strone, ale tam jest tylko FL a reszty nie ma... i nigdzie nie moge znalezc niestety Agnesm Odpowiedz Link
misiabella Re: interpretacja wyników USG 21.09.04, 17:38 To super,że wszystko jest ok. Ale co to za lekarz???? Odpowiedz Link
agnesm1 Re: lekarz... 21.09.04, 21:36 No coz, moj lekarz niestety w tej przychodni nie robi USG tylko dostaje od niego skierowanie do tego sztywniaka... zna sie na rzeczy podobno, ale jest oschły i malo wylewny... ale 14 X mamy umowione juz USG 3D wiec wtedy zobaczymy co nasza dzidzia porabia i co kryje miedzy nozkami Agnesm Odpowiedz Link