Dodaj do ulubionych

czerwiec2005

19.10.04, 21:36
witam Was wszystkie ponownie. dzięki bardzo za ostatnie krzepiące listy;
czuję się lepiej, uspokoiłam się i czekam już teraz tylko na czwartkową
wizytę u lekarza. Mam nadzieję, ze po ostatnich grzybicowych sensacjach ani
śladu.
A która z Was ma termin czerwcowy?
Obserwuj wątek
    • maretina Re: czerwiec2005 20.10.04, 08:16
      ja zalapie sie na koniec czerwcasmile. w sobote mam pierwsza wizytewink
      • anulka1976 Re: czerwiec2005 20.10.04, 22:03
        ale fajnie! to jesteśmy we dwie. a skąd jesteś, jeśli moge spytać?
        • maretina Re: czerwiec2005 21.10.04, 08:18
          olsztynsmile
    • maretina Re: czerwiec2005 21.10.04, 09:11
      a tak w ogole to jak sie czujesz?
      bo mi ciezko uwierzyc w ciaze. gdyby nie chwilowe pobolewanie brzucha i czasowe
      zachcianki, to bym nie wiedziala, ze jestem w ciazy!smile
      • anulka1976 Re: czerwiec2005 21.10.04, 21:57
        fajnie, że odpisałaś! jeśli chodzi o mnie, czuję się dobrze, nawet bardzo. Tak
        naprawdę żadnych klasycznych objawów ciążowych nie mam i mimo wszystko trochę
        mnie to martwi. oczywiście spragniona porannych mdłości nie jestem, ale po
        prostu ciążko mi w tę ciążę uwierzyć.
        dziś byłam u lekarza, głównie po to, żeby sprawdził czy ostatnia infekcja
        została zaleczona. I w sumie jest ok, więc poza standardowymi skierowaniami na
        badania, dostałam zaproszenie za miesiąc. to dla mnie strasznie odległy termin,
        chciałabym coś więcej wiedzieć i to czekanie jest przeokropne... Ale tak musi
        być i koniec.
        A Ty jesteś już może po jakiś badaniach? Pozdrawiam cieplutko! pisz do mnie
        często
        • maretina Re: czerwiec2005 22.10.04, 07:51
          hejsmile
          jutro mam pierwsza wizyte u gina, mam nadzieje, ze potwierdzi Ciaze, bo tak
          samo jak Ty nie mam nic ciazowego w samopoczuciu.... no moze tolerancja mi sie
          obnizyla i latwo mnie z rownowagi wyprowadzic;D, troszke bola piersi i to
          wszystkosmile. boje sie, ze jutro lekarz powie: pani sie wydaje pani marto!wink
          z badan robilam tylko 4 razy beta hcg, zeby przyrost sprawdzic, progesteron i
          estradiol. zobaczymy co teraz mi dadzasmile
          pozdrawiam
          marta
          • tiga76 Re: czerwiec2005 25.10.04, 21:17
            Hej, ja też liczę na czerwcowego ludka smile
            Za 3 tygodnie mam USG i już nie mogę się doczekać.
    • basiak95 Re: czerwiec2005 28.10.04, 04:33
      Czesc, to ja,nastepna czerwcowka. Termin mam na 21 czerwca. Chyba fajnie rdozic
      w czerwcu. Pierwsze dziecko (ma teraz roczek) rodzilam w pazdzierniku.
      • maretina Re: czerwiec2005 28.10.04, 08:03
        basiak95 napisała:

> Czesc, to ja,nastepna czerwcowka. Termin mam na 21 czerwca. Chyba fajnie
        rdozic
        >
        > w czerwcu. Pierwsze dziecko (ma teraz roczek) rodzilam w pazdzierniku.
        hej, taki sam termin sobie wyliczylamwink))
        • romilka Re: czerwiec2005 28.10.04, 11:17
          Ja mam termin na 24 czerwca 2005!!We wtorek byłam na usg,zarodek ma 10 mm ale
          jest zanisko zagniezdzony,ciaza jest zagrozona!!bedzie dobrze!!Boli mnie
          brzuszek!!pozdrawiam!!Jestem z Warszawy (Miedzylesie)mam 25 lat,to nasze
          pierwsze dziecko!!
          moj nr gg 1835153
          • anulka1976 Re: czerwiec2005 28.10.04, 21:29
            jesli macie termin czerwcowy, a dokladnie koniec czerwca, tak jak ja, to
            zaczyna nam sie 7 tydzien ciazy, tak? wedlug tego, co wyczytalam, dzidzia ma
            teraz ok. 5 mm, a tymczasem czytam tu, ze jedna z Was byla juz na usg i
            dlugosc malucha to 10 mm. jak to w koncu jest. oczywiscie wiem, ze to moga byc
            sprawy indywidualne, ale jakos tak mnie to zaskoczylo. A poza tym dlaczego
            jestescie juz po usg, a ja mam dopiero pojsc za okolo miesiac? od czego zalezy
            wysylanie kobiety na to badanie po raz pierwszy?
            pozdrawiam serdecznie
    • adju jestem czerwiec...2004 28.10.04, 21:55
      Dziewczyny
      Bardzo ucieszyłam się jak zobaczyłam ten tytuł postu-będę dzięki Wam jeszcze
      raz mogła "pochodzić" w ciąży wink
      Trzymam kciuki za godne przyjęcie dodatkowych kilogramów i co najważniejsze
      życzę Wam zdrowej,spokojnej ciąży i ślicznych milusińskich bobasków
      Buziaki
      Justa
      • romilka Re: jestem czerwiec...2004 29.10.04, 12:13
        czesc!!to moj maluch ma juz 10 mm,tak wykazało usg.lecze sie prywatnie i po
        badaniu normalnym lekarz zabrał mnie na usg.mysle ze wazne jest aby sprawdzic
        czy szystko jest ok.teraz wiekszosc gabinetow prywtnych ma usg na miejscu.Moja
        dzidzi(faslka)jest chyba dosc duza.gdyby nie to badanie usg to nie wiedziałabym
        ze jest cos nie tak i pwnie nie uwazałabym az tak na siebie(musze lezec przez 3
        tg)Zrodek za nisko zagniezdził sie w macicy i jest zagrozenie poronieniem.Idz i
        popros o usg!!powodzenia!
      • gumecka Ja jeszcze raz. 02.11.04, 12:04
        Macie jakies dolegliwosci ciazowe? Ja oprocz strasznie bolacych piersi to nic
        nie mam i moze troche do ubikacji latam.
    • ata733 Re: czerwiec2005 31.10.04, 11:25
      Czesc!
      Czerwiec ma byc tez moim miesiacem (termin-27.06.2005). Jestem juz po
      pierwszej wizycie u lekarza. Moja dzidzia ma 8 mm, troche sie martwie czy to
      nie za malo pod koniec 6-tego tygodnia . Ale wazne ze jest i ze jest dobrze
      ulozona. Teraz czekam z niecierpiwoscia na nastepna wizyte za dwa tygodnie, bo
      wtedy powinno juz chyba bic serduszko.
      • anita53 Re: czerwiec2005 31.10.04, 17:50
        I ja tez chyba dolacze. Calkowita pewnosc bede miala dopiero w sobote po
        omowieniu wynikow hcg i usg(piatek). Na razie boje sie jeszcze cieszyc.
        Pozdrawiam
    • gumecka Ja chyba tez czerwiec. 02.11.04, 12:01
      Witam1
      Ja tez bede chyba czerwcowa ale tego dowiem sie dopiero za dwa tygodnie, wg
      kalkulatorkow mam termin na koniec czerwca. Narazie moja dzidzia ma 12mm i dla
      mnie jest slodziutka, karmimy sie tabletkami dla bezpieczenstwa ale jest
      ok.pozdrawiam
      jola
    • elagodzi Re: czerwiec2005 02.11.04, 13:27
      Więc chyba i ja dołączę smile chociaż będę spokojna dopiero po dzisiejszym usg. Na
      pierwszym - robionym 2 tygodnie temu - widoczny był jedynie pęcherzyk ciążowy,
      ale bhcg rośnie i lekarz twierdzi, że teraz to już na pewno coś zobaczę.
      Mój termin liczony z OM to 19 czerwca. Cieszę się i trzęsę ze strachu
      jednocześnie. Moja córeczka urodziła się martwa w maju br w 36tc. Czy teraz
      będzie dobrze.

Ela
    • agatkaros Re: czerwiec2005 03.11.04, 13:16
      Witam Cię, ja mam termin na 28 czerwca 2005 r. W lipcu br poroniłam i boję się
      trochę, teraz jestem w 6 tygodniu, ale biore leki i wierzę, zę tym razem się
      uda. Pozdrówka
      • elagodzi Musi być dobrze 04.11.04, 10:08
        Cześć,

musimy wierzyć, że teraz będzie juz dobrze. Na wtorkowym usg moja dzidzia miała
        9mm i biło już serduszko smile Czuję sie słaba i strasznie mnie mdli sad ale jak
        powiedział lekarz to dobry objaw.
        Kochane gdzie jesteście?
        Pozdrawiam,
        Ela
    • gumecka Do agatkaros. 04.11.04, 11:40
      Ja tak ja ty poronilam ale koniec czerwca i teraz tez lykam tabletki ale jest
      ok i zobaczysz bedzie dobrze, trzymam kciuki za nas.Pozdrawiam
      jola
    • anulka1976 Re: czerwiec2005 05.11.04, 09:10
      witam Was ponownie!
      jakoś szybko minął ten tydzień, a mnie ciągle nie było po drodze do komputera i
      ostatecznie nie zaglądałam tu długo. A dziś okazuje się, że czerwcowych mam
      zrobiło się całkiem sporo i pewnie będzie przybywać. Suuuper!
      A u mnie właściwie bez zmian, no może jedna, przejściowa - wczoraj strasznie
      bolał mnie brzuch; przelezałam całe popołudnie i wieczór i czułam się bardzo
      wypluta. Dzis już w porządku, oby tak dalej.
      Powiem Wam, że ja sobie żyję w błogiej nieświadomości. Czekam na wizytę za 2
      tyg. i wtedy pewnie odbędzie się pierwsze usg. To moja pierwsza ciąża i lekarz
      ustalił standardową kolejność badań. na początku się buntowałam, bo Wy tu
      prawie wszystkie widziałyście swoje maleństwa na ekranie, a ja jeszcze nie, ale
      moja kolezanka- położna uspokoiła mnie, ze pierwsze usg zazwyczaj robi się
      właśnie między 10-12 tyg.Juz mi troche lepiej na duszy, chociaż też bym chciała
      wiedzieć ile mm ma mój mały Miś i czy rozwija się tak jak powinien. Ale muszę
      uzbroić sie w cierpliwość.
      A tak w ogóle to wczoraj zaczęliśmy 8 tydzień razem. Pozdrawiamy Was wszystkie.
      Buziaki, Ania i kTOŚ (może Zuzia?)
      • elagodzi Re: czerwiec2005 08.11.04, 10:47
        Aniu,

zazdroszczę Ci tej błogiej nieświadomości smile Dla mnie każda wizyta to
        niesamowity stres. Czuję się jak przed egzaminem. Czy wszystko jest dobrze? Czy
        teraz się uda? A dzisiaj kolejna wizyta ...

Pozdrawiam,
        Ela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka