juch 30.01.05, 21:33 Proszę podpowiedzcie, czy dość mocny ból jajnika ( z niewielkimi przerwami w ciągu dnia) od kilku dni może oznaczać ciążę pozamaciczną - prosze jak znacie napiszcie objawy - dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bami_ol Re: Pyt. o pozamaciczną 31.01.05, 11:02 Ja przeżyłam ciążę pozamaciczną. U mnie pierwsze objawy to zawroty głowy, mroczki przed oczami, ogólne osłabienie organizmu, spadek ciśnienia, krwawienie z dróg rodnych i bół w dole brzucha. Ja nie mogłam określić czy to był ból w okolicach jajnika? Najlepiej idź do lekarza ginekologa, który posiada w gabinecie USG. Jeśli jest dobrym fachowcem od razu stwierdzi ciążę pozamaciczną. Oprócz tego da ci skierowanie na dodatkowe badania min: beta-HCG. JEŚLI PODEJRZEWASZ CIĄŻĘ POZAMACICZNA SKONTAKTUJ SIĘ Z GINEKOLOGIEM. TO JEST STAN ZAGROŻENIA ŻYCIA KOBIETY!!!!!!!!!! basia i ktośka Odpowiedz Link
juch Byłam 31.01.05, 11:07 Własnie wróciłam od lekarza, jest zaniepokojony, w jamie macicy majaczy jakiś cień, ale jajowód też rozszerzony, podejrzewa pozamaciczną. Jestem załamana, to już 3 ciąża nieudana...rozpacz Odpowiedz Link
bami_ol Re: Pyt. o pozamaciczną 31.01.05, 11:37 Dał ci skierowanie na badanie beta-hcg basia i ktośka Odpowiedz Link
juch Re: Pyt. o pozamaciczną 31.01.05, 12:24 Nie, nie dał, kazał przyść w czwartek na usg, chciał mnie do szpitala położyć, ale powiedzial, że mogę również do tego czasu w domu posiedzieć... Odpowiedz Link
mala00 Re: Pyt. o pozamaciczną 31.01.05, 22:58 Ja bylam w pozamacicznej i nic mnie nie bolalo mialam tylko normalny okres.napisz który to dzień cyklu,oznacz koniecznie hcg to da ci bardzo dużo i czy plamienie jest krwiste czy tylko różowe.? Odpowiedz Link
mala00 Re: Pyt. o pozamaciczną 31.01.05, 23:02 Przepraszam pomylilam się -ty chyba nie plamisz.Hcg jest bardzo ważne,bo jeżeli jest wystarczająco wysokie na dany dzień cyklu to jest szansa,że to normalna ciąża,jeżeli jest dużo za niskie to zly znak. Odpowiedz Link
juch Re: Pyt. o pozamaciczną 01.02.05, 10:31 Tak - nie plamię i trochę się łudzę, że lakarz się myli... Pojutrze idę na ostateczne usg i po nim mam być 100% pewna, nie wiem więc czy teraz robić betę i tak sie wszystko zaraz wyjaśni, strasznie sie boję... Odpowiedz Link
juch Co robić ??? 01.02.05, 17:49 Zaczęłam poplamiać, nic mnie nie boli, nie wiem co mam robić, mogę poczekać w domu do jutra??? Odpowiedz Link
agnesm1 Re: Co robić ??? 01.02.05, 18:38 Ja bym rozwazyla odwiedzenie izby przyjec oddzialy gin.-poloz... tylko wtedy moga Cie zatrzymac na obserwacje... w sumie malo prawdopodobne zeby stwierdzili cos wiecej niz Twoj lekarz na tym etapie... a jesli chodzi o bol jajnika (okolic jajnika) - to mnie tez troche pobolewalo, a teraz jestem w 39 tyg. wiec moze byc to oznaka ciazy pozamacicznej ale nie musi... a w przypadku plamienia (oczywiscie wywolanego niedomoga cialka zoltego) polowa sukcesu to lezenie no i leki... Pozdrawiam cieplo i mam nadzieje, ze plamienie szybko minie... a na USG zobaczysz male pikajace serduszko Agnesm i 39 tyg. Dominik Odpowiedz Link
juch Re: Co robić ??? 01.02.05, 18:45 Tak zrobię, jutro z rańca pędzę do gina, jak narazie plamienie się nie nasila, ale jego kolor nie podoba mi się - różowy, mam nadzieję, że przez noc się uspokoi i rano zobaczymy co z tym fantem zrobić - Dzięki Odpowiedz Link
beciaf Re: Co robić ??? 02.02.05, 00:36 Droga Justynko, czekałam na wieści od Ciebie, przeglądałam różne fora i trafiłam na ten wątek... Mam nadzieję, że dość już cierpienia, teraz musi być dobrze... Myślą i modlitwą jestem przy Tobie. Odpowiedz Link
bami_ol do JUCH 02.02.05, 11:58 Juch napisz co u ciebie? Czy poszłaś do lekarza? Ja plamiła przez ok 2 tygodnie, bo myślałam, że mam marny okres a tu Odpowiedz Link
jo26 do Beciaf 02.02.05, 13:14 Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałam ale miałas 2 tygodniowe plamienie, a pozniej sie okazalo ze to pozamaciczna, czy zdrowa ciąża? Bo ja mam tez taką ciezką sytuację. testy nie wykazuja ciaży, 14-01 wizyta u lekarza, który po badaniu ginekologniczny stwierdził "najprawdopodobniej ciąża". 06-01 miałam taki dziwny okres średnio obfity 2-3 dni, 14-01 było badanie. Teraz mam @ drugi dzien taka sama jak wczesniej. Po badaniu usg normalnym nie dopochwowym powiekszona jam brzuszna. Testy negatywne, wiec chyba ciąży nie ma ale jakies odczucie mi mówi że jest, tylko nie prawidłowa. Czy moze to byc ciąża pozamaciczna? Czy warto zrobic bete z krwi. Dodam ze w październiku miałam poronienie samoistne. I pozniej cykle były w miare równe i normalne 2 w terminie 5-6 dni. A od tych dwóch cykli pomieszało mi sie i do tego to stwierdzenie lakarza. Niepokoi mnie to bardzo? pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi co zrobic? Asia Odpowiedz Link
juch wrócilam do świata zywych 02.02.05, 13:44 Cześć Dziewczyny Byłam u gina, miałam usg i nie jest to pozamaciczna. Stwierdził, że zgrubienia już nie ma i za bardzo nie wiem co to bylo. Wydaje mu się, że nie jestem w ciąży mimo testów. Jutro mam BHCG i zobaczymy, wszystko będzie jasne. Dziękuję za wsparcie i pozdrawiam - odezwę się jak coś będę wiedzieć. Aha - plamienie ustało. Odpowiedz Link
anneau Re: wrócilam do świata zywych 02.02.05, 20:08 Testy ciążowe Ci wyszły a w ciąży nie jesteś ? Mam nadzieję że jednak jesteś i wszystko jest w najlepszym porządku. Może jednak zmień lekarza? Po tym co napisałaś ten nie wydaje mi się godny zaufania... Ja po swoich przebojach z początku ciąży (jak mi powiedzieli że ciąza się nie rozwija bo mieli beznadziejny sprzęt USG i po prostu nie widzieli 3 mm dzieciaczka...) mam ochotę wszystkim radzic żeby konsultowali się 7 razy zanim się załamią.... trzymaj się cieplutko (a ja trzymam kciuki) pozdrawiam Anneau. Odpowiedz Link
bami_ol do jo26 06.02.05, 21:27 Dwutygodniowe plamienie zakończone ciążą pozamaciczną - niestety basia i ktośka Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Ja też się boję 03.06.05, 20:57 Dziewczyny, ja tez się bardzo boję, od 4 dni bola mnie jajniki zwłaszcza prawy jak nigdy przedtem. Zaczęło się d 3 dc podczas miesiaczki. Miesiaczka mi się juz skończyła a mnie nadal boli. Byłam wczoraj u gina, zbadał mnie normalnie przez pochwę, ale nie mógł mi zrobić USG bo sprzęt zepsuty. Z badania wyszło, że wszystko OK, kazał zrobic test ciążowy, zrobiłam dzis rano - wyszedł negatywny. Co ja mam o tym wszytskim myślec ? chyba jutro pójdę zrobic betę HCG może ona coś podpowie. Czy moze to byc ciąża pozamaciczna, jeśli miałam okres, dostałam go w terminie i test ciążowy wyszedł w 7 dc negatywny ? dodam, ze wczoraj robiłam ogólne badanie moczu i CRP - wyniki dobre. Boję się... Odpowiedz Link
juch Re: Ja też się boję 03.06.05, 21:36 Nie sądzę szczerze mówiąc, żeby to wogóle była ciąża. No pomyśl logicznie - testy negatywne, dostałas okres, ginio potwierdzil brak ciąży. Może po prostu pobolewa cię jajnik i tyle, może się podziębiłaś, może być wiele przyczyn. Nie martw się, zrób jak już chcesz Bhcg i bedziesz miała spokój. Czekam na wieści Odpowiedz Link
olciablue ta sama sytuacja 11.06.05, 20:10 Czesc dzewczyny. Asia, mam te sama sytuacje, i jestem mocno zestersowana. Brak okresu (juz 3 tyg), a chodzilam jak w zegarku, za mna proby 'zajscia', a testy negatywne, i uporczywy bol z lewej storny podbrzusza. testy z moczu lekarz robil mi juz 2 razy. Czy mozlwie zeby przy pozamacicznej byly ujemne? Co robic? Odpowiedz Link