ola9922 19.06.05, 15:56 prosze pomozcie biore fenoterol co 8h mial zapobiegac skurczom ale coraz czesciej bol podbrzusz powraca co robic wizyte mam dobiero za kilka dni Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anneau Re: fenoterol a bol 19.06.05, 16:23 Może zadzwoń do swojego lekarza ? Ja biorę 4 * po pół tabletki w ciągu dnia - ale od momentu jak zaczęłam brać też mam wrażenie że częsciej boli i częściej czuję skurcze. Wytłumaczyłam to sobie tak - że gdybym nie brała fenoterolu dolegliwości byłby jeszcze większe i nasilały by się z każdym tygodniem. Dzięki lekom nie jest tak źle - chociaż absurdalnie gorzej niż przed ich braniem... pozdrawiam Odpowiedz Link
plomyk Re: fenoterol a bol 19.06.05, 16:40 Ja tez biore fenoterol i to moja druga ciaza podtrzymywana tym lekiem. Co do boli w dole brzucha to jesli przy braniu fenoterolu nasilaja sie lub sa takie jak przy miesiaczce nalezy skontaktowac sie z lekarzem lub pojechac na izbe przyjec, zeby ktos skontrolowal szyjke. Bol w dole brzuch niestety moze swiadczyc o jej rozwieraniu sie a dawka 4 f nie jest granioczna do brania w domu W dole brzucha moga tez bolec wiezadla i to jest dobra widomosc) pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
mamusiabartusia Re: fenoterol a bol 19.06.05, 20:48 Najlepiej będzie jak zgłośisz się do lekarza. Zbada cię i od razu będzie wiedział co i jak. Odpowiedz Link
mogra1 Re: fenoterol a bol 20.06.05, 19:19 Ja brałam fenoterol co 6 h od 25 tgc i do końca ciągle miałam bóle. Coś jakby skurcze w czasie okresu. Za każdym razem jak mówiłam lekarce lądowałam w szpitalu a tam dostawałam zastrzyki pyralgina z papaweryną, które pomagały tylko na chwilę. Myślę, tak jak moja poprzedniczka, że lepiej brać i myśleć że bez fenoterolu byłoby gorzej. Dodatkowo brałam oczywiście no-spę lub scopolan (to chyba standard). Pozdrawiam i życzę powodzenia . Odpowiedz Link
zorka7 Re: fenoterol a bol 22.06.05, 20:30 J abrałam co 3 godziny - czyli 8 tabletek na dodę. Potem przeszliśmy na kroplówki, gdy ból był większy. Nie masz wcale sporej dawki. Po pierwsze - telefon do lekarza, lub na wszelki wypadek izba przyjęć. Odpowiedz Link
marikaow Re: fenoterol a bol 26.06.05, 20:40 ja bralam fenoterol co 4 h i 12 tabletek nospy na dobę 6 razy po 2, i tak mialam skurce i wtedy jechalam do szpitala i niestty zawsze tam zostawalam na kroplówkach bo ból w podbrzuszu informowal o rozwieraniu się szyjki, zatem lec do lekara albo do spitala Odpowiedz Link
dodadada Re: fenoterol a bol 14.07.05, 12:59 Nie wiem jakie są zalecenia twojego lekarza i jak powazny twój stan, ale ja po dwóch dawkach w 4-ym miesiącu stwierdziłam że po tym leku czuję się gorzej niż bez i do końca ciąży nie wzięłam tego do ust (ani nic innego)- moja Pani doktor zaakceptowała to samowolne odstawienie bez problemu, tym bardziej że nic niepokojącego później się nie działo. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
dodadada Re: fenoterol a bol 14.07.05, 13:01 jeszcze jedno mi przyszło do głowy, ja się bardzo dobrze czułam w drugiej ciąży biorąc luteinę - może tylko ona by ci wystarczyła (czasami brzuch mnie pobolewał i się spinał)- spyataj swojego lekarza. Dorota Odpowiedz Link