Dodaj do ulubionych

fenoterol a bol

19.06.05, 15:56
prosze pomozcie biore fenoterol co 8h mial zapobiegac skurczom ale coraz
czesciej bol podbrzusz powraca co robic wizyte mam dobiero za kilka dni
Obserwuj wątek
    • anneau Re: fenoterol a bol 19.06.05, 16:23
      Może zadzwoń do swojego lekarza ?
      Ja biorę 4 * po pół tabletki w ciągu dnia - ale od momentu jak zaczęłam brać
      też mam wrażenie że częsciej boli i częściej czuję skurcze. Wytłumaczyłam to
      sobie tak - że gdybym nie brała fenoterolu dolegliwości byłby jeszcze większe i
      nasilały by się z każdym tygodniem. Dzięki lekom nie jest tak źle - chociaż
      absurdalnie gorzej niż przed ich braniem...

pozdrawiam
    • plomyk Re: fenoterol a bol 19.06.05, 16:40
      Ja tez biore fenoterol i to moja druga ciaza podtrzymywana tym lekiem.
      Co do boli w dole brzucha to jesli przy braniu fenoterolu nasilaja sie lub sa
      takie jak przy miesiaczce nalezy skontaktowac sie z lekarzem lub pojechac na
      izbe przyjec, zeby ktos skontrolowal szyjke. Bol w dole brzuch niestety moze
      swiadczyc o jej rozwieraniu sie a dawka 4 f nie jest granioczna do brania w
      domusmile
      W dole brzucha moga tez bolec wiezadla i to jest dobra widomoscwink)
      pozdrawiam,
      Ania
      • mamusiabartusia Re: fenoterol a bol 19.06.05, 20:48
        Najlepiej będzie jak zgłośisz się do lekarza. Zbada cię i od razu będzie
        wiedział co i jak.
    • mogra1 Re: fenoterol a bol 20.06.05, 19:19
      Ja brałam fenoterol co 6 h od 25 tgc i do końca ciągle miałam bóle. Coś jakby
      skurcze w czasie okresu. Za każdym razem jak mówiłam lekarce lądowałam w
      szpitalu a tam dostawałam zastrzyki pyralgina z papaweryną, które pomagały
      tylko na chwilę. Myślę, tak jak moja poprzedniczka, że lepiej brać i myśleć że
      bez fenoterolu byłoby gorzej. Dodatkowo brałam oczywiście no-spę lub scopolan
      (to chyba standard). Pozdrawiam i życzę powodzenia .
      • zorka7 Re: fenoterol a bol 22.06.05, 20:30
        J abrałam co 3 godziny - czyli 8 tabletek na dodę. Potem przeszliśmy na
        kroplówki, gdy ból był większy. Nie masz wcale sporej dawki. Po pierwsze -
        telefon do lekarza, lub na wszelki wypadek izba przyjęć.
    • marikaow Re: fenoterol a bol 26.06.05, 20:40
      ja bralam fenoterol co 4 h i 12 tabletek nospy na dobę 6 razy po 2, i tak mialam skurce i wtedy jechalam do szpitala i niestty zawsze tam zostawalam na kroplówkach bo ból w podbrzuszu informowal o rozwieraniu się szyjki, zatem lec do lekara albo do spitala
    • dodadada Re: fenoterol a bol 14.07.05, 12:59
      Nie wiem jakie są zalecenia twojego lekarza i jak powazny twój stan, ale ja po
      dwóch dawkach w 4-ym miesiącu stwierdziłam że po tym leku czuję się gorzej niż
      bez i do końca ciąży nie wzięłam tego do ust (ani nic innego)- moja Pani doktor
      zaakceptowała to samowolne odstawienie bez problemu, tym bardziej że nic
      niepokojącego później się nie działo. Pozdrawiam Dorota
    • dodadada Re: fenoterol a bol 14.07.05, 13:01
      jeszcze jedno mi przyszło do głowy, ja się bardzo dobrze czułam w drugiej ciąży
      biorąc luteinę - może tylko ona by ci wystarczyła (czasami brzuch mnie
      pobolewał i się spinał)- spyataj swojego lekarza. Dorota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka