3-martek 11.05.08, 21:19 Kobietki, w jakiej dawce przyjmujecie heparynę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madasia Re: pytanie o heparynę 13.05.08, 09:15 Dawka klasyczna to przewaznie 40. Ale Marto, jesli masz czynnik Leiden,przeczytaj watek Agaty( eledhwen) na poronienie.pl www.poronienie.pl/forum/topic.php?id=447 W ciazy musisz badac poziom APTT i INR, w zaleznosci od poziomu moze ulec zmiana dawki clexane. wiem, ze jestes z Trojmiasta.Czy masz lekarza, ktory zna sie na prowadzeniu ciaz z zespolem antyfosfolipidowym i trombofilia? wiem, jakie to trudne.. Odpowiedz Link
3-martek Re: pytanie o heparynę 13.05.08, 12:10 Madasiu, mam czynnik Leiden- trafiłam do hematologa z Akademii Medycznej. Jak byłam na wizycie to dopiero byłam przed owulacją- dostałam fragmin 0,2 ml 5000 j.m. Dziś doktor wraca z urlopu- dopiero dowie sie, że jestem w 5tc, zlecił mi ogrom badań dodatkowych- czekam na wyniki. Bardzo dziękuję za info, mam nadzieję, że będzie dobrze wszystko Odpowiedz Link
zegarka Re: pytanie o heparynę 14.05.08, 19:31 Ja brałam w ciąży 40mg do końca (trombofilia-mutacja genu protrombiny, niski poziom białka s)- miałam badane regularnie d dimery. Mój lekarz nie kazał badać inr i aptt. Mówił, że to niewiele da. Odpowiedz Link