Dodaj do ulubionych

paryż formuła 1 - pytań kilka

18.02.10, 11:40
chyba skorzystam z formuły 1 podczas kilku dni w paryży w kwietniu -
mam kilka pytań jeśli ktoś z Was mógłby mi pomóc...

hoteli w paryżu widze że jest kilka - który najlepiej wybrać pod
wzglęgem:
1. komunikacji metrem do i z centrum
2. parkingu - widziałam że ta formuła koło montmartre nie ma
darmowego parkingu i trzeba ok. 20 eur na dobe zapłacić za
parkowanie - czy któras z tych formół ma darmowy parking?

będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • agulag26 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka 18.02.10, 12:31

mam jeszcze pytanko o rezerwację
      czy jak sie robi rezerwację i podaje muner karty to oni ściągają tą
      kwotę od razu czy dopiero w momencie przyjazdu do hotelu??
      • Gość: Yaris68 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 09:56
        W ub. roku nocowałam w F1, własnie na Montmartre. Idealne miejsce ,
        jeśli chodzi o połączenia. Do stacji metra 5 minut, obok hotelu
        piekarnia z gorącymi bułeczkami na sniadanie,a w pt-niedziele pchli
        targ, na którym można coś fajnego wyhaczyć(200 metrów od hotelu)
        Opłatę na nocleg uiszcza się dopiero w dniu pojawienia się w hotelu,
        mając do wyboru albo płatnośc kartą albo gotówką.
        Odnośnie parkingu...wiem, że jest tam parking, płatny, ale ile
        kosztuje doba, nie powiem Ci. Nie ma na stronie tego hotelu?
        Nie warto poruszać się autem po Paryżu, bo przejazd metrem kosztuje
        tylko 1 Euro, bilet wazny 75 minut. My bylismy w Paryżu 5 dni i
        większość miejsc zwiedziliśmy pieszo, oddalone są one od siebie w
        spacerowej odległości.
        jeśli masz jeszcze pytania, chętnie odpowiem
        Pozdrawiam
        • agulag26 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka 19.02.10, 11:22

o
          super, dzięki
          czyli mówisz że fajne miejsce...
          gdzieś w necie znalazłam info że ktoś pacił tam 2 euro za godzine za
          auto więc kurcze drogo troche :(
          chyba trzeba do nich zadzwonić .....

ale ten parking to był taki ich, przed hotelem czy na ulicy po
          prostu trzeba było stać?
          łatwo trafić do hotelu?
          po Paryżu oczywiście chce jeździć metrem ale do Paryża chcę jechać
          autem więc muszę coś z nim tam zrobić :)
          • Gość: Yaris68 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 12:34
            Powiem szczerze, że nie zwracałam uwagi na mozliwośc zapakrowania
            auta. Ale wydaje mi się, że parking był za hotelem, na otwartej
            powierzchni. Ten hotel znajduje sie w jednym ciągu z hotelem Etap i
            w tym hotelu jest parking podziemny.
            Ale szczegółów cenowych nie znam.
            Kiedyś przechodząc obok hotelu Etap zerknęłam na ceny za parking i
            przyznam, że było drogo.
          • Gość: Yaris68 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 12:36
            My bez problemu trafilismy do hotelu, ale nie jechalismy autem
            tylko samolotem. I mieliśmy bardzo dokłądny opis dojazdu do F1.
            Ty jedziesz autem, więc Ci nie pomogę.
            • ann-et Re: paryż formuła 1 - pytań kilka 22.02.10, 13:55
              z którego lotniska jechałaś do F1?
              • Gość: Yaris68 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 09:34
                Z lotniska Beauvois
                Ale to chyba bez róznicy, bo i tak autobus dojeżdża do przystanku
                Porte Marlot i stamtąd metrem do hotelu (z przesiadką)Sorry za błędy
                z nazwach własnych, ale nie znam francuskiego
                • ann-et Re: paryż formuła 1 - pytań kilka 23.02.10, 12:17
                  Zarezerwowałam lot Wrocław - Paryż Beauvais i zastanawiam się
                  właśnie nad rezerwacją hotelu. Nie nocowałam nigdy w F1 a na forum
                  wyczytałam, że w większości hoteli recepcja jest czynna do 22:00.
                  Przylatuję o 18 i pewnie dość późno dotrę do hotelu... Może wiesz,
                  czy jest problem z dostaniem się do tego - przy Dr Babinski w
                  godzinach wieczorno-nocnych?
                  • Gość: Yaris68 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 10:02
                    My lądowaliśmy ok. 21.00 i zanim dojechaliśmy do hotelu na
                    ul.Babiński było ok. 23.00 Równiez obawiałam się tego, czy - mimo
                    kodu- wejdę bez problemów do hotelu. Ale nie martw się. Pomimo tego,
                    że hotel podaje w jakich godzinach czynna jest recepcja, a w jakich
                    nie, to musze Ci powiedziec, że jak dotarlismy do F1 to recepcja
                    była nadal czynna, mnóstwo ludzi. I tak było przez 5 dni naszego
                    pobytu. Nigdy nie zauwazyłam, by recepcja była zamknięta. Tak więc
                    bez obaw wyruszaj na podbój Paryża!!
                    • Gość: ann-et Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:50
                      dziękuję, czuję się trochę uspokojona :) do mojego wyjazdu jeszcze
                      spoooro czasu; jakbym miała jeszcze jakieś pytania - mogę..?
                      znalazłam taki opis dojazdu do hotelu: z lotniska autobusem do Port
                      Maillot, później metrem - linia nr 1 - kierunek Château de
                      Vincennes, wysiąść na 5-tej stacji (Champs Elysées), nastepnie metro
                      linia nr 13 - kierunek Saint Denis - 7 stacja (Porte de Saint Ouen).
                      Myślisz, ze jest ok? pozdrawiam
                      • Gość: Yarsi68 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:09
                        Nie pamiętam juz dokładnie trasy dojazdowej z lotniska do hotelu,
                        ale ja również znalazłam jej opis w internecie, na forum. I trafiłam
                        bez żadnych problemów. Tak więc jeśli Ty równiez posiłkujesz sie
                        forum to z pewnością dotrzesz na miejsce bez przeszkód.Ale wydaje mi
                        się, że to własnie trasa podana przez Ciebie.
                        W razie kolejnych pytań, służę radą.
                        • Gość: gość Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.lodz.mm.pl 25.02.10, 21:58
                          A która sieć lepsza Formuła, Premiere Classe?
                          • aseretka Re: paryż formuła 1 - pytań kilka 26.02.10, 08:39
                            Pokoje sa do siebie podobne w obu hotelach. W Premiere jest jednak
                            łazienka w pokoju.
                  • marcelowa ann-et 24.02.10, 23:02
                    kiedy lecisz?
                    bo ja właśnie dziś znalazłam dobrą ofertę z wrocka i mnie kusi żeby
                    jednak samolotem
                    i wtedy do F1 na montmarcie...

tylko czy te samoloty lataja w miarę regularnie czy może być wtopa
                    duża z przesunięciem??
                    • ann-et Re: marcelowa 26.02.10, 08:52
                      nie leciałam nigdy Wizzairem, różne są opinie, mam nadzieję, że
                      będzie ok :) zarezerwowałam dopiero na październik... więc czasu mam
                      sporo; ze wszystkimi opłatami, bagażem, itp. lot w obie strony dla
                      dwóch osób 350zł
        • trinte Re: paryż formuła 1 - pytań kilka 08.03.10, 08:49
          Yaris! Czy byłaś zadowolona z tego hotelu?
          Jak dzielnica - bezpieczna? Dało się bez niespodzianek wrócić wieczorem?
          No i pytanie, które mnie nurtuje najbardziej - z tego, co wyczytałam w F1
          łazienki są poza pokojami i wspólne - jak wyglądało korzystanie z nich (tj.
          czystość i dostępność) - obyło się bez przykrych niespodzianek czy trzeba się na
          coś przygotować?

Z góry dzięki za pomoc.
          • Gość: Yaris68 Re: paryż formuła 1 - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 09:32
            Nocleg w F1 wspominam w samych superlatywach!! Fakt, łazienki są na
            korytarzu, ale zawsze czyste i bez żadnych kolejek. Dzielnica
            spokojna i podczas naszego 5-dniowego pobytu nie przydarzyła się nam
            ZADNA przykra niespodzianka. Mogę z czystym sumieniem polecić ten
            hotel. Ja wybieram sie do Paryża po raz drugi i na pewno znów
            skorzystam z F1. Naprawde polecam!
            • trinte Dzięki za odpowiedź! 08.03.10, 09:45
              • Gość: Mysza Mam pytanie dotyczące okolicy tego hotelu. IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 01:39
                Przeczytałam opinie na:www.trivago.pl/paryz-36103/hotele/f1-paris-porte-de-montmartre-796886
                że jest to brudna i niebezpieczna okolica. Będę wracać w okolicach 22 może pozniej czy naprawdę jest tam niebezpiecznie. Już byłam pewna ze dokonam tam rezerwacji i przez przypadek trafiłam na tę stronę. Nie wiem co mam robić. Pomóżcie
                • jorn Re: Mam pytanie dotyczące okolicy tego hotelu. 03.02.11, 15:09
                  Polecam rozważenie F1 w Saint-Denis (Aleja Lenina). Co prawda daleko od centrum Paryża, ale tylko ok. 5 minut spaceru od Katedry w Saint Denis (tej, w której są groby królewskie), przy której jest stacja metra. Hotel ten ma bezpłatny parking, jeśli się nic ostatnio nie zmieniło.

Pozdrawiam
                  • Gość: mysza Re: Mam pytanie dotyczące okolicy tego hotelu. IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.11, 19:42
                    Rozważałam ten hotel, ale w terminie w którym będę w Paryżu nie ma pokoju 3 osobowego.
                    W F1 na Rue de Babinski są pokoje 3 osobowe tylko, nie wiem czy jest tam bezpiecznie.
                    • Gość: Johny Re: Mam pytanie dotyczące okolicy tego hotelu. IP: *.214.c80.petrotel.pl 05.02.11, 11:14
                      A może sprawdzcie w Etapach - niewiele drożej a łazienkę masz w pokoju (jednak jest to wygoda). Choć F1 też wspominam miło. W Porte de Pantin jako jedyny z tej sieci w Paryżu oferuje pokój rodzinny 2+2 za 210 zł/noc. To atrakcyjna cena jak na Paryż.
                    • aga72 Re: Mam pytanie dotyczące okolicy tego hotelu. 05.02.11, 19:00
                      co za bzdury opowiadasz. nie ma pokoju trzyosobowego? o ile mi wiadomo wszystkie pokoje w hotelach F1 sa trzyosobowe. zastanow sie, co piszesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka