zoskaonly
19.04.11, 12:15
Witajcie,
dopinamy juz nasze wakacje tegoroczne, pomogliście mi już sporo, więc spytam jeszcze o porady dot. dojazdu do Paryża.
Planujemy jechać na 2 dni. Tz. chcemy wyjechać w sobotę po południu i jechać całą noc z sob na niedz, zmieniając się, korzystając z tego, że dzieci będą spać w nocy i my będziemy wyspani. Planujemy dojechać gdzieś do Niemiec (okolice Dortmundu, mamy tam wujka, może go odwiedzimy). Bylibyśmy tam pewnie na rano w niedzielę, trochę pozwiedzać, przenocować z niedz. na pon. w jakimś hotelu i w pon. z samego rana wyruszyć do Paryża, dojazd w godz. popołudnowych.
Pytanie - co po drodze warto zobaczyć? Oraz jak organizujecie noclegi po drodze? Czy rezerwujecie wcześniej coś czy w Niemczech można spokojnie na gorąco jakiś hotel znaleźć dla 4 os. rodziny?
Jak szukacie hoteli po drodze? Bo na booking.com jest tego full, ale czym się kierować wybierając?
Pomyślałam jeszcze, zeby po drodze (trochę zjeżdzając) zahaczyć o Berlin. Nigdy nie byłam. Ale nie wiem czy to ma sens na kilka godzin?
Ew. które z większych miast Niemiec po drodze warto zobaczyć? Magdeburg, Hannover?
Dzięki za wszelkie sugestie.