Dodaj do ulubionych

bilety do disneylandu

20.07.11, 23:24
Witam,
chcę kupić bilety: www.fnactickets.com/place-spectacle/manifestation/Parc-d-attraction-DISNEY---FRANCILIEN---1J---1-PARC-MI174.htm
Gdy kupię 2 bilety na różne dni, to mogę wejść pierwszego dnia do pierwszego parku, a drugiego dnia do drugiego? Nie ma tu żadnego haczyka?

Jak wygląda dojazd do parku własnym samochodem? Ile kosztuje parking? Czy lepiej telepać sie pociągiem z Paryża? Bo tam mamy noclegi.
Obserwuj wątek
    • kirstucha Re: bilety do disneylandu 27.07.11, 20:49
      z tego co się orientuję bilet francilien jest dla mieszkańców regionu paryskiego, ale nie jestem na 100% pewna.
      pozdrawiam
    • Gość: Embi Re: bilety do disneylandu IP: *.centertel.pl 03.08.11, 12:08
      Witam.

Wróciłem kilka dni temu. Jeśli mieszkasz w centrum lub gdzieś w pobliżu RER linia A czerwona to zdecydowanie polecam jazdę pociągiem - 14 Euro w obie strony za osobę i masz wszystko w d.
      Pociągi jeżdżą często.
      Jeżeli kupisz bilet 1 dniowy na 1 park to nie ma żadnego haczyka - wchodzisz jednego dnia do jednego parku, a drugiego dnia kupujesz bilet i wchodzisz do drugiego.
      Szczerze mówiąc, jesli jedziesz w sierpniu to odradzam wizytę w dwóch parkach - znacznie ciekawszy i większy jest park Disneyland (ten pod którym kupuje się bilety - nie Walt Disney Studio) - są bardzo duże kolejki do głównych atrakcji (na kolejkę górską stoisz godzinę) - na mniejsze atrakcje tak od 10 do 40 min. no i oczywiście najlepiej być tuż po 10 żeby mieć więcej czasu.

PS. Gdybyś potrzebował to mogę odsprzedać bilety na komunikację w strefie 1 z 20% rabatem bo troche mi zostało :) [dxinfo MALPA op KROPKA pl]
      • pawles71 Re: bilety do disneylandu 04.08.11, 21:55
        I kupowałeś bilety "francilien"? (już je zarezerwowałem, więc muszą być dobre :) )
        A jak wygląda dojazd własnym samochodem? Parking jest płatny? Drogi?
        Jedziemy za kilka dni, mamy bilety na 2 dni, planuję pierwszy dzień spędzić w parku, drugi w studio. Czy lepiej 2 dni w parku?
        • Gość: Milka Re: bilety do disneylandu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:38
          My byliśmy 1 dzień w Disney Park 1 dzień w Studio. Moim zdaniem warto zobaczyć obydwa Parki. Jechaliśmy rerem.Bardzo dobry dojazd. Bilety kupowałam we FNAC. Przejrzyj dokładnie wpisy na forum sporo pisałam o wycieczce do Parków . Było tez sporo wpisow na temat parkingu.
          • pawles71 Re: bilety do disneylandu 15.08.11, 23:33
            Już wróciłem. Trochę informacji dla następnych wyjeżdżających:
            Bilety kupowane przez FNAC działały bez problemu, na miejsce podjechaliśmy samochodem, parking kosztuje 15€ za dzień.
            W parku i studio kolejki są ogromne, większość czasu spędza się właśnie na staniu w kolejkach. Ale atrakcje są rzeczywiście duże, również dla dorosłych. Np. na rollercoaster Indiana Jones trzeba mieć >140cm wzrostu, więc jadą tylko dorośli i młodzież.
            Park otwarty jest do 23, studio tylko do godz. 20.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka