Dodaj do ulubionych

Droga D901 Lagorce - Millau

IP: 80.72.197.* 09.08.11, 07:14
Witajcie, za tydzień wyjeżdżam do Francji, będę w Lagorce, później chciałabym pojechać zobaczyć wiadukt Millau (w drodze do Hiszpanii). Sprawdzając trasę, Google Map pokazuje mi drogę D901, czy może ktoś z Was jechał tą drogą? Czy jest ona mocno 'pokręcona"? Będę jechał z dzieciakami a one nie do końca lubią górskie drogi ;-)

Z góry dziekuję za odpowiedz

MG
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Hiszpania & Portugalia IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 09:47
      MG napisał(a):
      ...chciałabym pojechać zobaczyć wiadukt Millau...

Nasza Hiszpania & Portugalia < zerknij i klikaj
      Jak będziesz ciekawski i dociekliwy to wiadukt Millau znajdziesz na naszej trasie.

Pozdrawiamy,
      • Gość: MG Re: Hiszpania & Portugalia IP: *.szczecin.mm.pl 09.08.11, 15:36
        Znam Twoje podróże, wiele razy patrzałem na trasy. Tym razem chodzi mi konkretnie o drogę o której piszę. Zapewne są już tam spore górki, ale czy droga jest mocno pokręcona? Jechaliśmy w Austrii Grossglockner i dzieci dały radę, chociaż powiedziały, że nigdy więcej...stąd moje pytanie ;-)

• bah77 Re: Droga D901 Lagorce - Millau 10.08.11, 09:52
      > D901. Czy jest o na mocno 'pokręcona"?

Tak.

> Będę jechał z dzieciakami a one nie do końca lubią górskie drogi ;-)

Czyli trzeba jechać prostymi, nudnymi autostradami przez Montpellier. ;-)
      Sugeruję jednak trasę: Lagorce - Ales - Ganges - Millau.
      www.viamichelin.pl/web/Trasy

Pozdrawiam

bah77
      • Gość: MG Re: Droga D901 Lagorce - Millau IP: 80.72.197.* 10.08.11, 13:26
        Taką opcję też braliśmy pod uwagę, tylko, że dalej jedziemy pod Barcelonę i nie chcieliśmy 'się wracać', chcieliśmy jechać tak aby coś fajnego zobaczyć.
        Bah77 a jechałeś tą drogą? jest 'trudniejsza' niż Grossglockner? Po drodze jest jezioro, widoki muszą być zapewne piękne.....
        • bah77 Re: Lagorce - Millau... 10.08.11, 14:33
          > chcieliśmy jechać tak aby coś fajnego zobaczyć.

Skoro tak, to bardzo blisko trasy, którą podałem, leży miasteczko St-Laurent-le-Minier.
          A tam jest piękne kąpielisko w rzece, pod wodospadem.
          Za kilkanaście dni pokażę je na naszym FotoForum:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,126988924,126988924.html

> jest 'trudniejsza' niż Grossglockner?

Trudno nawet porównywać "moją" trasę po skraju Sewennów z Alpami.

bah77
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka