Dodaj do ulubionych

Hotel w Paryżu - kto mi pomoże?

07.02.12, 13:31
Witam,
mam do Was prośbę pomoc w znalezieniu hotelu w Paryżu dla 2 dorosłych i 2 dzieci (4 i 6 lat). Zupełnie nie potrafię się odnaleźć na siatce meto i RER. Chciałabym aby łatwo było do niego dojechać z Disneylandu (tam mam najpierw noclegi) i do lotniska BVA bo bilety powrotne mamy na 9 rano, czyli na lotnisku powinniśmy być już o 7 rano. Najlepiej, żeby hotel był blisko metra żeby przez weekend udało się zobaczyć chociaż coś w Paryżu.
Przeglądałam już mnóstwo wątków ale co znajdę jakiś polecany hotel to nie ma on opcji dla 4 osób.
Może ktoś już był i może coś polecić?
Obserwuj wątek
    • labadine Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? 08.02.12, 16:21
      Wrzuc haslo "booking" na www.google.pl i znajdziesz ponad 1000 hoteli w Paryzu,
      isnieje transfer(autobus) pasazerow z Paryza(port Maillot) na lotnisko Beauvais-odjazd 3 godz i 15 minut przed odlotem samolotu.
      • Gość: alecja Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? IP: *.icpnet.pl 08.03.12, 22:16
        tylko czasem ciężko odnaleźć się w tym tysiącu hoteli, może to pomoże Paryż hotele
        • Gość: gość Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 22:46
          Witam,
          jestem studentką turystyki międzynarodowej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej, których celem jest zbadanie opinii atrakcyjności Paryża zdaniem turystów. Proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety, która będzie cennym źródłem moich badań.

Ankieta jest anonimowa.

Proszę najpierw o wypełnienie metryczki:
          net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1jvx4b
          a następnie o wypełnienie ankiety na temat Państwa opinii:
          net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1ov14z
          Dziękuję serdecznie za pomoc i poświęcony czas!
    • Gość: e-tam Hotele w Paryżu IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 20:20
      mita7 napisała:
      (...) Może ktoś już był i może coś polecić?

Polecam, wybieraj i przebieraj wg potrzeb.
      F hôtel < Paryż > hotels GB
      Jak za mało oddal (mapę), na pewno będzie więcej.

Pozdrawiam wieczorową porą (~godz.20:20) ze środy na czwartek.
      • Gość: gość Re: Hotele w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 22:46
        Witam,
        jestem studentką turystyki międzynarodowej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej, których celem jest zbadanie opinii atrakcyjności Paryża zdaniem turystów. Proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety, która będzie cennym źródłem moich badań.

Ankieta jest anonimowa.

Proszę najpierw o wypełnienie metryczki:
        net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1jvx4b
        a następnie o wypełnienie ankiety na temat Państwa opinii:
        net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1ov14z
        Dziękuję serdecznie za pomoc i poświęcony czas!
    • ela.tu-i-tam Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? 09.02.12, 23:02
      > aby łatwo było do niego dojechać z Disneylandu (tam mam najpierw noclegi)
      > i do lotniska BVA bo bilety powrotne mamy na 9 rano, czyli na lotnisku
      > powinniśmy być już o 7 rano.

Skomplikowane, bo Disneyland jest na wschod od Paryza, jakies 30 km, podczas gdy Beauvais jest na polnoc-polnocny-zachod jakies 70-80 km.

Na stronie lotniska Beauvais sa podane jakies autobusy do Disneylandu, wiec moze tym daloby sie przejechac te 100 km (z dwojgiem dzieci i walizami).
      Jesli nie, to RER A do Paryza, i dalej. Wszyscy podaja autousy z Porte Maillot, jest takze pociag z Gare du Nord, typu TER, jedzie ok. 1:20 minut, kosztuje ok 15 (jak autobus), i chyba co godzine (na oko) cos jedzie.

Popatrzmy realnie:
      1. Jesli nocleg w Paryzu, to nie ma cudow, 2 dzieci i bagaze, 200 euro na taksowke o swicie (liczylam komus jak sie wykopac o swicie z Maison Lafitte do Beauvais, taksa bezposrednia byla tansza niz dojazd do Porte Maillot i autobus). 4 bilety na pociag czy 4 na autobus to 60 euro.
      2. To moze w takim razie dojechac wieczorem, po 20:00 czy jakos tak, z Paryza do Beauvais, bez stresu, i spac w Beauvais. Transport ok. 60 euro.
      Googlowalam "Hotel BVA Beauvais proximité", na planie wyskakuje jakies 15 hoteli. Te kolo dworca mi sie nie podobaja. 2 km od dworca jest Ibis, wyglada bardzo przyjemnie, razem 78 pokoi, w tym 7 pokoi dla rodzin, 3 pokoje przechodzace (czyli mozna wziac dwa i byc jak w mieszkaniu) . I jak kazdy porzadny hotelarz moze dolozyc lozeczko dla jednego dziecka do pokoju - jak metraz pozwoli. Podaje ze ceny ma od 50 euro w gore.
      www.accorhotels.com/fr/hotel-6889-hotel-ibis-beauvais-aeroport/room.shtml

Gdy probuje rezerwowac na zmyslona date w marcu, to nie pokazuje mi zadnej mozliwosci innej niz 2 pokoje dla 2 doroslych - najwyrazniej system "boi sie ze rodzina sie zagniezdzi" (we Francji jest z tym plaga - policja potrafi wkladac do takich hoteli rodziny bezdomne), albo ze jakas mlodziez. Innymi slowy, trzeba zadzwonic i wtedy sie zrobi lepiej.
      Najprawdopodobniej w innych probach rezerwacji bylo to samo: nic dla 4-ga.

W ramach medytacji: ludzie z Polski mysla ze lotnisko low cost to jak Etuida w Wwie, budynek obok, na pieszo pol minuty. Tak tutaj nie jest, ani w Paryzu, ani w Londynie. Beauvais jest na wygwizdowie, Luton jest na wygwizdowie, czas dojazdow morderczy, koszta transportu czy taksowki likwiduja jakikolwiek zysk z biletem normalnych lotnisk.
      Moja osobista regula jest, ze jesli bilet low cost nie jest tanszy o 100 euro na osobe na krotkiej trasie, to sie nie oplaci.

Pozdrowienia mimo wszystko, wystarczy kase w banku, wszystko sie wtedy uda.
      • labadine Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? 11.02.12, 13:46
        Istnieja hotele Paryzu w ktorych doklada sie dodakowe lozko w pokoju za 17€,np hotel de milan w Paris X,tj miedzy gare de l'est i gare du nord.
      • Gość: Milka Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 14:55
        U nas tez niedługo będzie na wygwizdowie. Wizzar przenosi się do Modlina. Juz teraz przez lotnisko w B nie zawsze opłaci się sie Wizzarem latać , gdy dojdzie jeszcze wylot i powrot lotnisko Modlin to koszty wzrosną.
      • tomekza Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? 11.02.12, 18:16
        ela.tu-i-tam napisała:

> > aby łatwo było do niego dojechać z Disneylandu (tam mam najpierw noclegi)
        > > i do lotniska BVA bo bilety powrotne mamy na 9 rano, czyli na lotnisku
        > > powinniśmy być już o 7 rano.
        >
        > Skomplikowane, bo Disneyland jest na wschod od Paryza, jakies 30 km, podczas gd
        > y Beauvais jest na polnoc-polnocny-zachod jakies 70-80 km.
        >
        > Na stronie lotniska Beauvais sa podane jakies autobusy do Disneylandu, wiec moz
        > e tym daloby sie przejechac te 100 km (z dwojgiem dzieci i walizami).
        > Jesli nie, to RER A do Paryza, i dalej. Wszyscy podaja autousy z Porte Maillot,
        > jest takze pociag z Gare du Nord, typu TER, jedzie ok. 1:20 minut, kosztuje ok
        > 15 (jak autobus), i chyba co godzine (na oko) cos jedzie.
        >

My właśnie za 2 tyg. lecimy do BVA a śpimy po "disneylandowej" stronie Paryża, w Holiday Inn Marne La Vallee. Najtańsza opcja dotarcia 4 osób to wypożyczony samochód, który czeka w BVA, bo 3-dniowe wypożyczenie jest 2 razy tańsze niż przejazd z lotniska do miasta i z powrotem. Hotel jest świeżo otwierany po remoncie (chyba wcześniej tam Accor jakiś był) i ma niezłe ceny na otwarcie - 80 euro/noc ze śniadaniem, pokój dla 4 osób (2duże+2małe) i parkingiem.
        T.
        --
        Nasze podróże
        • Gość: clochard Bezradnosc turystyczna IP: *.cluster-h.websense.net 12.02.12, 05:03

Nikt tobie nie pomoze. Zadajesz pytanie, porzucasz swoj watek i nie potwierdzasz
          otrzymanych odpowiedzi. Odpowiadasz profilowi nierozgarnietego, nieuprzejmego turysty.
          Takim jak ty trudno sie podrozuje. Wiadomo dlaczego.
    • e-dom Re: Hotel w Paryżu - kto mi pomoże? 28.02.12, 00:04
      Możesz skorzystać z naszej bazy edom.pl. Mamy sporo kwater do wynajęcia, również w Paryżu gdzie bez problemu znajdziesz nocleg dla 4 osób. Własna kuchnia również może być sporym udogodnieniem. W razie czego pisz śmiało :) Chętnie pomożemy coś wybrać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka