Gość: Krzysiek IP: *.aster.pl 12.02.12, 10:53 Czy wiazd autem do centrum Paryża jest płatny jeśli tak to ile? Gdzie w centrum można zaparkować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janou Re: Wiazd do centrum autem ? IP: *.proxy.aol.com 12.02.12, 16:42 centrum Paryza; po prawej stronie tam gdzie jest biale "P" klik na "tarifs"-ceny www.vincipark.com/vincipark.nsf/fr/parcservice/pages/paris_champs_elysees.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Wiazd? do centrum? autem??? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 18:54 Paryż Parkingi < jeszcze raz Nie polecam wjazdu autem do miasta. Metro tam jest super. Pozdrawiam, Życzę wieczoru miłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Wiazd do centrum autem ? IP: *.w92-163.abo.wanadoo.fr 12.02.12, 23:20 Sam wjazd nie jest platny,a parkowac mozna tam gdzie sa miejsca do parkowania.Prawie wszystkie sa platne.Ale znalezienie wolnego miejsca graniczy z cudem i to w calym miescie!Lepiej przesiasc sie do metra i autobusow! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Wiazd do centrum autem ? 14.02.12, 21:16 Chyba, że akurat jest sierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
jacww Re: Wiazd do centrum autem ? 14.02.12, 22:18 Witam Planuję jechać do Paryża w sierpniu i mam 2 pytania: 1. CzytaŁem że w niedzielę parkowanie w Paryżu jest bezpatne - proszę o potwierdzenie. 2. Czy jeśli chodzi o sierpień to mniejszego ruchu na ulicach i miejscach do parkowania mogę spodziewać się w niedzielę czy w tygodniu ? Mogących udzielić mi odpowiedzi chętnie wysŁucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Wiazd do centrum autem ? IP: *.w92-163.abo.wanadoo.fr 15.02.12, 19:37 Tak w niedziele jest za darmo.W sierpniu sa wakacje i jest troche luzniej,ale tu zawsze sa problemy z parkowaniem-ZAWSZE!No i nie radze parkowac w miejscach niedozwolonych bo bedzie drogo kosztowac! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Wiazd do centrum autem ? 20.02.12, 20:56 W sierpniu na ok. 90% miejsc parkingowych nie obowiązują opłaty. Z reguły można te miejsca poznać po żółtej kropce na parkometrze. Czasem kropka jest wyblakła lub zerwana, więc z daleka jej nie widać, więc lepiej się upewnić czytając rozpiskę obok instrukcji obsługi. Ostatnio w Paryżu byłem w długi weekend 13-15.08.2011 i nie było absolutnie żadnych problemów z jeżdżeniem samochodem po Paryżu i prawie żadnych z parkowaniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin Re: Wiazd do centrum autem ? IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.02.12, 13:04 A czy ktoś jest w stanie napisać, jak daleko sięga strefa płatnego parkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Wiazd do centrum autem ? 26.02.12, 22:03 Gość portalu: Domin napisał(a): > > A czy ktoś jest w stanie napisać, jak daleko sięga strefa płatnego parkowania? Calkowity Paryz-wewnatrz-peryferyka, a poza tym w Grand Paris jest zawsze platne w poblizu jakiegokolwiek metra/RER/train, i ograniczone w czasie (w automatach naziemnych jest nie wiecej niz 2 godziny, czasem mniej). W strefie podmiejskiej, (ta ktora znam dobrze w okolicy Antony / Croix de Berny) mozna czasem znalezc cos gratisowego do zaparkowania, w mniejszych uliczakach, w strefie domkow jednorodzinnych. Nie na dlugo, bo w takich okolicach samochod ktory stoi, i nie odjedzie wieczorem, wzbudza ciekawosc "co sie dzieje". Odpowiedz Link Zgłoś