Dodaj do ulubionych

Plaże Normandii

11.04.12, 17:54
Chciałabym zarezerwować kwaterę w okolicach Bayeux - nad brzegiem morza w Normandii. Z informacji na stronie kwatery, dom znajduje się 1km od morza ale nic nie piszą o plaży. Czy ktos był w pobliżu lub ogólnie orientuje się czy w Normandii, a dokładniej w Calvados wszędzie nad morzem są plaże, czy jednak można przypadkiem :( trafić na miejscowość bez plaży. W opisie mojej miejscowości napisane jest - por rybacki ale czy to jest jednoznaczne, że jest plaża? Może ktoś to uzna za głupie pytanie ale wolałabym się upewnić zanim wydam trochę pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Re: Plaże Normandii IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 20:40
      fiska1 napisała:
      ...Czy ktos był w pobliżu lub ogólnie orientuje się czy w Normandii, a dokładniej w Calvados wszędzie nad morzem są plaże...
      ...wolałabym się upewnić zanim wydam trochę pieniędzy.

zdjęcia < plaże > wideo

...zanim zaczniesz wydawać, korzystaj z dobrodziejstw internetu.

Pozdrawiam,
      • fiska1 Re: Plaże Normandii 12.04.12, 18:11
        e-tam, super ta Twoja mapa - nie wiedziałam, że coś takiego jest.
        A tak poza tym to przesiedziałam kilka godzin w necie szukając informacji zanim napisałam na tym forum.
        Dzięki.
        • Gość: e-tam Podglądanie detali IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 19:17
          fiska1 napisała:
          ...super ta Twoja mapa - nie wiedziałam, że coś takiego jest. < jaka ona tam moja

...napisz jak się nazywa osoba < stojąca w drzwiach z wyciągniętą ręką...
          Kursorem myszki oddal i obracać o 360 stopni ten obraz.
          Zobaczysz jak tam jest ładnie...

Pozdrawiam,
    • ela.tu-i-tam Re: Plaże Normandii 12.04.12, 00:11
      Bayeux jest urocze miasteczko, jakies 10 km od morza.
      W okolicy sa cale dziesiatki kilometrow plaz - z bunkrami, a czasem cmentarze i muzea - pozostalosci ladowania Aliantow w czerwcu 1944 i wyzwolenia Europy.

Z plaza do kapania moze byc roznie, trzeba sprawdzic - jak e-tam - w googlu, podajac dokladnie nazwe miesciny.
      Port rybacki nie ma nic wspolnego z plaza, tam gdzie port nie ma plazy i na odwrot.
      • labadine Re: Plaże Normandii 12.04.12, 11:27
        Normandia jest przesliczna ale te pogody mnie juz dawno zniechecily,na wybrzezach uwazac aby w czasie odplywu za daleko nie pojsc w morze i wrocic na czas przed przyplywem-kiedys dwoch moich miejscowych znajomych nie powrocilo.
    • Gość: diva Re: Plaże Normandii IP: 78.133.191.* 12.04.12, 13:00
      fiska1,
      Plaże Normandii oraz Bayeux wklej do Google problem z głowy.
      • fiska1 Re: Plaże Normandii 15.04.12, 23:40
        Wstępnie mam 2 miejscówki Sainte-Honorine-des-Pertes, a druga Commes. To w pobliżu Bayeux, jeszcze zastanawiam się nad Honfleur, ale to już inny kierunek, bardziej na wschód, obok Trouville. Miasteczko urocze, ale tam też plaży jako plaży nie widzę. Mam 2 małych dzieci i dla nich plaża musi być :))). Byłam kiedyś w Cabourg, plaża super ale ceny również, niestety:(. Więc szukam w innym miejscu, z cenami dla polskiej 4-osobowej rodziny :)))). Jak ktoś ma jakieś propozycje, z gwarantowaną plażą, to czekam. Miejsce obojętne. od canal la Manche do Cherbourg. Myślę, że Trouville, Deauville, Cabourg odpada ze względu na ceny, chyba, że ktoś ma jakąś sekretną kwaterę - tanią - to chętnie skorzystam :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka