Dodaj do ulubionych

Paryż w maju - samolot, noclegi

22.10.15, 21:31
Do maja jeszcze sporo czasu, ale ja już planuję :)
W tej chwili są bilety Ryanaira po 89 zł w jedną stronę. Czy warto już teraz kupić czy jest szansa, że jeszcze stanieją?
Potrzebuję również 3 noclegów dla 7 osób. Znalazłam fajną miejscówkę w dzielnicy Pantin. Czy ktoś może był i może coś powiedzieć o okolicy? Czy warto tam się zabukować?
Wszelkie rady i spostrzeżenia mile widziane :) Będziemy z trójką dzieci (5, 7 i 10 lat) więc o atrakcjach dla nich również chętnie poczytam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Moi Re: Paryż w maju - samolot, noclegi IP: *.fbx.proxad.net 24.10.15, 01:54
      zależy, co chcecie robić.
      no i pantin to nie dzielnica, tylko miejscowość pod paryżem. tzw. banlieue.
      jak sie po nocy nie bedziesz wloczyc po ciemnych uliczkach czy to Pantin, czy Paryza - to tak samo bezpiecznie, jak wszedzie indziej. a na pewno taniej, niz w paryzu samym. tylko doliczcie sobie codzienne dojazdy (t/p) razy 7 osobm bo przeciez do paryza chcecie, a nie do pantin.

nie jest najgorsze, jeśli masz blisko stacje metra (linia 5, przesiadki do centrum) no i nie jest to strefa "no go" jak niektore miejsca wokol miasta.

89pln zalezy od ciebie czy ok czy nie. ryanair ma polityke 2 bagazy podrecznych na osobe, wiec to moze byc ok opcja. oczywiscie trafia sie taniej, ale bierzesz ryzyko? 14*90 = 1246pln za 7 osob + wiecej jesli rejestrowany bagaz bierzecie. 180pln na glowe to kosztuje bilet na pociag w polsce zdaje sie... latalem i taniej i drozej z polski do francji - nie jest to jakas zaporowa cena. ocen swoja sklonnosc do ryzyka: polowanie na bilet za 49pln = mozliwosc, ze beda kosztowac 300 w jedna strone... i tak i tak mi sie prrzytrafilo...

no ale lot pewnie do beauvais, to jeszcze dolicz 15,90 (przez net) w jedna strone na dojazd busem do paryza. czyli dodatkowe 2*16eur na osobe (t/p). i bilety na metro, zeby dojechac do pantin czy gdziekolwiek indziej.

ciekawostka - na cmentarzu tamtejszym jest pochowana polska spiewaczka zydowskiego pochodzenia: wiera gran.

• sylvie08 Re: Paryż w maju - samolot, noclegi 24.10.15, 21:51
        Dzięki wielkie za odpowiedź. Chyba rzeczywiście kupię bilety już teraz. Jeśli będą później tańsze to niewiele, za to mogą być duużo droższe.
        Za to z noclegami chyba jeszcze poczekam, może coś się trafi :)
    • irena_i13 Re: Paryż w maju - samolot, noclegi 16.04.19, 12:16
      Uwielbiam Paryż, niestety teraźniejsza sytuacja nie zachęca do podróży w szczególności z dziećmi. Polecacie inne miejsca we Francji? Czym podróżujecie? Ja ostatnio zamawiałam busy do Francji, ale to było 5 lat temu.
    • tokyocat Re: Paryż w maju - samolot, noclegi 23.04.23, 23:44
      Pantin to nie Paryz 😂😂😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka