Gość: pinokio IP: *.acn.waw.pl 16.06.06, 10:24 W tym roku udaję się do Langwedocji. Czy wybrzeże jest tam tak samo czarujące jak na Lazurowym Wybrzeżu? Czy plaże są piaszczyste? Poradźcie, czy warto się tam wybrać na poleniuchowanie na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aza Re: Plaże w Langwedocji IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 17.06.06, 13:54 Plaże w langwedocji są dużo lepsze niż na lazurowym. Plaże w Marseillan są uznawane za najlepsze na francuskim wybrzeżu morza sródziemnego. A plaże na lazurowym? raczej małe, wąskie, kamienie na plaży lub na wejściu do wody, chyba nie są rewelacyjne....moim zdaniem (abstrahując od uroku niektórych miejsc,mowie o samych plazach). Arek Odpowiedz Link Zgłoś
ku-dam Re: Plaże w Langwedocji 19.06.06, 07:10 Czy wybrzeże jest tam tak samo czarujące jak na Lazurowym Wybrzeżu? nie, zdecydowanie NIE Czy plaże są piaszczyste? Poradźcie, czy warto się tam wybrać na poleniuchowanie na plaży. plaze tak, jak napisal kolega ale jesli nie lubisz byc zasypywany piaskiem przez dzieci, psy, plazowych sportowcow i wszelkiej innej masci plazowych rozrywkowiczow, to odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Plaże w Langwedocji 20.06.06, 08:05 Wybrzeże w Langwedocji jest zupełnie inne niż to na Lazurowym. Przede wszystkim plaże są szersze i bardziej piaszczyste. Zdecydowanie mniej jest skalistych zatoczek. Poleniuchowac na plaży można, a w okolicach Marseillan zbierałam piekne, duże muszle. Plaża natomiast była tak długa i szeroka, że o zasypywanu piachem przez kogokolwiek nie mogło być mowy. Jeśli jednak mam być szczera bardziej podobało mi sie na Lazurowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ku-dam Re: Plaże w Langwedocji 20.06.06, 09:09 aseretka 20.06.06, 08:05 + odpowiedz Plaża natomiast była tak długa i szeroka, że o zasypywanu piachem przez kogokolwiek nie mogło być mowy. tak, tak, szczegolnie we wrzesniu-pazdzierniku i w ciagu tygodnia plaze sa puste, jest wiec szansa, ze nie bedziecie zasypani piaskiem ale dzikie psy moga biegac, po pustej plazy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: Plaże w Langwedocji IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.06.06, 22:44 we francji nie ma dzikich psow... Odpowiedz Link Zgłoś
ku-dam Re: Plaże w Langwedocji 21.06.06, 07:08 wszystko jest dzikie co nie na smyczy Odpowiedz Link Zgłoś