Dodaj do ulubionych

Langwedocja - kempingi Eurcampu

IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.09.06, 11:35
Zastanawiam się nad wyborem kempingu na przyszłoroczne wakacje, konkretnie
chodzi mi kempingi eurocampu w Marseillan Plage lub Vias, będziemy jechać z
dwójką dzieci w wieku 4 i 9 lat. Który z nich byście polecali? Jakie są na
nich baseny?
Obserwuj wątek
    • Gość: rj-j Re: Langwedocja - kempingi Eurcampu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:31
      Byłam w ubiegłym roku na campingu w Vias /przełom sierpnia i września/. Moja
      córeczka obchodziła tam 4 urodziny. Baseny może nie za wielkie, ale głębokość
      odpowiednia dla takich dzieci. Korzystaliśmy naprzemiennie z nich lub plaży.
      Camping składał się z dwóch części. Na jednej basen, plaża, rozrywki, na
      drugiej raczej wszystkie namioty i domki Eurocampu( ale było blizej do tych
      wszystkich atrakcji niż na włoskich campingach). My mieliśmy Cezana położonego
      na końcu drugiej części, mimo to wszędzie blisko za to cisza i spokój. Było
      bardzo wielu Polaków, córeczka miała się z kim bawić. Jeśli chodzi o namioty
      Eurocampu to były położone w pobliżu placu zabaw i znajomi skarżyli się na
      hałas-wieczorne miejsce spotkań nastolatków.
    • Gość: Aza Re: Langwedocja - kempingi Eurcampu IP: *.akron.net.pl 17.09.06, 21:12
      Ja byłem z dziećmi (wtedy 7 i 13 lat) w Marseillan. Basen fajny, zwłaszcza dla
      dzieci (nawet bardzo fajny dla dzieci), czysty jak większość we Francji.
      Camping ok., mieliśmy namiot. Plaża bardzo dobra jak na francuskie wybrzeże
      morza śródziemnego.
      Już naprawdę niedaleko (przy odległościach z Polski) masz jeszcze campingi we
      francuskiej katalonii w ok. Canet i Argeles. Ja polecam z nich Brasilia w
      Canet - bardzo dobra jakość. Biorąc pod uwagę atrakcyjność okolicy (choć przy
      dzieciach w tym wieku to pewnie nie jest istotny argument), wybrałbym również
      Canet lub Argeles - zamki katarów, ciekawsze wybrzeże (Collioure!). Ale
      Marseillan jest naprawdę w porządku i mogę polecić z czystym sumieniem.
      Pozdrawiam
      Arek Z.
    • Gość: Voyy Re: Langwedocja - kempingi Eurcampu IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.06, 08:28
      Wielkie dzięki za cenne informacje. Pewnie jak się zdecydujemy zapytam o dalsze
      szcegóły i o okolice.
    • aseretka Re: Langwedocja - kempingi Eurcampu 19.09.06, 06:58
      Dwa lata temu byliśmy na campingu w Mareillan Plage. Camping dość ładny,
      chociaż bywałam na ładniejszych. Namioty Eurocampu usytuowane w oddzielnej
      części prawie tuż przy plaży. Piszę tuż, bo żeby się tam dostać trzeba się
      cofnąć do bramy i dopiero iść w kierunku plaży. Basen na campingu zwykły,
      prostokątny. Jednak można korzystać z kompleksu basenów ze zjeżdzalniami i
      innymi atrakcjami, jaki znajduje się na innym campingu po przeciwnej stronie
      drogi. Dostawało się opaski na rękę, które upoważniały do wstępu na ten
      kompleks basenów. Plaża piaszczysta i szeroka. Idealna dla dzieci, bo woda dość
      płytka. Można nazbierać sporo dużych muszli. Mam kilka zdjęć z campingu, więc
      jeśli reflektujesz mogę przesłać.
      • Gość: voyy Re: Langwedocja - kempingi Eurcampu IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.06, 14:10
        Dzięki za info. Na zdjęcia reflektuję jak najbardziej wrudk@kki.net.pl. Z góry
        dzięki. Muszę przyznać, że korzystałem z Twoich opisów na forum Włochy przy
        przygotowaniach do tegorocznych wakacji w Toskanii. Pozdrawiam.
        • aseretka Re: Langwedocja - kempingi Eurcampu 20.09.06, 07:09
          Zdjęcia wysłałam. Niestety nie jest ich zbyt wiele, chociaż wydawało mi się, że
          zrobionych było więcej. Cóż, pamięć ludzka jest zawodna:(
          Miło mi natomiast słyszeć, że moje informacje mogły się komuś przydać. Jeżeli
          chcesz wyślę część mojego planu zwiedzania okolic Marseillan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka