Gość: aga IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.02.07, 18:45 planuje sie wybrac do Paryza.Chcialam weekend ale zastanawiam sie czy to nie za malo.Ile spedzic w Paryzu aby go dobrze obejzec.nie chodzi mi tylko o zabytki i muzea ale tez targi itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fredzio Re: ile spedzic w Paryzu IP: *.bmj.net.pl 16.02.07, 22:40 Oczywiście to zależy...Ale tydzień to byłoby na początek akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: ile spedzic w Paryzu 17.02.07, 01:54 W poznawaniu Paryza nie wolno sie spieszyc bo mozna bardzo latwo wiele przeoczyc,Paryz to szczegolna i specyficzna atmosfera,w tym miescie przebywac to znaczy wychodzic w dzien i wieczorem a to jest potwornie meczace-w ciagu miesiaca mozesz dobrze i spokojnie poznac,tydzien juz cos ale na pelnym gazie a na dwa dni wcale sie nie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ile spedzic w Paryzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:46 tylko że na miesiąc to mało kto może sobie pozwolić.... ja pierwszy raz byłam 3 dni - "lizanie ciastka przez szybkę" ;-)w wielu miejscach byłam chociaż z zewnątrz - faktycznie galopem, ale tez zrozumiałam że mus wrócić; drugi raz 5 dni - doszło kilka wnętrz starannie obejrzanych - d'Orsay, St. Chapelle, skrawek Luwru - ale dla mnie wystarczający, Centrum Pompidou - stamtąd znakomita panorama miasta, dokładniej Montmartre. Też dość intensywnie, ale ja tak lubię. Polecam rejs po Sekwanie - po zmroku, pasaże handlowe np. Montogrueil - na zakup codziennego jedzenia, owoców, wina - da się poczuć atmosferę miasta. Kolejny raz będzie tranzytowy - półtora dnia, ale już nie mogę się doczekać! Każdy musi sobie sam znaleźć sposób na "swój" Paryż. Odpowiedz Link Zgłoś