22.04.07, 13:17
zamierzamy zwiedzi troszke urocze zakatki Bretanii we Francji.znajomi maja
zakwaterowanie w poblizu Rennes - dokladnie ta miejscowosc to LA BOUEXIERE.
chcielibysmy w poblizu nich gdzies sie zakwaterowac. znacie moze w tej
miejscowosci lub w poblizu jakies miejsce zakwaterowania dla 4 osob /2
dorosle + dowjka dzieci w wieku 2 i 4 lat/ godne polecenia i z w miare
rozsadnymi cenami?
Obserwuj wątek
    • aannaa1988 koszt pobytu 04.05.07, 15:59
      znalazlam oferte 45 Euro za dobe. czy to jest cena do przyjecia?czy raczej zbyt
      dorgo
      • janou Re: koszt pobytu 04.05.07, 17:28
        aannaa1988 napisała:

> znalazlam oferte 45 Euro za dobe. czy to jest cena do przyjecia?czy raczej
        zbyt
        >
        > dorgo
        jak najbardziej do przyjecia,wcale nie drogo na 4 osoby:)
      • jot.be Re: koszt pobytu 05.05.07, 12:27
        To jest bardzo dobra cena...
        Właśnie wróciłem z Bretanii..

Pozdr
        • janou Re: koszt pobytu 05.05.07, 14:06
          To napisz ze jest piekna i ze byla bardzo sloneczna bo tak syn mi mowil(o
          pogodzie:)))
          • jot.be Re: koszt pobytu 05.05.07, 14:31
            Jest przepiękna.
            Pogoda była mocno "w kratkę".
            Czasem lało, czasem mgła, czasem słońce do 26C.
            Dało się wytrzymać.
            Pozdr
            • janou Re: koszt pobytu 05.05.07, 23:52
              No to zapoznales sie z prawdziwym bretonskim klimatem:)
            • aseretka Re: Bretania - do jot.be 08.05.07, 07:42
              Wybieram się do Bretanii na poczatku września. Oczywiście liczę się z "pogodą w
              kratkę". Bardziej jednak interesuje mnie, co zobaczyć, stąd moja prośba o
              wrazenia z oglądanych przez Ciebie miejsc.
              • jot.be Re: Bretania - do jot.be 08.05.07, 10:15
                Wrażenia....porażająco piękny to jest region.
                Mało miałem czasu aby pojeździć po "zakamarkach".
                7 dni z dojazdem z/do Lille..a jeszcze zerknąłem na kawałek Normadii
                tzn. klify Etretat (super) i plaże D-Day (nie wiem, mgła, widoczność 0m)
                Moje typy w Bretanii (w kolejności objazdu):
                Mont St Michel of kors, ale mniej czasu trzeba niż myślałem.
                Dinan,Cote de Granit Rose (pejzaże na Ile Grande),droga przez Argoat czyli
                interior (właściwie dowolna, zawsze znajdziesz coś wspaniałego do oglądania),
                Locronan,Pointe du Raz,Cote Sauvage (drogą D186 wzdłuż wybrzeża),Carnac (miasto,
                megality były "nieczynne" chwilowo),Ile de Saint-Cado (między L'Orient a Auray).
                Jeśli masz pytania, służę uprzejmie..
                • aseretka Re: Bretania - do jot.be 08.05.07, 15:20
                  Dziękuję ślicznie:) Pytania będę na pewno miała ale pytać będę dopiero, jak
                  sporządzę wstępny plan podróży. Wtedy narodzą się konkretne wątpliwości i
                  związane z nimi pytania. Wstępne typy aktualnie mile widziane. W Bretanii
                  będziemy 10 dni, a w Normandii 4. Po drodze jeszcze 3 dni w południowo-
                  wschodniej Holandii i 4 dni pod Paryżem.
    • Gość: hanka Re: Bretania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:25
      czy podczas opisywanej wędrówki po Bretanii i Normandii korzystaliście z Campingów czy też wcześniej rezerwowanych hoteli?
      Wybieram się na przełomie czerwca i lipca w te rejony.
      Pozdrawiam
      • jot.be Re: Bretania 10.05.07, 19:07
        Jeśli do mnie pytanie..
        Przez 7 dni zdarzył się zarówno hotel etap, camping jak i chambres d'hotes.
        Mieliśmy jechać zupełnie w ciemno, ale w F też był długi weekend i trochę się
        przestraszyłem.W końcu robiłem rezerwacje (ale zupełnie niepotrzebnie jak się
        okazało)...
        Mogę jakoś pomóc??
        • Gość: hanka Re: Bretania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 08:28
          Dziękuję za odpowiedź. Ja jadę na przełomie czerwca i lipca. Zastanawiam sie
          czy jest jakieś pośrednie wyjście dot. noclegów pomiędzy hotelem a campingiem.
          czy jechać po prostu w ciemno ? Zauważyłam,że we Francji nie ma mozliwosci
          wynajęcia domku na campingu na kilka nocy - 2-3.
          objechałam Norwegię, Danię , Finlandię i tam nie było kłopotów by nocleg na
          campingu - w domku zarezerwować na jedna noc.

• jot.be Re: Bretania 11.05.07, 08:57
            > Zauważyłam,że we Francji nie ma mozliwosci
            > wynajęcia domku na campingu na kilka nocy - 2-3.

Jest taka możliwość (na min. 2 doby).
            Właśnie sprawdzone empirycznie.
            Tu
            www.camping-du-port.com/
            brałem 6-os. w pełni wyposażony mobilhome
            na 2 doby (kosztował 80 eur za te 2 doby).
            Na innych też widziałem taką opcję w cenniku.
            Pozdr
          • Gość: alina Re: Bretania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 14:56
            Bez najmniejszego problemu można nie rezerwując znaleźć miejsce w motelach
            sieciowych, a także przedłużyć pobyt.Chyba tylko w sierpniu bywa to trudne.
            Poza najtańszą F1 jest tego sporo - niewiele drozej a w lepszym standardzie - i
            chyba nawet szkoda "uwiązywac" się rezerwacja, zwłaszcza gdy nie znasz
            warunków. Wbrew pozorom sieciówki, choć powinny oferować identyczny standard,
            róznią sie np uciązliwym połóżeniem przy torach, blisko autostrady), a zdarza
            się niekompetentna obsługa. Kiedyś (F1 w Caen) wróciliśmy w srodku dnia i
            okazałó się, ze nasz pokój - z bagażami wewnatrz! - był otwarty i tak
            pozostawiony przez sprzataczkę, a znajdowął się tuz obok (otwartego) wyjscia
            awaryjnego. Sa też motele nastawione głównie na grupy i to bywa straszne.
            Kwatery raczej nie sa tańsze niż motele, chyba że wynajmujesz na dłużej.
            Bretania jest niesamowita, a w pobliżu Carnac sa mniejsze pola menhirów,
            zwiedziliśmy tez tumulus w prywatnym lesie. Kup dobra mapę Michelin i czytaj
            znaki, zobaczysz piekne miejsca. W Normandii natomiast polecam plaże D-Day,
            obowiązkowo Point du Hoc o zachodzie słońca. Bayeux, Memorial du Caen... lista
            jest bardzo długa. Udanej wycieczki
          • bah77 Re: Bretania... 13.05.07, 19:49
            Hanko, podróżując po Francji w czerwcu w ciemno nigdzie, także w Bretanii, nie
            miałem problemów z noclegami na 1 noc (hoteliki, pokoje, pensjonaty itp.).

bah77
    • Gość: hanka Re: Bretania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:36
      dziękuję za informacje - pomogliście mi podjać decyzję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka