Dodaj do ulubionych

bus z Beauvais

15.09.08, 22:33
Czy jak kupię bilety na bus z Beauvais do paryża w oby dwie strony będzie taniej??
Czy 2x 13E ??
Obserwuj wątek
    • Gość: b3lf3r Re: bus z Beauvais IP: *.50.192-77.rev.gaoland.net 15.09.08, 22:41
      nie bedzie taniej, będzie 2x13EUR
      tickets.aeroportbeauvais.com/us/index.cfm
      • Gość: mamba777 Re: bus z Beauvais IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 09:50
        Mam pytanie, czy trzeba wcześniej rezerwować bilet na bus do Paryża
        z lotniska i opłacić go przelewem, czy można zapłacić na miejscu za
        bilety?
        • asiek31 Re: bus z Beauvais 05.10.08, 13:06
          to i jeszcze ja dopytam, tyle ze o bilety powrotne na lotnisko, mozna je kupić w
          kasie albo u kierowcy przed odjazdem busa, czy należy je kupić razem z biletami
          w stronę Paryża
          Asia
          • Gość: karola Re: bus z Beauvais pytanie do Asi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 19:49
            Jezeli juz wrocilas to odezwij sie. Mam kilka pytan do
            Ciebie.Pozdrawiam
            • asiek31 Re: bus z Beauvais pytanie do Asi 28.10.08, 10:15
              Wróciłam, pytaj:)
              Asia
              • Gość: Ewa Re: bus z Beauvais pytanie do Asi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 12:05
                Witaj Asiu,
                pilnie śledziłam Twój wątek. W przyszłym roku wybieram się z mężęm i
                córką w maju na 5 dni do Paryża. Wiem, że Ty już wróciłaś. Czy
                możesz teraz z autopsji polecić sprawdzony hotel (lub mieszkanie),
                jaka jest cena? Jakim samolotem leciałaś? W której dzielnicy
                mieszkałaś? Co warto zobaczyć? Czy faktycznie nie ma już karty
                Orange tylko Navigo? Będę Ci ogromnie wdzięczna za odpowiedź
                Pozdrawiam Ewa
                • asiek31 Re: bus z Beauvais pytanie do Asi 29.10.08, 15:38
                  Lecieliśmy tanimi liniami Wizzair na lotnisko Beavais i nie było najmniejszych
                  problemów. Przy taśmociągu z bagażami jest okienko w którym kupuje się bilet na
                  autobus wiozący ludzi do Paryża (bilet 13 euro). Mieszkaliśmy na Montmartcie i
                  tej okolicy na wyjazd z córką bym nie polecała, trudno było znaleźć sklep
                  spożywczy bo wszędzie były same sex shopy :) Hotel średniej klasy ale czysty.
                  Gdybym jeszcze raz leciała to wybrałabym okolice Saint Germain. Kupowaliśmy
                  karnety t+, wiedzieliśmy że nie będziemy wyjeżdżali poza strefę 1 i 2. Metro
                  absolutnie do rozkminienia dla każdego kto ma IQ powyżej konika polnego.
                  Mieliśmy szczęście z pogodą a że było już po sezonie to np do Luwru w kolejce
                  staliśmy 10 minut. Warto zobaczyć.... wszystko :) Co mnie zaskoczyło to
                  odległości - tam wszędzie jest blisko - my np szliśmy spod Moulin Rouge pod Łuk
                  Triumfalny trochę ponad godzinkę. Oczywiście musicie wjechać na najwyższe piętro
                  Wieży. Zdecydowanie polecam Luwr!!!! i cmentarz Pere Lachaise. Bylismy w
                  miasteczku La Vilette ale strata czasu i pieniędzy. Niestety nie starczyło czasu
                  na kino a szkoda. Polecam wieczorne wejscie na Łuk Triumfalny, bardzo fajny
                  widok:). Dużo ciekawych informacji znalazłam na tym forum :)
                  Asia
                  • Gość: karola Re: bus z Beauvais pytanie do Asi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 18:58
                    ,Czesc Asiu.P.Ewa czesciowo spytala o to co mnie interesuje. Mam
                    tylko pytanie o lot.Lecialas Wizzarem.Powiedz kiedy kupilas
                    bilety .Jaka jest faktyczna cena -czy sa jakies doplaty oprocz cen
                    podanych w necie.Jak jest z tym dojazdem do Paryza. Dokad dojezdza
                    bus. Serdecznie pozdrawiam.
                    • asiek31 Do Karoli 30.10.08, 13:53
                      Bilety kupowałam jakieś 1,5 miesiąca przed wylotem i cena drożała z dnia na
                      dzień. Kupując na 2-3 m-ce wcześniej zapłaciłabym około 500zł a tak 900zł.
                      Wykupiliśmy dodatkowe miejsca na nogi + inne opłaty czyli ostateczna cena
                      wyniosła 1050zł. Dojazd z lotniska jest bezproblemowy. Bus dojeżdża do stacji
                      Porte Maillot a stamtąd metrem wszędzie się dostaniecie migiem.
                      Miałam taką ściągawkę:
                      1. Przed dworcem lotniska (pawilon jak stare Okęcie) stoi masa autobusów. Na
                      burtach mają wymalowane 13 euro, a zarówno na dworcu jak i na zewnątrz, zaraz po
                      prawej stronie (jest strzałka) są kasy biletowe.
                      Samemu bagaże do kufrów i w tłumie do autobusu ( kierowca sprawdza bilety).
                      2. Dojazd autobusu i jego odjazd są dokładnie w tym samym miejscu. Na stronach
                      lotniska są o busach informacje, mapka oraz dokładny rozkład (połączenie lotu i
                      godzin busów). Uwaga, przy odjeździe na lotnisko jest niezły bajzel, bo wszyscy
                      się boją opóźnienia, a jak się trafi na Włochów, to cyrk murowany ( pod daszkiem
                      jedno okienko i olbrzymi tłum i nikt nic nie wie, ale spoko).
                      3. Z mapki busu w Paryżu zobacz gdzie jest metro - tuż obok wieżowca idąc w lewo
                      od wyjścia z "dworca autobusowego".
                      Jak wysiadziesz z busu na port Maillot, to kieruj sie na Palais des
                      Congres. Jest to duzy budynek niedaleko parkingu. Stojac przodem do
                      tego budynku po prawej stronie jest stacja metra. Nie ma stacji RER.
                      Asia
                      • Gość: Karola Re: Do Karoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 18:33
                        Asiu jestes wspaniala ,wielkie dzieki za tak szczegolowa
                        informacje.Mam jeszcze jedno pytanie co to - dodatkowe miejsca na
                        nogi. Lecialam ale z biurem podrozy i nigdy nie spotkalam sie z
                        tym.Jezeli mozesz to napisz o co chodzi.Pozdrawiam serdecznie
                        • asiek31 Re: Do Karoli 30.10.08, 21:07
                          Są to miejsca pośrodku samolotu przy wyjściach awaryjnych, jest tam większa
                          przestrzeń na nogi właśnie. Plusem też jest to, że nie trzeba się tłoczyć i
                          walczyć o miejsce wchodząc do samolotu. My wykupujemy je głównie ze względu na
                          wzrost męża, ma prawie 2 metry :).
                          Tu podsyłam Ci w/g mnie fajnie ułożony jeden dzień:
                          2/od Luwru nabrzeżem Sekwany do Placu Concorde, Polami Elizejskimi pod Łuk
                          Triumfalny, wracamy drugą stroną Pól - na Placu Franklina Roosvelta, skręcasz w
                          prawo w najdroższą paryska ulicę Rue Montaigne i dochodzisz do mostu l'Alma.
                          Potem przechodzisz przez most l'Alma i
                          wzdłuż Quai Branly (zobaczysz ciekawa fasadę muzeum Branly)
                          dochodzisz do wieży Eiffla. Przechodzisz cale Pola Marsowe, dochodzisz do Szkoly
                          Wojskowej w lewo Aleja Tourville dochodzisz do Pałacu Inwalidów i grobu
                          Napoleona. Wyjechaliśmy około 11 rano a przy grobie Napoleona byliśmy około 18
                          (nie było kolejki pod wieżą).
                          Asia
                          • Gość: karola Re: Do Karoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 21:26
                            Asiu jestes naprawde wspaniala , oby wiecej bylo takich osob.
                            Serdeczne dzieki za informacje. My wybieramy sie we wrzesniu. Mam
                            jeszcze sporo czasu aby wszystko ulozyc i przemyslec.Dzieki za
                            pomysl spaceru, napewno wezme pod uwage. Teraz musze przegladac loty
                            Wizzara i Norwegian na wrzesien.Dopiero wtedy bedzie mozna myslec o
                            noclegach. Serdecznie pozdrawiam
                • Gość: Ewa Re: bus z Beauvais pytanie do Asi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 09:45
                  Aniu, serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź. Możesz mi jeszcze
                  napisać, ile płaciłaś za hotel i w jaki sposób go rezerwowałaś?Która
                  dzielnica jest najlepsza do zamieszkania, by wszędzie było blisko,
                  do zabytków oczywiście?
                  Pozdrawiam
                  Ewa
                  • asiek31 Do Ewy 30.10.08, 13:47
                    Hotel rezerwowałam poprzez www.booking.com - jak dla mnie rewelacyjna stronka,
                    można porównać ceny i dokonać rezerwacji. My dodatkowo wysłaliśmy jeszcze
                    dodatkowo maila z informacją że zjawimy się pomiędzy godziną 22 a 23 - pracownik
                    nam odpisał że dziękuje za info - czyli mieliśmy potwierdzenie bezpośrednie z
                    hotelu. Jak pisałam bardzo podobały mi się okolice Saint Germain - wieczorny
                    klimat tej ulicy. Najlepsza pod słońcem kawa ze Starbucksa:) Za hotel płaciłam
                    340 euro/4 noce i był naprawdę średniej klasy ale wracaliśmy do pokoju około
                    północy a rano wychodziliśmy czyli zależało nam tylko na przespaniu się.
                    Jeżeli chodzi o dotarcie do zabytków to naprawdę nie ma z tym problemów,
                    obojętnie gdzie będziecie mieszkali to i tak do jednych atrakcji będzie blisko
                    a do innych dojedziecie metrem.
                    Asia
                    • Gość: Ewa Re: Do Ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 09:13
                      Asiu,
                      bardzo Ci dziękuję za tak wyczerpujące odpowiedzi. Jeśli nasuną Ci
                      sie jeszcze jakieś wskazówki, to proszę o nie. Myślę, że 85 EURO xa
                      jedną dobę to nie jest mało. Tym bardziej, że piszesz o śr4ednej
                      klasie hotelu. Ja rozglądam sie raczej za Formuła 1 bądź ETAPem, by
                      więcej kasy zostawić na zwiedzanie i ewentualnie jedzionko. Ale Twój
                      hotel był z pewnością zlokalizowany w centrum Paryża. Napisz proszę,
                      ile EURO należy przeznaczyć na bilety wstępu i jakąs przekąskę na
                      mieście. Ile wydaliście na to podczas całego pobytu??
                      Pozdrawiam serdecznie
                      Ewa
                      • Gość: anka Re: Do Ewy IP: *.gdynia.mm.pl 31.10.08, 19:00
                        Hej, ja tez niedawno wróciłam z Paryża i oto co mi przychodzi do głowy:
                        - lot - Wizzair, rezerwowaliśmy ponad 3 miesiące wcześniej i bilety wyniosły nas
                        niecałe 600zł za 2 osoby.
                        - dojazd z Beauvais do Paryża i z powrotem - polecam kupić bilety przez
                        internet, tylko wtedy zanim się wejdzie do autobusu trzeba podejść do babki,
                        która stoi tuz obok żeby podpisałam potwierdzenie mailowe. Jeśli się nie kupi
                        biletów wcześniej to ze znalezieniem kas też nie ma najmniejszego problemu. My
                        jednak bardzo długo czekaliśmy na nasz bagaż i zaczynaliśmy się już denerwować,
                        dlatego cieszyliśmy się, że mamy już bilety na autobus.
                        W ogóle jeśli chodzi i calą podróż do Paryża to najmniej przyjemny był dojazd do
                        Warszawy.
                        - Hotel - mieszkaliśy w hotelu Meridional w 17 dzielnicy. Płaciliśmy 74€ za
                        dobę ze śniadaniem.Rezerwowaliśmy przez www.otel.com. Mają dość niskie ceny.
                        (Przy okazji mogę polecić hrs.com. Tam ceny są chyba najniższe). Hotel 2*,
                        bardzo średni. Było czysto, ale pokój mieliśmy na poddaszu, a łazienkę bardzo
                        bardzo małą. Na szczęście śniadania rekompensowały wszystkie braki, bo były
                        dobre i przez pół dnia mieliśmy pełne brzuchy:) A do tego świetnie motywowały do
                        wczesnego wstawania:) Nie umiem powiedzieć czy wybralibyśmy ten hotel jeszcze
                        raz. Z jednej strony był bardzo 'średni' a z drugiej - podejrzewam, że w tej
                        cenie wszystkie są bardzo podobne. Był czysty a to najważniejsze.
                        - co do zwiedzania - podziwiam Asię za wykonanie tej trasy, którą opisała wyżej.
                        Ja bym po czymś takim padała na twarz:)
                        Myślę, że nie ma sensu robić dokładnych planów na każdy dzień, ja planowałam
                        wszystko bardzo dokładnie a i tak na miejscu zmieniliśmy kolejność zwiedzania.
                        Jeśli chodzi o La Villette to Asia ma rację, nic ciekawego, ale do kina warto
                        pójść. Polecam również La Defense.
                        Najmilej wspominam wieczorny spacer po Montmartre i wieżę. Prawie każdy wieczór
                        spędzaliśmy na pikniku na Polach Marsowych. No i zdecydowanie rejs po Sekwanie,
                        ale o tym pisałam już w innym wątku.

Jak coś mi się jeszcze nasunie to napiszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka