Dodaj do ulubionych

Paryż - hotel i przelot

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 08:35
Witam,
Bardzo prosze o informacje jaki w miare tani hotel możecie polecic w okolicach
głównych atrakcji ewentualnie jaka może być cena za pokój 2-osobowy pod koniec
maja. Jak drogie są taxi w paryżu ? czy w paryżu da się ogarnąć wszystko z
podstawową znajomością angielskiego ? i ogólnie może jakies rady ?dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: nina104 Re: Paryż - hotel i przelot IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.09, 10:22
      Bardzo wiele informacji znajdziesz na tym forum. Ja dzięki ludziom, którzy
      dzielą się swoimi spostrzezeniami i uwagami zorganizowałam super wyjazd do
      Paryza dla grupy znajomych. A wiec poszperaj!
    • miriam_73 Re: Paryż - hotel i przelot 09.04.09, 15:50
      zalezy co masz na mysli mówiąc "w miarę tani hotel"? Ja sie w przypadku zamaru
      "powłóczenia" po mieście zwykle zatrzymuję tu:
      www.paris-hotel-lavallee.com/English/Rates.htm
      Bywa taniej jak się rezerwuje poprzez to (oni mają wynegocjaowane jakies upusty):
      www.accomline.com/DirectHotel.asp?Checkin=2009-7-3&Checkout=2009-7-6&ncl=&id=22839
      hotel jest bardzo skromny ale połozony w samym centrum, o rzut beretem od metra
      i RER Les Halles, czyli dużej "węzłowej" stacji, z idealnym połączeniem
      bezpośrednio z CDG bo nie trzeba się nigdzie z RERu przesiadać, tylko przywozi
      prawie "pod drzwi". Na piechotę 10 min. pod katedrę, do Dzielnicy Łacinskiej
      czy do Luwru, Centrum Pompidou za rogiem. Nie warto kupowac u nich śniadań,
      lepiej wyjśc gdzieś po sąsiedzku i zjeść w jakims bistro, albo np. w Paul's przy
      samej stacji Les Halles. Zaraz obok, idąc ul. St Denis w kierunku stacji metra
      Etienne Marcel jest supermarket otwarty do 22 wiec nie ma problemów np. z napojami.
    • c_x_v Re: Paryż - hotel i przelot 10.04.09, 08:00
      Ja spałam w hostelu Absolute Paris i jestem bardzo zadowolona. W cenie masz
      śniadanie, w holu dostęp do komputera z netem, obok market a po drodze na plac
      Republiki piekarnię (5 min drogi). Z Hostelu do np. Notre Dame jest ok 30 min
      piechotą. Jeśli nie lubisz chodzić, na placu Republiki masz węzeł kilku linii
      metra. My wsiadaliśmy do metra na pl. Republiki, ale jak wracaliśmy to zazwyczaj
      jechałyśmy na stację Goncourt, bo wygodniej ;)
      Okolica ładna, obok hostelu jest kanał Sant Martin i mały skwer parkowy jakich w
      Paryżu pełno. Bez sensu płacić za taksówkę skoro wszędzie gdzie chcesz się
      dostać jeździ metro (max. czekacie to 6 min, standard 1,2) Karta Navigo
      właściwie na 2 strefy wystarczy bo właściwie wszystkie główne zabytki są w ich
      obrębie. Na Wersal trzeba będzie dokupić dodatkowe bilety.
      Jeśli wystarczy sił polecam jednak trochę pospacerować po mieście, bo tylko
      jeżdżąc, możecie przegapić sporo fajnych zakątków miasta :)
      Leciałam z Katowic WizzAir. Z lotniska jest autobus. Bodajże pierwsze wyjście i
      w prawo. Jedzie ok. 1 h. O kosztach musisz poczytać.
      Trochę tez opisałam tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=93438950
      • c_x_v Re: Paryż - hotel i przelot 10.04.09, 08:07
        Przydałaby się możliwość edycji posta...

Osobiście uważam że nie ma co się pakować w może i nieco tańsze hostele na
        obrzeżach miasta, bo musisz pamiętać o tym, iż potem będziesz tracił dużo czasu
        na dojazdy. Trochę tez trudno myśleć spokojnie o nocnym zwiedzaniu i życiu,
        martwiąc się o godzinny dojazd o ile taki jeszcze się o tej porze znajdzie ;)

www.ideamerge.com/motorhomes/france/paris_metro.gif
    • jovanka5 Re: Paryż - hotel i przelot 10.04.09, 09:51
      hotel de Rouen - raczej podły, ale za to tuz koło Luwru. 2 lata
      temu - za dwójkę z łazienką 60 euro. Uwaga - standart naprawde niski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka