asja2 13.05.09, 08:16 mam pytanko, czy jak rezerwujecie hotel i wpłacacie zaliczkę, dostajecie jekieś potwierdzenie, chcę zrobić rezerwację na październik dzięki i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bec Re: rezerwacja hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:40 REZERWOWAŁAM CO PRAWDA HOSTEL A NIE HOTEL, ALE PRZEZ INTERNET-BEZ ZALICZKI. TRZEBA TYLKO PODAC DANE KARTY PLATNICZEJ, KTORA W RAZIE NIE DOTARCIA DO HOSTELU ZPSTANIE OBCIAZONA KOSZTAMI PIERWSZEJ DOBY. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: rezerwacja hotelu 13.05.09, 11:44 a może ktoś jednak płacił przelewem? jaką mam pewność, że w przypadku nie dotarcia na miejsce (to dopiero październik) nie obciążą za cały pobyt? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bec. Re: rezerwacja hotelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:38 Przelewem placilam w zeszlym roku za noclegi w rzymie- mam konto PLN i bez problemu poszedł przelew tylko byl jeden problem -bardzo duze prowizje. Moze lepiej zaplacic karta- jezeli jest taka mozliwosc. A rezerwacje zawsze mozna odwolac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: rezerwacja hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 13:52 Zobacz czy ten hotel mozna zarezerwowac na booking.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: rezerwacja hotelu 13.05.09, 15:04 Milka, jeśli to dzielnica Temple Republique ??? to nie a dlaczego? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: rezerwacja hotelu 13.05.09, 15:20 przejrzałam wszystkie 1 i 2 gwaizdkowe, bo więcej gwiazdek on nie ma i nie znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: rezerwacja hotelu 13.05.09, 17:28 hotel, który chcesz zarezerwować nie ma opcji płatności on-line. Poczekaj aż Ci odpiszą i nie denerwuj się na zapas. Albo najlepiej do nich zadzwoń. Wygląda mi na hotel, w którym nie będą chcieli zaliczki, ale może się mylę. Hotele biorą często numer karty kredytowej 'w zastaw', nie ściągają opłaty jeśli nie będzie noclegu - oczywiście musisz wcześniej anulować rezerwację. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: rezerwacja hotelu 14.05.09, 08:53 Embeel jest tak jak napisałaś, chcą żeby im podać nr karty, napisali wołami, że nie obciążą karty, chcą miec to na wypadek, jesli nie skorzystam z usługi, więc sądzę, że w takiej sytuacji własnie tak zrobią, tylko nie wiem jaką kwote sobie policzą, ktos pisał o jednej dobie, ale przecież nie ma żadnej umowy, tak naprawdę mogą wziąc ile będą chcieli rozumiem, że to właśnie tak działa, ale mam obawy, wyjazd jest dopietro na październik i różne rzeczy się mogą wydarzyc, i tak już będę stratna za samolot... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: do Milki 14.05.09, 09:37 Milka, chyba jednak zdecyduję się na rez. przez bookin.com, tam przynajmniej są jasno podane zasady, co w przypadku rezygnacji, wydaje mi się to bardziej bezpieczne, tysiące ludzi przez nich rezerwują, ale mam jedno ważne pytanie, czy ja moge podac dane mojej karty, jeśli to nie ja jadę do hotelu, bo czytałam, ze ona potem służy do otiwerania pokoju itd., czy może cos zle zrozumiałam? Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Asja 14.05.09, 10:24 Co do booking.pl i innych stron doczytaj dokładnie czy podczas rezerwacji hotelu nie jest obciążana karta. Tak działa np. Expedia.com - rezerwując dokonujesz jednocześnie wpłaty - czyli robisz tzw. przedpłaconą rezerwację Karta musi być ta sama jeśli rezerwujesz hotel, który nie ma nocnej recepcji - wtedy posłuży Ci do otworzenia drzwi- chociaż czasem wystarczy numer rezerwacji. Np. Etap czy F1. Co do konkretnego hotelu, o którym piszesz do mnie - myślę, że nie ma co się obawiać. Sprawdź dokładnie warunki odwołania rezerwacji - do której godziny możesz odwołać. Gdy się nie zjawisz pobierana jest opłata za pierwszą dobę, to standard. Jeśli masz wątpliwość, rezerwuj przez portal, ale tak jak napisałam wyżej sprawdź, czy hotel nie pobiera opłaty w momencie rezerwacji. Booking.pl twierdzi, że tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re:do Embeel 14.05.09, 12:09 Embeel dziękuję Ci bardzo, nie sądziłam,że tyle problemów będzie z tą wycieczką, cenowo jestem ograniczona, a z drugiej strony nie chcialabym, żeby rodzice wylądowali w jakimś nieciekawym miejscu, przejrzałam hotele na booking.com i dopóki nie weszłam w opinie, prawie każdy mi sie podobał..., jestem już totalnie skołowana odpisali mi z modernedutemple, że do 48 godz. mogę zrezygnować, jeśli później obciążą mnie za jedną noc, musze jeszcze pomęczyć Zawadę, żeby coś więcej napisał, nigdzie nie mogę znaleźć opisu lokalizacja wydaje się byc ok, a reszta pewnie okaże się na miejscu zaryzykowałabyś z tą kartą? a no i co zrobic - mam wziąć namiary karty od rodziców? lekki obciach... Odpowiedz Link Zgłoś