sochan78 07.08.10, 11:04 Bede przejazdem w Wenecji potem w Anconie Gdzie sie przespać tzn na jakiej stacji benzynowej ? Czy ktos spał i gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agatulka Re: nocleg w samochodzie IP: *.3-79-r.retail.telecomitalia.it 07.08.10, 21:57 Na jakiej chcesz. Co to za roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: nocleg w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 01:22 Po namyśle proponuję jednak Autogrill. Mają najwygodniejsze dachy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikary Do agatulka IP: *.home.aster.pl 08.08.10, 15:52 agatulka napisał(a): Na jakiej chcesz. Co to za roznica? ...poznasz głupiego, po wpisach jego. Nie masz nic do powiedzenia, siedż cicho i nie dziob w klawiwturę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Do agatulka IP: *.181-80-r.retail.telecomitalia.it 08.08.10, 16:54 Jeszcze ci sie nie znudzilo psycholu? Lecz sie moze jeszcze nie jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Dymam cie IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 17:39 "Pasożyt - organizm cudzożywny, który wykorzystuje stale lub okresowo organizm żywiciela jako źródło pożywienia i środowisko życia." To o tobie debilu. Jesteś zwykłym pasożytem, pijawką która sama nie jest w stanie sklecić nic na tym forum, wiec przykleja się do osób wartościowych myśląc, że w ten sposób zabłyśnie w ich cieniu. Szkodniki trzeba tępić - zgniatać na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Dymam cie IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 17:42 "Pasożyt - organizm cudzożywny, który wykorzystuje stale lub okresowo organizm żywiciela jako źródło pożywienia i środowisko życia." To o tobie debilu. Jesteś zwykłym pasożytem, pijawką która sama nie jest w stanie sklecić nic na tym forum, wiec przykleja się do osób wartościowych myśląc, że w ten sposób zabłyśnie w ich cieniu. Szkodniki trzeba tępić - zgniatać na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: nocleg w samochodzie 08.08.10, 19:05 A w hotelu nie możesz? Bo to trochę śmieszne co piszesz. Co to się z tym forum porobiło.... Odpowiedz Link Zgłoś
daryjka1 Re: nocleg w samochodzie 08.08.10, 20:17 Zauważyłam, że ilekroć pojawi się pytanie dot. oszczędnej formy turystyki (jakie wziąć jedzenie, które stacje można polecić na dłuższy postój) - to forum okazuje się być opanowane przez co najmniej szejków arabskich. Przecież są osoby, które po prostu muszą oszczędzać. Wyjeżdżają poznawać świat i chwała im za to, że nie siedzą i nie jęczą, tylko realizują marzenia. Czy to takie dziwne, że zamiast jeść w knajpie włoskie specjały i spać w hotelu ktoś śpi na stacji mając za kolację chrupkie pieczywko z konserwą??? Pytanie o stację nie jest śmieszne : są stacje bardziej czyste, bardziej bezpieczne, monitorowane, bezpieczniejsze, z bezpłatną toaletą... teraz obrosłam w piórka, ale niegdyś tak samo ładowałam do bagażnika zagotowane w słoikach obiadki i nerwowo wypytywałam znajomych o miejsca nieopanowane przez "stonkę". W tych czasach nie było forum. Może i lepiej, bo zadałabym pytanie o fajną stację i zostałabym wyśmiana. I byłoby mi baaardzo przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: nocleg w samochodzie 08.08.10, 21:37 oprócz oszczędzania, są jeszcze osoby, które tak po prostu lubią :) Teraz mam małe dzieci, więc szukamy taniej, ale wygodniej, ale kiedyś wolałam przespac się na karimacie pod drzewem, niż w jakims hotelu. Wtedy czuje się wakacje, przygodę, i ten wiatr we włosach, i rzeczywiście- to temat wybitnie nieforumowy :) Powoli wracamy do turystyki szalonej, córka już zaczyna "czuć przygodę"- obiady (rybka w puszce i pajda chleba) jedzone gdzies na krawężniku, a zamiast restauracyjnej ściany- przepiękne widoki, itp... a jakie wspomnienia, gdy się wraca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: nocleg w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 22:32 Hmm, pamiętam, że angielski gentelman prędzej umrze niż wyrazi zdziwienie... Ale myślałem, że kierowcy tirów mają swoje fora i inne sposoby komunikowania się ze sobą. PS. Nie chodzi tu o kwestię oszczędności czy też fantazję - to raczej sprawa estetyki a następnie bezpieczeństwa (innych!) na drodze. I stąd forma delikatnej przecież dezaprobaty. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: nocleg w samochodzie 08.08.10, 22:41 no widzisz- człowiek uczy się przez całe życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nocleg w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 23:08 No właśnie -spanie gdzie popadnie to nie kwestia finansów,bo zamówić Hotel,wczasy,to nie tylko kwestia finansów! Niektórzy lubią przygodę,a My jadąc gdzieś śpimy właśnie na stacjach C.P.nu bo tak lubimy bezpośrednio na trawie rozkładamy koc i Jaśka pod głowę,bo szkoda czasu na hotele,zjazdy z autostrady,a 4-5 godzin takiego wypoczynku starcza na wiele godzin,a w hotelu schodzi za dużo czasu.Stać Nas na hotele,ale wolimy na "Dziko" na trawce,a tak robią nie tylko Polacy bo i Francuzi,Włosi,Hiszpanie! Jest to powszechnie stosowane,i na Zachodzie nikogo nie dziwi!Polacy to jeszcze bardzo niezrozumiały naród! Daleko Nam do innych nacji!Zwłaszcza z kulturą! Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 07:59 A mnie sie wydawalo ze spanie gdzie popadnie to wlasnie kwestia finansow i wiesz, znam inne sposoby na przygody, a nie nocowanie na stacjach benzynowych. Nie wspomnę o kwestii bezpieczeństwa! A to ze daleko nam do nacji o ktorych piszesz to wynika wlaśnie z twojej wypowiedzi. Ludzie, naprawde nie wszyscy muszą spędzać urlopy za granicą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nocleg w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 09:06 Pewnie że ludzie nie muszą spędzać urlopu za granicą ,jak ktoś woli zimny ,brudny Bałtyk z pałeczką Coli,w deszczu to pewnie niech jedzie i kąpie się!Na stacjach C.p.nu za granicą jest bezpiecznie i nikt nikogo nie okrada,nie napada,a na plaży we Francji można iść do wody zostawiając torebkę z portfelem,telefonem na ręczniku i nikomu nic nie ginie! W Polsce jest to nie do pomyślenia!Nie wiem dlaczego przytykasz Malin7 że komuś daleko do innych nacji bo piszę że lubimy odpoczywać jak lubimy? Co to ma do rzeczy?Śpisz po hotelach bo tak lubisz,jedziesz na urlop do Wólki Małej bo tak lubisz,a My nie musimy!Zapominasz czego dotyczył ten wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 18:12 jeśli jeszcze nie zrozumiałeś to pisałam o kwestii bezpieczenstwa na drodze , bo osobiscie nie chciałabym uczestniczyc w kolizji spowodowanej przekogos notorycznie niewyspanego, bo snocującego na stacjach benzynowych. Martwie sie o bezoieczenstwo swoje i swojej rodziny. I nie zapominam czego dotyczył ten watek , tyle,że jest to faktycznie watek dla kierowców tirów, w niczym im nie ujmując. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nocleg w samochodzie 10.08.10, 08:37 Swietny sposob na bliskie spotakania z jakims psychoapata, ktorych ostatnio jakby coraz wiecej: nawet na ulicy Mediolanu w bialy dzien, tym bardziej noca pod drzewem. Odpowiedz Link Zgłoś
ro_br_rt Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 11:36 Witam. Nie widzę problemu w spaniu na stacji benzynowej. Zawsze tak robię gdy jadę do Włoch a mam do zrobienie ok 2000 km. Spanie w hotelu jest dla mnie stratą czasu. Niedawno jechałem. Pierwszy Autogril za granicą austriacką. Oczywiście 1 espresso na stacji potem szisza i kieliszek zimnego, bo z lodówki samochodowej, białego wina morawskiego a potem 3 godziny snu. Poezja. O 4 rano w drogę do Anzio. Co innego gdy wracam wypoczęty to zawsze biorę w drodze hotel bo wtedy szkoda mi mejego wypoczynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: nocleg w samochodzie IP: *.chello.pl 09.08.10, 11:51 W innym wątku sochan78 szuka odpowiedzi na swoje pytanie. Ciekawostką jest to że sochan78 jest TOLEROWANY nikt go nie atakuje, nie ma agresji (wyśmiewania, pouczania, ironii, pohukiwania, strofowania itp.) w odpowiedziach. Wniosek jest prosty nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Kto sieje wiatr, ten burze zbiera. Pozdrawiam, Szanujmy się wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: nocleg w samochodzie IP: *.181-80-r.retail.telecomitalia.it 09.08.10, 12:02 A gdzie tu widzisz agresje? Jedyna agresywna osoba w tym watku jest chory psychicznie zboczeniec, ktory juz nie raz dal popis swojej "tworczosci" na forum. Na szczescie wiekszosc postow tego idioty bardzo szybko jest usuwana przez administracje forum. Niestety przez to tez jesli ktos zaglada tu sporadycznie moze nie wiedziec z kim ma doczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sochan78 Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 11:57 ja jade przez włochy do grecji dlatego pytałem się o nocleg na stacji.Dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marki0 Re: nocleg w samochodzie IP: 212.191.130.* 09.08.10, 12:46 Zachciało mi się śmiać jak przeczytałam całość i ostatni wątek : ja jadę go Grecji...., dobrze tym co sie tak natrudzili nad zbesztaniem Ciebie. To gdzie spię jest moja prywatną sprawą i wąt tym, którzy chcą to krytykować. Ja właśnie wróciłam z takiego pobytu-10 dni we Włoszech i spanie w aucie. Jak wiedzieliśmy, że dzieci zostają 5 i 9 lat /z nimi na pewno byśmy sie gdzieś zakwaterowali/ postawiliśmy na zwiedzanie a nie stratę czasu na szukanie hoteli i wolnych miejsc. I było super, czasami może męcząco, ale o zmęczeniu już zapomniałam a wspomnien z noclegów i pałaszowania puszek na plażach czy na parkingach sklepowych-bo i tam sypialiśmy - mam mnóstwo. Ale to fak, w pracy patrzą na mnie z politowaniem-no bo jak to, nie samolot, nie wypasione warunki---puszki i niewygodne spanie, a co z toaletą. A my byliśmy tak zorganizowani, że lepiej nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: nocleg w samochodzie IP: *.181-80-r.retail.telecomitalia.it 09.08.10, 13:00 OK bez zadnych zlosliwosci, jestem po prostu ciekawa... Czy na dluzsza mete to nie jest jednak bardzo meczace? Jak wyglada sprawa z toaleta, prysznicem? Jak ladowac telefon, aparat (kamere, komputer)? Moze mnie przekonacie i sie wybiore na takie wakacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: nocleg w samochodzie IP: *.chello.pl 09.08.10, 13:34 Autogrill Italy, lokalizacja > tinyurl.com/2wyq48h Autogrill > tinyurl.com/moklgn Ładowanie sprzętu elektronicznego za dziękuję/grazie. Opłata za prysznic w Autogrill to TYLKO kilka euro, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marki0 Re: nocleg w samochodzie IP: 212.191.130.* 09.08.10, 13:49 My mieliśmy ładowarkę samochodową. Prysznice masz na stacjach, na campingach, a tak w innych miejscach woda bieżąca. Ale wyposażenie tamtejszych toalet jest jednak dużo lepsze niż naszych. Duże zlewy, deki samoodkażające bidety lub słuchawki prysznicowe. Jeśli nie jesteś przekonana to nic na siłę bo mozesz popsuć sobie urlop a po co skopro masz go raz w roku. Tutaj nikt nikogo do niczego nie chce namówić a jedynie pokazuje sie możliwości i dzieli się własnymi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
sochan78 Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 14:03 Jak pisałem jade do grecji jechalismy już przez węgry serbie i macedonie .Czas zmienic trase(taki spontan był ) .Dzięki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 18:18 " a wspomnien z noclegów i pałaszowania puszek na plażach czy na > parkingach sklepowych-bo i tam sypialiśmy - mam mnóstwo" Po prostu żenujace .... Odpowiedz Link Zgłoś
ebe-10 Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 21:39 > > > Po prostu żenujace .... Malin powinieneś przenieść się na forum dla Vipów a nie dla prostych ,normalnych ludzi........ Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: nocleg w samochodzie 09.08.10, 22:59 Do Vip-ów nie należę,ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić ,że wspomnienia ze sklepowych parkingów mogą być wspaniałe. Widocznie mam kiepską wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: nocleg w samochodzie 10.08.10, 07:39 nie każdy lubi to samo, i nie musi, ile ludzi tyle przyzwyczajeń, upodobań, i nie ma co się tu oburzać, dziwić, szydzić, po co? pewnych rzeczy i tak się nie zrozumie. Ja np nie lubię jeść, generalnie, nie cierpię knajp, restauracji, barów i wszelkich tematów żywieniowych, nigdy nie spróbowałam włoskiej pizzy, czy innych specjałów, i też nie rozumiem czym się zachwycać, napychając brzuch. Ale ok, ktoś inny czerpie z tego przyjemność. Wspaniałe nie są wspomnienia z parkingów, ale wspomnienia tego, w jaki sposób przeżyliśmy i daliśmy radę I jeszcze jedno-takie wyjazdy baaardzo zbliżają. Pod warunkiem oczywiście, że druga osoba to nie nadęty wygodniś, bo wtedy nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: nocleg w samochodzie 10.08.10, 10:26 Tak się składa, że ja, w przeciwieństwie do Ciebie, na forum Włochy jestem od dawna i zauważam znaczne obniżenie poziomu, niestety prostactwo objawia sie nie tylko w życiu codziennym, ale i tutaj dotarło . Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: nocleg w samochodzie 10.08.10, 08:55 Nie rozumiem tej zażartej dyskusji. Często jeżdżę do Włoch, ponieważ od lat na Słowacji, ale też w Austrii buduje się nowe i unowoczesnia stare autostrady podróż trwa coraz krócej. Zwykle pokonuję trasę jednym rzutem, czasami jednak, nocą, czuję się znużony. Zjeżdżam wówczas na parking przy stacji benzynowej, rozkładam fotel i łapię parę godzin snu. Robi tak wiele osób z wielu krajów, po prostu chodzi o bezpieczeństwo na drodze. Dorabianie do tego ideologii, że ktoś jest biedny, a ktoś na tyle bogaty że stać go na pokój w motelu przy drodze jest zupełnie niepotrzebne. Dość mamy sporów, z "krzyżowym" na czele, dajmy sobie spokój. Pozdrawiam Ps. Polecam na drzemkę każdy parking, pod warunkiem że będzie on na terenie stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nocleg w samochodzie 10.08.10, 09:31 Co innego zatrzymac sie w czasie podrozy, co innego spedzac urlop pod drzewem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marki0 Re: nocleg w samochodzie IP: 212.191.130.* 10.08.10, 11:34 Czy nikt z Was nigdy nie był autostopowiczem, ani o nich nie słyszał. Ja co prawda w aż tak ekstremalny sposób w młodości nie podróżowałam ale kolega jak opowiadał swoje wspomnienia to mu troszkę zazdrościłam, bo ja jadąc na zorganizowane kolonie czy obozy nieststy takich wspomnień nie miałam. Zatem szaleję teraz, choć stać mnie na inny komfort. To sprawa wyboru. Za rok jade już jednak z dziećmi /9 lat i 5/ i wiem, że juz taka opcja jazdy w ciemno i spania gdzie sie da nie wchodzi, nawet na jedną noc, nawet jezli przez jakieś państwo będę przejazdem. I nie ma co krytykować moi najmilśi, to sprawa okoliczności i własnego wyboru. Pozdrawiam a w szczególności tych najbardziej zacietrzewionych i oburzonych!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: nocleg w samochodzie 10.08.10, 11:49 Ależ nikt tutaj nie jest ani zacietrzewiony ani oburzony, ale zniesmaczony owszem i nie ukrywam- przestraszony, nie daj Boże natknąć sie na takiego niewyspanego i niedomytego na drodze , brrr.... Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: nocleg w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 12:08 Hmm... Świat się zmienia, a że zazwyczaj na gorsze, pora się z tym pogodzić. Ale ponieważ zgoda buduje pora zatem na uporządkowanie dyskusji. Ktoś musi moderować ranking parkingów przy stacjach benzynowych, ktoś inny ustali ranking parkingów sklepowych, ważna będzie też klasyfikacja toalet (w niektórych jest tak mało miejsca, że nie sposób umyć nóg w umywalce). Proszę też o tabelę trawników - na niektórych Włosi złośliwie zamontowali zraszacze, co komplikuje noclegi, należy też monitorować przeceny produktów spożywczych w supermarketach oraz informować się o nowo otwartych punktach darmowego żywienia. Ok... Tylko dlaczego akurat na tym forum??? PS. Na forum hiszpańskim niejaka Beti konsekwentnie z uporem walczyła o prawo polskiego turysty do jedzenia kolacji w hotelach, w krótkich spodniach. Ale może niepotrzebnie otwieram nowy wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nocleg w samochodzie 10.08.10, 12:23 Kiedys autostop byl o wiele bezpieczniejszy. Dzisiaj we Wloszech / nie znam sytuacji w Polsce / nikt rozsadny sie nie zatrzyma. Nierozwaznie jest tez prosic o podwiezienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: nocleg w samochodzie IP: *.chello.pl 10.08.10, 15:51 Zdumiewające sochan78, wywołał takie "bicie piany" nie wiem czy to sprytna prowokacja, czy przypadek. Tak czy owak etatowi dyżurni na tym forum przy tym wątku mają pełne ręce roboty. Dostrzegam wyrażny podział na krzyżowców i heretyków. Każda sroczka swój ogon chwali. Ludziska spierajmy się ale NIE OBRAŻAJMY siebie na wzajem. Miłuj bliżniego jak siebie samego. Zanim dokonasz wpisu uważnie przeczytaj temat wątku i koniecznie poprzednie wszystkie wpisy. Na pewno mniej będzie inwektyw, czego sobie i Wam kochani życzę. Pamiętaj że milczenie jest złotem, Amen. Uśmiechnij się... Pozdwawiam, Zastrzegam że jestem neutralna w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś