Gość: barmar IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 19:50 proszę o polecenie dobrego miejsca na zjedzenie obiadu/kolacji w powyższych miejscowościach. a może lepiej gdzieś pod miastem tylko gdzie ? co polecacie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makda Re: gdzie warto zjeść w Sienie i Florencji San Gi 23.08.10, 14:26 W San Gimignano: Osteria del Carcere. Ale to maleńki lokal, możecie za pierwszym razem nie znaleźć miejsca. W drugiej kolejności taras resauracji Le Vecchie Mura. www.vecchiemura.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: gdzie warto zjeść w Sienie i Florencji San Gi 24.08.10, 10:48 We Florencji - Borgo Antico: www.borgoanticofirenze.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barmar Re: gdzie warto zjeść w Sienie i Florencji San Gi IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.10, 21:59 a dobry lokal w sienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus Re: gdzie warto zjeść w Sienie i Florencji San Gi IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.10, 17:19 W San Gimignano polecam: restaurację Il Pino (znajdziesz w Internecie). Jak tam będziesz to sprawdź czy pracuje jeszcze charakterystyczny kelner o urodzie Quasimodo. Najlepszą pizzę i w ogóle kolacje jadłem w Castagnieto Carducci z panoramicznym widokiem na morze (Il Vechchio Mulino, albo podobnie) i z piękną aleją cyprysów w stronę morza. Wino najlepiej smakuje obok, w Bolgheri - polecam zwłaszcza Paleo. Na końcu Bolgheri, po prawej znakomita restauracja w ogrodzie. Zresztą wszędzie wszystko smakuje. W nowych miejscach zazwyczaj słucham Pascala. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus Re: gdzie warto zjeść w Sienie i Florencji San Gi IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.10, 01:21 Nie Moulino lecz Frantoio... Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu miriam ma rację 01.09.10, 20:41 Borgo Antico - odkryte przeze mnie przypadkowo - to kapitalne, fenomenalne miejsce z rewelacyjną atmosferą... i kuchnią, do której ciągle tęsknię... Byłem tam kilka razy - zawsze było fenomenalnie.. W pełni popieram rekomendację, zwłaszcza, że ceny tam są absolutnie na każdą kieszeń. pozdrawiam jeep PS. Agatulka, malgotosca - piszcie, stęskniłem się za Wami dziewczyny :-) Odpowiedz Link Zgłoś