Dodaj do ulubionych

Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i

IP: 217.153.165.* 20.01.11, 08:42
1.Jako że jedziemy z dwoma szkrabami (4 latka i 10 msc) do Wenecji chcielibyśmy zabrać wózek.
Czy nie będzie z tym problemu.
2. Z Punta Sabbioni jedziemy na kolejny tydzień nad Gardę.
viamichelin kieruje nas na przeprawę promową.
Czy nie wiecie jaki koszt takiej przeprawy(czy nie lepiej jechać drogami)?
Obserwuj wątek
    • myszmusia Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 20.01.11, 09:02
      z wózkiem w wenecji to duzo nie pochodzicie;-) chyba ze plac świetego marka i troche dookoła, wenecja jest mało przyjazna nawet walizkom z kółkami a co dopiero wózkom;-) moze nosidło na plecy /brzuch dla takiego malenstwa zamist wózka? bo 4 latek to oczywiscie na nogach?;-)
      • ennka Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 20.01.11, 13:05
        Z żadnej przeprawy promowej nie musisz korzystać.Dojeżdżasz lądem .Z autostrady zjazd na Noventa di Piave,potem na Santa Donna di Piave,Eraclea,Jesolo,Cavalino -Treporti ,Punata Sabbioni.Wracasz tak samo .Obejrzyj sobie mapy.
      • Gość: e-tam Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 18:23
        Ja w obu przypadkach (trasy 1 i 2) zabrałbym wózek dziecku.
        Widziałem jak ludzie korzystają z wózków inwalidzkich i sobie radzą z osobami dorosłymi.

1. Trasa z A do B Punta Sabbioni < zerknij
        1.a. Prom (posty) Punta Sabbioni - Wenecja < zerknij

2. Trasa z A do B Wenecja < zerknij
        2.a. Parking (posty) Tronchetto < zerknij
        2.b. Parking Tronchetto < zerknij

Korzystamy z wszystkich narzędzi i możliwości Google Maps.
        Proszę kursorem myszy "chwycić żółtego ludzika" nad + (plusem) nawigator i postawić na ciągłej niebieskiej linii w rejonie punktu B na obu mapach. Obracaj obrazem i oglądaj.

Pozdrawiam,
      • Gość: Krakus Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 16:38
        Nie polecam. Dziki tlum turystow i schody, schody, schody.
    • inka281 Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 21.01.11, 18:20
      W ubiegłym roku byliśmy z dziećmi 3,5 i 1,5 roku w Punta Sabbioni i Wenecji. Oczywiscie wózek nam sie przydał, choć w wenecji łątwo nie było, bo uliczki wybrukowane, wąskie, duzo ludzi i schodów. Mielismy lekki wózek wiec trochę się nanosiliśmy po schodach tego wózka. Ale... dzieci na zmiane drzemały w tym wózku, moglismy też zapakować do niego picie i jedzenie na drogę.
      • myszmusia Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 21.01.11, 18:24
        choć w wenecji łątwo nie było, bo uliczki wybru
        > kowane, wąskie, duzo ludzi i schodów

dokładnie to miałam na mysli piszac swój post powyzej
    • Gość: miquel Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:10
      W zeszłym roku byliśmy w Wenecji z 2latkiem. Jasne, że trzeba się trochę nadźwigać, bo schody są co kawałek. Ale i tak bez tego wózka to nawet dość pobieżne zwiedzanie a bardziej dłuższy spacer po Wenecji byłby niemożliwy. Bo jednak maluch może sobie w tym wózku fajnie poodpoczywać.
      Ale z dwoma wózkami to już raczej byłoby ciężko, moim zdaniem.
      Dla starszej pociechy pomyślcie o takiej specjalnej "smyczy" dla dzieci, w tych tłumach które tam są naprawdę może się przydać. My mieliśmy coś takiego dla naszego szkraba i sprawdziło się.
      • Gość: michał Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: 217.153.165.* 05.05.11, 12:36
        Czy ktoś orientuje się co do ceny promu dla 4-ro latka i jednorocznego dziecka?
        Czy za wózek głęboki nie trzeba też płacić?
        • Gość: dorota Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 17:58
          Prom/ tramwaj wodny do/w Wenecji? dzieci do lat 4 gratis, wózki też, obsługa nie sprawdza dokumentów dziecka. toalety są w tramwajach.
          • Gość: mb Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: 91.189.31.* 09.05.11, 08:44
            A może ktos się orientuje, ile kosztuje prom z Punta Sabbioni do Wenecji i z powrotem od osoby dorosłej, czy są jakieś zniżki dla dzieci (ale starszych niż 4 lata) itp.
            Będę wdzięczna za każdą informację dotyczącą takiej wycieczki, wiem, że jest tego sporo na forum, ale zależy mi na aktualnych informacjach.
            • Gość: e-tam Ceny IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 19:36
              mb napisał(a):

...A może ktos się orientuje, ile kosztuje prom z Punta Sabbioni do Wenecji i z powrotem od osoby dorosłej, czy są jakieś zniżki dla dzieci (ale starszych niż 4 lata) itp. ...

Ceny < za prom i parking

Pozdrawiam,
              Dzieci do lat 6 BEZ OPŁAT.
              • Gość: mb Re: Ceny IP: *.siedlce.domtel.com.pl 11.05.11, 11:08
                Dziękuję bardzo, takie informacje bardzo ułatwiają planowanie:).
                Pozdrawiam
            • Gość: dorota Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 21:19
              z Punta S. w jedną stronę 6.50 euro /miejska komunikacja Activ/,parking całodzienny zadaszony / plastikowy daszek/ 5 euro. Ceny z majówki 2011r. bilet 12 godzinny 16 lub 18 euro , nie jestem pewna, na bilecie nie ma ceny.
    • Gość: Krakus Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 16:44
      Jesli ktos bedzie tym tematem zainteresowany- kategorycznie odradzam wycieczke do Wenecji z malym dzieckiem. Obecnie w Wenecji sa dzikie tlumy turystow (kilanascie lat temu bylo naprawde inaczej) tam sie plynie z tlumem a nie spaceruje. Niezliczona ilosc mostkow to tez dramat dla wozka. Jedyny plus to sklep Disneya dla dziecka, wszystko inne to udreka i mordownia. Tlumy, tlumy, tlumy, dramatyczne tlumy. Nawet nie widac Pl. sw Marka tylko jeden dziki tlum. Odradzam. Wlasnie wrocilam ( bylam z 3 letnim dzieckiem)i juz tam nie planuje jechac. Mega rozczarowanie- nie da sie spokojnie zwiedzac tylko plynie sie z tlumem jak napisalam.
      • iciako Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 26.07.13, 14:33
        czy podobnie jest na przełomie sierpień/wrzesień ??
        też tłumy czy już lżej ??
        • maximma Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 29.07.13, 12:17
          ja byłam z moim wówczas 4-latkiem właśnie na początku września i nie było tak tragicznie. A w tym dniu akurat były regaty. Dzielnie moje dziecko zwiedzało Pałac dożów, bazylikę i zaułki Wenecji. Bardzo mu się podobało. Sklep disneya był wisienką na torcie;)
          W tym roku cały dzień w rzymie spędziliśmy i też było super, bez marudzenia, a z ciekawością świata. Ale trzeba znaleźć coś co dziecko zainteresuje i co z chęcią zobaczy, co na nim zrobi wrażenie. Wszystko zależy od dziecka i od tego jak rodzice (dziadkowie/opiekunowie) je do zwiedzania nastawią. Bo jak rodzice marudzą, wszystko im przeszkadza, to i dziecku atmosfera się udzieli.
          Moje dziecko już wprawione, więc nie ma kłopotu, a włoskie lody pomagają na wszystkie problemy.
          Cudownych wakacyjnych wrażeń wszystkim życzę!
          • macdriver Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 30.07.13, 00:16
            Można trafić na pustki ale trzeba być dość wcześnie. 13.07.13 r. godz. 8.00

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ec/oh/0aiy/Sv8n2twt2xahmcRlIB.jpg[/img]

Potem to już stoi tam pół Azji i Europy.
          • Gość: Krakus Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 14:18
            To raczej kwestia wieku. Ja dokladnie bylam z 2,5 latkiem wiec trudno porownywac do 4 latka. Odradzam naprawde. Zreszta sama, bez dziecka tez nie wybralabym sie ponownie z uwagi na TLUMY. Zwiedzilismy Wenecje gondola bo nie moglismy juz zniesc tych tlumow (stala cena 80 euro) i tyle. Lodeczka dziecku sie podobala ale 45 minut to juz byl max. Sklep Disneya obowiazkowo;)
          • vipera.b Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i 15.08.13, 21:48
            maximma napisała:

> ja byłam z moim wówczas 4-latkiem właśnie na początku września i nie było tak t
            > ragicznie. A w tym dniu akurat były regaty. Dzielnie moje dziecko zwiedzało Pał
            > ac dożów, bazylikę i zaułki Wenecji. Bardzo mu się podobało. Sklep disneya był
            > wisienką na torcie;)

Witam !
            A w którym miejscu znajduje się ten sklep Disneya?
            • Gość: Krakus Re: Punta sabbioni - do Wenecji z dziecmi i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 15:34
              Sklepy sa dwa, wystarczy wpisac w wyszukiwarke. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka