Dodaj do ulubionych

Sardynia- gdzie najładniej?

IP: *.dmbos.com.pl 24.01.11, 10:16
Szukam dobrego hotelu w pięknym miejscu Sardyni. Cena nie gra roli. Chodzi mi o to, zeby miejsce było doskonale.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Sardynia- gdzie najładniej? 24.01.11, 10:19
      Ja zaczelam poznawanie Sardynii od Zatoki Orosei / baza w Cala Gonone /. Nie ma jednego miejsca, ktore mozna uznac za najpiekniejsze, a tym bardziej doskonale. No i i doskonale dla kogo? Sama musisz znalezc takie miesjce.
      • Gość: Aga Re: Sardynia- gdzie najładniej? IP: *.dmbos.com.pl 24.01.11, 10:26
        A dzięki :) Chodzi mi o piękne plaże, fajnie połozony hotel... Nie znam Sardyni i nie wiem gdzie szukać- w jakiej czesci. Tobędzie podróż przez Korsykę i np. wiem ze północ Korsyki jest kamiensta, a południa już ładniejsze. O coś takiego mi chodzi :)
        • linn_linn Re: Sardynia- gdzie najładniej? 24.01.11, 10:42
          Zdjecia z Zatoki Orosei wstawilam tu:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,26178071,29642040,0,2.html?v=2
        • Gość: gość Re: Sardynia- gdzie najładniej? IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.11, 13:57
          To zależy, co dla Ciebie jest ładniejsze, dla mnie np. kamienie, a nie piaszczysta nudna plaża... To właśnie południowa Korsyka jest kamienista, klifowa i ładniejsza!
    • bah77 Re: Sardynia - gdzie najładniej? 25.01.11, 10:56
      Hotel 'Romazzino' spełniłby moje marzenia w przypadku pobytu stacjonarnego na Sardynii.
      Obok niego - malownicza Plaża Księżniczki, której fragment pokazałem tu:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,114991058.html

bah77
      • Gość: donpedro Re: Sardynia - gdzie najładniej? IP: 109.116.156.* 25.01.11, 19:29
        Calkowicie zgadzam sie z Bahem77, Hotel Cala di Volpe tez ujdzie :))
        • bah77 Re: Sardynia - gdzie najładniej? 26.01.11, 07:44
          > Hotel Cala di Volpe tez ujdzie :))

Sam hotel pewnie tak, ale plaża w sąsiednim (-ej?) Capriccioli podobała mi się dużo bardziej:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,113560939,114956788.html

Pozdrawiam

bah77
    • sarpolimm Re: Sardynia- gdzie najładniej? 25.01.11, 22:38
      Proponuje 4 hotele:
      1."hotel Cala di Volpe" Costa Smeralda, Arzachena, wybrzeze polnocno- wschodnie.Krecono tam sceny do filmu Agente 007.Spedzilem tam wek-end.
      2."Hotel Carlos V" Alghero, wybrzeze polnocno - zachodnie.Hotel jest polozony nad morzem i szum fal w nocy jest niepowtarzalny.Wystarczy pare krokow do centrum i na plaze.Spedzilem tam week-end.
      3."Forte Village" Santa Margherita di Pula, odleglosc -+ 60 od Cagliari.Rezydencja ekskluzywna, piekna plaza, ostatnio sa Rosjanie.Spedzilem tam kilkakrotnie pare dni z okazji kongresow miedzynarodowych.
      4."Hotel le Dune" , Ingurtosu, plaza Piscinas, niedaleko od Arbus, wybrzeze poludniowo- zachodnie, Costa Verde.Hotel jest odlegly 50 m od wspanialej plazy, praktycznie pustej, dlugiej pare km.Ostatnie 5 km przed hotelem to droga bez asfaltu.Miejsce odludne, nie ma nic, poza resztkami starej kopalni.Wydmy piasku.Jakosc hotelu "trzy gwiazdki".Spedzilem tam 3 dni zeby poznac okolice chodzac plaza.180° roznicy w odniesieniu do hotelu Cala di Volpe.
      Polecam zobaczyc w internecie i sluze informacjami jesli chodzi o ewentualne inne odniesienia
    • Gość: goldwakacje Re: Sardynia- gdzie najładniej? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 20:25
      Najładniej i dośc drogo jest w miejscowości Stintino północ Sardynii..
      Miasteczko jest zjawiskowe, piękne. Mozna tam spotkać gwiazdy Hollywood itp. Plaże są przepiękne, okolica warta polecenia - nie jest to miejsce ekonomiczne - Polaków brak!...
      Aneta S.
      • Gość: donpedro Re: Sardynia- gdzie najładniej? IP: 109.117.204.* 28.01.11, 23:11
        Gość portalu: goldwakacje napisał(a):

> Najładniej i dośc drogo jest w miejscowości Stintino północ Sardynii.

Dosc jednoznaczne stwierdzenie. Musze to sobie gdzies zapisac, zeby wiedziec na przyszlosc gdzie jest najladniej :))
      • yaranga Re: Sardynia- gdzie najładniej? 14.02.11, 13:18
        Niestety nie zgadzam się z opinią,że Stitntino-miasteczko-jest zjawiskowe!!! Dla mnie nudne,ale każdy ma prawo do swojej opini.
        I nie jest takie drogie,wystarczy dobrze poszukać.
        Plaża La Pelosa owszem jest zjawskowa i na prawde jedyna w swoim rodzaju,bardzo polecam.
        Obawiałam się jadąc drugi raz na Sardynie,że się rozczaruje,że nie znajdę tego koloru wody i tak przeżroczystego morza a tu niespodzianka... San Teodoro i plaża La Cinta jest cudowna.
    • linn_linn Re: Cats Watching w Su Pallosu 13.02.11, 11:02
      W Su Pallosu / Oristano /, najmniejszej nadmorskiej miejscowosci Wloch / 8 mieszkancow nie liczac kotow / zyje jedyna na swiecie kolonia kotow, ktore wychodza na plaze.
      tinyurl.com/6deu5os
      www.youtube.com/watch?v=T8nXedGPW9w
      Blog
      gattisupallosu.blogspot.com/
      Facebook / oprocz tej strony wlasna strone ma kazdy z kotow /
      www.facebook.com/group.php?gid=164129923604394
    • Gość: drań Re: Sardynia- gdzie najładniej? IP: *.imid.med.pl 08.02.12, 23:37
      Spróbuj w miejscowości Chia, na południowy zachód od Cagliari. Piekne piaszczyste plaże, świetny osrodek hotelowy (od 3 do 5 gwiazdek), we wrzesniu cisza i spokój. Piekne plaże są w San Teodoro (La cinta), Santa teresa di Gallura i La Pelosa za Stintino. Niezła w Porto Istana z widokiem na Tavolarę. Bezkonkurencyjny jest rezerwat między Cala Gonone i Santa Maria Navarrese - ale nie wiem jak tu z luksusowymi hotelami. Plaże kamieniste lub żwirowe nieziemskiej urody, ale luksusów się nie dopatrzyłam w okolicznych miasteczkach. I to w nich podobalo mi się najbardziej ;)
      • malin7 Re: Sardynia- gdzie najładniej? 25.03.12, 18:53
        My byliśmy narazie w północnej części Sardynii , popatrz na zdjęcia
        www.fotosik.pl/u/malin7/album/783313
        Są piękne miejsca tam :) , ale i tak ile osób tyle opini.
    • Gość: agnes Re: Sardynia- gdzie najładniej? IP: 151.71.240.* 06.07.12, 15:55
      Witam, ja wynajmuje piekny dom na Sardyni w PORTO SA RUXI, Pozdr.e-ail agnes455@hotmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka