IP: 213.92.96.* 12.05.04, 15:02
Sluze informacjami o Mediolanie
Obserwuj wątek
    • vojager29 Re: Mediolan 12.05.04, 17:02
      czy jest ci wiadomo kiedy zostanie "odsłonięta" katedra Duomo ?
      • Gość: rea Re: Mediolan IP: 213.92.96.* 12.05.04, 18:04
        daty dokladnej nie znam ale z tego co ostatnio widzialam nie nalezy sie
        spodziewac szybkiego odsloniecia. Jestem tu dwa lata i jeszcze calej katedry
        bez rusztowan nie widzialam.
        • vojager29 Re: Mediolan 12.05.04, 20:40
          wiem, że to bardzo żmudna praca, nie ma wyboru trzeba czekać
          oglądam italię od niedzieli co dziennie, giro de italia

pozdrowienia do mediolanu,
    • Gość: ania Re: Mediolan IP: *.acn.waw.pl 13.05.04, 00:06
      chętnie dowiem się czegoś o Mediolanie - pod koniec przyszłego tygodnia
      wybieram sie na parę dni po raz pierwszy, więc każda informacja będzie cenna :)
      odezwij sę na mojego maila : qubeck79@tlen.pl, prosze.
      z góry dziękuję, ania
      • zuzinkas Re: Mediolan 13.05.04, 11:35
        napisz moze tutaj skròtowo co chcialabys wiedziec, jest nas tu kilka osòb z
        Mediolanu.
        • vojager29 Re: Mediolan 13.05.04, 11:47
          katedra, pasaz, opera
          koszary, luk triumfalny
          sklepy
          stadion
          podajcie wiecej

• zuzinkas Re: Mediolan 13.05.04, 15:08
            piszesz "katedra" ale co? bo chyba nie info historyczne?
            pasaz? masz na mysli c.so vittorio emanuele? ale co konkretnie.
            • Gość: rea Re: Mediolan IP: 213.92.96.* 13.05.04, 15:27
              Kolega ma racje nie sposòb opisywac calego przewodnika albo wszystkich
              informacji turystycznych czy sklepow istniejacych.
              • Gość: italiana Re: Mediolan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 19:23
                REA

czy mogłabys napisac jakie są ceny w mediolanie ubran i jakie ciekawe sklepy.
                gdzie sie warto wybrac?????spedze tam tylko 1 dzien.
                • zuzinkas Re: Mediolan 17.05.04, 20:05
                  zalezy od budzetu jakim dysponujesz. ja ostatnio bardzo lubie STEFANEL i MAX&CO
                  ale jak chcesz ciut taniej to zawsze ZARA, SISLEY, czy BENETTON. Wszystkie
                  znajdziesz na Corso Vittorio Emanuele, opròcz tego polecam Corso Buenos Aires,
                  Corso Vercelli i Via Torino. w Pierwszym t-shirt od 19 €, sweterki ok 80 €,
                  niestety w tym momencie nie pamietam innych cen. Ja musze przyznac ze prawie
                  zawsze korzystlama z przecen w lipcu, czasem nawet do 50%.
                  • marghe_72 Re: Mediolan 17.05.04, 21:41
                    a z "domów towarowych" - Coin (najdorższy), Upim i Oviesse (najtańszy).
                    Fajne koszule w NAraCamicie (podonbe do dostępnych w PL Andre Renard).
                    Buty .. ale nie w samym Mediolanie, raczej pod miastem (w miescie na Viale
                    Piave jest kilka fajnych sklepów)

Ja tam we Włoszech bym sie w żarełko zaopatrzyła - i wybór wiekszy i ceny
                    niższe:))
                    M.
    • basia553 Re: Mediolan 17.05.04, 21:51
      To wprawdzie nie o Mediolanie, ale o Florencji, ale mysle ze ceny w obu
      miastach powinny byc zblizone. Otöz bylam tydzien temu we Florencji i jak
      zawsze chcialam sobie kupic jakies buty. Nie moglam sie na zadne zdecydowac
      bo bylam w nienajlepszym nastroju, wiec w koncu nic nie kupilam. Dzis bylam u
      nas w sklepach (mieszkam w Niemczech) i ogladalam buty: denne w poröwnaniu z
      wloskimi, a tych pare ktöre mialy wloski m,odel, kosztowaly duzo wiecej jak we
      Florencji. Dobrze, ze nie byl to w tym roku möj ostatni wyjazd tam!
      • vojager29 Re: Mediolan 18.05.04, 09:13
        co prawda to nie w Milano ale na drodze do Genui - outlet czy jak mu tam, 180
        butikow
        jestem mocno zawiedziony, nic ciekawego tak w asortymencie jak i w cenach
        moja ocena jest taka - markowa tandeta a jesli juz cos ciekawe i na czasie to
        po cenach jak wszedzie w europie
        jednym slowem reklamowy bajer z tymi outletami
        (nie mieszkam we wloszech i tak to oceniam)

• vojager29 Re: Mediolan 18.05.04, 09:33
          i jeszcze mi sie przypomnialo bo moge porownac cene, jesli to dokladnie ten sam
          towar
          buty Addidasa, ktore normalnie w UE (reszta europy) kosztuja w sklepie
          sportowym 100 euro a w innych sklepach 68 euro tam kosztowaly dokladnie 68 euro
          Levisy 501 w ue 54 euro tam 54 euro
          ach, widzialem cos przecenione a byly to chyba jakies torebki, "normalna" cena
          np. 500 euro a na przecenie 300 euro i chyba garnitur z 2000 euro na 1000 euro
          to jest okazja !!!!
          interesowaly mnie buty Bali ale niestety tam nie bylo, byly jakies inne od 200
          euro w gore, Bali kupuje u siebie po normalnej cenie za okolo 150 euro
          acha, w barze byla tania pizza z salatka (dobre) i mala cola za okolo 5 euro,
          plus - podaja od reki

• Gość: rea Re: Mediolan IP: 213.92.96.* 18.05.04, 13:51
      No wiec mysle, ze koledzy sie wypowiedzieli co do sklepòw i zgadzam sie z
      opiniami. Co do butòw ( tylko damskie ) to ostatnio znalazlam na Corso Buenos
      Aires bardzo fajny sklepik z butami( metro Lima-okolice Spizzico) - nazywa sie
      Centro Stock Donna
      i najdrozsze buty maja po 49€ a wszystko ze skòry i na biezaco z tendencjami.
      Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka