Gość: iwcia
IP: *.dynamic.chello.pl
26.06.11, 18:08
Mam kilka pytań do osób które były w miejscach które chciałabym w tym roku odwiedzić będac nad Gardą. Będę z rocznym dzieckiem.
1) Marzy mi się wyjazd kolejką na Monte Baldo z Malcesine.Pytanie:czy na górze są takie ścieżki które pozwalają na jakikolwiek spacer z wózkiem (mocna konstrukcja)?O jakiej porze dnia są najlepsze widoki na jezioro - przedpołudniem czy popołudniu?Czy tylko tą kolejką można się dostać na monte baldo czy jest alternatywna droga samochodowa (mam na mapie drogę która niby prowadzi obok schroniska do którego dociera kolejka ale wydaje mi się że ona idzie wschodnim zboczem monte baldo bez możliwośi obejrzenia widoków na stronę jeziora)
2)Madonna della Corona - czy dobre patrzę na mapę że dojazd do tego sanktuarium jest tylko od strony Caprino Veronese lub Ferrara di monte Baldo a nie ma dojazdu z dołu tzn.z miejscowości Dolce(tam gdzie przebiega autostrada)?Jakie są godziny otwarcia sanktuarium?
Czy jest tam parking i czy wejście jest za biletami czy darmowe?
3) Które jezioro jest ładniejsze do obejrzenia:lago di Ledro czy lago di Tenno - muszę wybrać jedno. Gdybym wybrała tenno to co można jeszcze obejrzeć w najbliższej okolicy? Czy zamek w Arco jest wart obejrzenia?
4) Gdzie w okolicach riva del Garda można wyjechać samochodem na górę aby był widok na jezioro od strony północnej?
5) Czy Trento jest warte obejrzenia?
6) Ktoś pisał o tarasach grozy.Gdzie one są konkretnie? Czy to jest nad Campione del Garda?
7) Czy był ktoś w Mantui i może coś otym mieście powiedzieć? Czy jest warte obejrzenia?
8) Czy w Limone sul Garda jest parking w pobliżu promenady nad jeziorem?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wszelkie sugestie dotyczące moich planów zwiedzania okolic Gardy.